Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ: «Άλλα λέει ο δήμαρχος και άλλα ο αντιδήμαρχος για τις ΚΟΙΝΣΕΠ»

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2014 21:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:03

 

Για αντιφατική θέση, σε σύγκριση με αυτή του αρμοδίου αντιδημάρχου, σχετικά με το θέμα των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) καταγγέλλει το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νομού Λάρισας.

Αντιπροσωπεία του συνδικάτου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της δίμηνης καμπάνιας που κάλεσε το ΠΑΜΕ με κατάληξη το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, επισκέφθηκε σήμερα τον κ. Καλογιάννη στο οποίο και κατέθεσε υπόμνημα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου, «δυστυχώς από τη συζήτηση με τον κ. Δήμαρχο πέρα από τις γενικές τοποθετήσεις ότι είναι υπέρ του μονίμου προσωπικού, κατά των ΚΟΙΝΣΕΠ και των ιδιωτικοποιήσεων δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα συγκεκριμένα και επί του πρακτέου, κυρίως για το δήμο Λάρισας στον οποίο έχει και την ευθύνη.

Άφησε ανοιχτό τις εργασιακές σχέσεις που θα εφαρμόσει (μπλοκάκια, αναθέσεις, κ.α.) επικαλούμενος τη λειτουργία των κοινωνικών δομών πάση θυσία και ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων, για τις δε ΚΟΙΝΣΕΠ είπε ότι είναι ενάντια, την ιδία ώρα όμως που ο αντιδήμαρχος πολιτισμού πριν λίγες μέρες σε σύσκεψη κάλεσε τους καθηγητές να συστήσουν ΚΟΙΝΣΕΠ για να πάρουν τη δουλειά στις λέσχες πολιτισμού.

Δεν δεσμεύτηκε για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την αναδρομική εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης, την αναίρεση της προσφυγής στον Άρειο πάγο για ωφελούμενα χρήματα των εργαζομένων επικαλούμενος αποφάσεις των κυβερνήσεων, το νομοθετικό πλαίσιο και τη διοίκηση και πεπραγμένα της προηγουμένης δημοτικής αρχής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο υπόμνημα του Συνδικάτου σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «οι σχεδιασμοί κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σε συνέχεια του Καλλικράτη, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, που έχουν νομοθετηθεί και αποτελούν στρατηγικές τους κατευθύνσεις, προωθούν και νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις. Με την τροποποίηση του Καλλικράτη, με τον νέο Ενιαίο Κώδικα Αυτοδιοίκησης και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προσδιοριστεί με το λεγόμενο “Οδικό Χάρτη των ΟΤΑ” (124 αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, 49 εκ των οποίων σε άμεση υλοποίηση εντός των επόμενων 6 μηνών, όπως λένε).

Στόχος μας είναι, ενιαία και συντονισμένα να οργανώσουμε την πάλη, των εργαζομένων των Δήμων, των ΔΕΥΑ, της Περιφερειακής Διοίκησης και των οργανισμών τους,  για να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης, σε σύγκρουση με την πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.» καταλήγει το υπόμνημα κάνοντας αναλυτική αναφορά στο διεκδικητικό πλαίσιο καλώντας τέλος, τους εργαζόμενους όλης της χώρας να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass