Τέσσερις συλλήψεις για τη στάση στις Φυλακές

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2023 13:51

Στη σύλληψη τεσσάρων κρατουμένων στις Φυλακές Λάρισας προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας μετά και τη στάση που εκδηλώθηκε προχθές βράδυ στη Γ’ Πτέρυγα.


Κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, για παράνομη βία και στάση κρατουμένων συνελήφθησαν δύο Αλβανοί υπήκοοι ηλικίας 27 και 37 ετών, ενώ κατηγορούμενοι για φθορές συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 36 και 39 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας όπου -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα.
Η στάση των κρατουμένων εκδηλώθηκε προχθές το μεσημέρι όταν κρατούμενοι της Γ’ Πτέρυγας -σύμφωνα με πληροφορίες- αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους αντιδρώντας στην επιβολή ποινών για πειθαρχικά παραπτώματα σε δύο κρατούμενους.
Παρά τις διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους τους, περίπου 170 κρατούμενοι της Γ’ Πτέρυγας αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα των Φυλακών και, κατά την αστυνομία, ξεκίνησαν να προκαλούν φθορές, σπάζοντας κάμερες κ.λπ.
Έτσι, κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη Θεσσαλία, καθώς και διμοιρία ΥΑΤ από Θεσσαλονίκη (φωτ.), με τους αστυνομικούς στις 9.30 προχθές βράδυ να επιχειρούν κάνοντας χρήση χημικών. Η αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε σύντομα και αναίμακτα, αφού οι κρατούμενοι σταδιακά επέστρεψαν στα κελιά τους, όπου ακολούθησε η καταμέτρηση την οποία είχαν παρεμποδίσει λίγες ώρες νωρίτερα.
Στη συνέχεια καταγράφθηκαν οι φθορές (κάμερες κ.λπ.), ενώ από την έρευνα των σωφρονιστικών υπαλλήλων βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι το οποίο πέταξαν άγνωστοι σε αύλειο, ακάλυπτο χώρο, όπου δεν έχουν πρόσβαση οι κρατούμενοι. Σημειώνεται πως οι δύο Αλβανοί συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass