Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2023 13:48

Το σημερινό πρόγραμμα ελέγχων για κορονοϊό
Το σημερινό πρόγραμμα των δωρεάν μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στον ν. Λάρισας έχει ως εξής: 9:00-15:00 στο Δημαρχείο, 9:00-20:00 στον ΟΣΕ, 9:00-15:00 στον Μύλο του Παππά, 9:00-15:00 στο Εμπορικό Κέντρο Γαία, 9:00-15:00 στη ΔΥΠΑ (πρ.

ΟΑΕΔ) και 9:00-14:00 στην πλατεία Αγιάς.
Από τη χθεσινή διαδικασία της μαζικής δειγματοληψίας καταγράφηκαν τα εξής: Στο Δημαρχείο Λάρισας σε συνολικό αριθμό 173 δειγμάτων καταγράφηκαν 8 θετικά κρούσματα σε 3 γυναίκες και 5 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 56 έτη. Στον ΟΣΕ σε 80 δείγματα καταγράφηκαν 20 θετικά σε10 γυναίκες και 10 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 54 έτη. Στον Μύλο του Παππά σε 24 δείγματα καταγράφηκαν 9 θετικά, σε 6 γυναίκες και 3 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη. Στο εμπορικό κέντρο Γαία σε 46 δείγματα τα 8 ήταν θετικά. Αφορούσαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 50 έτη. Στο Δημαρχείο Νίκαιας σε 49 δείγματα τα 6 ήταν θετικά. Αφορούσαν 1 γυναίκα και 5 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 71 έτη. Στο Δημαρχείο Τυρνάβου σε 19 δείγματα τα 3 ήταν θετικά, σε 2 γυναίκες και 1 άνδρα με διάμεση ηλικία τα 66 έτη. Τέλος, στο Δημαρχείο Αμπελώνα σε συνολικό αριθμό 11 δειγμάτων καταγράφηκε 1 θετικό, σε άνδρα 82 ετών.


*Διαβούλευση της ΑΕΝΟΛ με φορείς για το νέο LEADER
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ
Η Ομάδα Τοπικής Δράσης, Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ν. Λάρισας «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» πραγματοποιεί ανοικτή δημόσια διαβούλευση για τον σχεδιασμό του νέου LEADER 2023-2027. Η διαβούλευση θα γίνει σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελασσόνας με όλους τους τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας στον αγροτικό και δασοκομικό τομέα (Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμούς) στις 11 π.μ., τον τομέα της κοινωνικής συνοχής στις 12:00 μ. και τον τομέα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος ώρα 13:00. Σκοπός της συνάντησης/διαβούλευσης είναι η ανάλυση της περιοχής παρέμβασης, οι ευκαιρίες ανάπτυξης, η καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασιών και δικτυώσεων.


*Επετειακή εκδήλωση εργαζομένων των ΤΟΜΥ
Το «Σωματείο Εργαζομένων ΤΟΜΥ 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας» και οι εργαζόμενοι στις Τοπικές Ομάδες Υγείας προγραμματίζουν επετειακή εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 5 ετών λειτουργίας του θεσμού των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ). Η εκδήλωση θα γίνει αύριο 14 Ιανουαρίου στις 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Λάρισας (1ος όροφος Κάρλας 47 & Λαζαρίδη).


*Εγκαινιάζονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αγιά
Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής της Αγιάς θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ., τα εγκαίνια των γραφείων της στην Αγιά, παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Κώστα Σκανδαλίδη και της γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη (Διεύθυνση: Αμύρου 6, δίπλα στο S/M Αγορά).


*Στη Λάρισα σήμερα ο Εμφιετζόγλου
Στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Στις 8 μ.μ. θα παραστεί στα γραφεία του κόμματος στη Λάρισα (Κύπρου 80 για να συμμετάσχει στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.


*Εκταφές στα Κοιμητήρια Αγιάς και Μελιβοίας
Από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγιάς καλούνται οι υπόχρεοι όλων των θανόντων που είναι ενταφιασμένοι στα Κοιμητήρια Αγιάς και Μελιβοίας από τα έτη 2017 και πριν και δεν έχουν προχωρήσει στην εκταφή των θανόντων τους στην πενταετία, όπως αυτό ορίζεται απ’ τον νόμο, να προχωρήσουν μέχρι 18 Ιανουαρίου 2023, ειδάλλως θα προχωρήσει η υπηρεσία σε αυτεπάγγελτες εκταφές. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2494-024.511.

 

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου στο Μεγαλόβρυσο

Γιορτάζει και πανηγυρίζει την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς, όπου το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα της παραμονής, στις 5:30, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός.

 

Αγρυπνία τη Δευτέρα στον Αγ. Αχίλλιο

Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Η Αγρυπνία περιλαμβάνει τις ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου, καθώς και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Εκλογές στον Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού

Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Σιδηροδρομικού Σταθμού «Φίλων ο Λαρισαίος», στα γραφεία του (οδός Ξανθίππης και Παλαιολόγου) στις 11.30 π.μ. Θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass