Αναγκαίος ο ανασχεδιασμός των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2023 15:42

«Η ανάγκη ενίσχυσης της απασχόλησης στους μακροχρόνια ανέργους

και στους νέους, επιβάλλει τον ανασχεδιασμό των Προγραμμάτων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης» τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Στην ερώτηση του κ. Κόκκαλη μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«…Δεδομένης όμως της οικονομικής κατάστασης και της ανάγκης περαιτέρω ενίσχυσης των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την ανάγκη σταθερής μείωσης της ανεργίας και ενίσχυσης της απασχόλησης με χαρακτήρα σταθερό και διαρκή, διαπιστώνεται η ανάγκη ανασχεδιασμού του εν λόγω προγράμματος, με την επέκταση του χρόνου απασχόλησης από 7 μήνες σε τουλάχιστον 12 μήνες πλέον δικαιώματος παράτασης για επιπλέον 12 μήνες, και την αναπροσαρμογή του ποσοστού της αποζημίωσης από την Δ.ΥΠ.Α ίση με το 50% του νόμιμου κατώτατου μισθού, για το χρόνο πλέον των 7 μηνών.
Επειδή πρέπει αγωνίζεται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του λαού μας, με τεκμηριωμένες προτάσεις και πάντα με γνώμονα την κοινωνική συνοχή με όρους βιώσιμους και σταθερούς και με αιχμή την ενίσχυση του δημόσιου χώρου ώστε να επιτευχθεί μια ουσιαστική.
Επειδή η ανεργία παραμένει στη χώρα μας κορυφαίο πρόβλημα και ειδικά στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων και των νέων, δηλαδή στις δύο πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις και χρειάζεται ειδική κοινωνική μέριμνα.
Επειδή, η ύφεση εξαιτίας της πανδημίας, η μετέπειτα ενεργειακή κρίση και η κρίση της ακρίβειας, οδηγεί σε φτώχεια τους πολίτες, αυξάνει τους ανέργους και αποθαρρύνει τους νέους από την αυτοαπασχόληση, αποτελούν συνθήκες, που πρέπει να οδηγήσουν σε αναμόρφωση και ανασχεδιασμό των προγραμμάτων της Δ.ΥΠ.Α.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε , το πρόγραμμα για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, να επεκταθεί και σε Νομικά Πρόσωπα του Ιδιωτικού Τομέα, δηλαδή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε μορφής, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), που ασκούν εμπορική οικονομική δραστηριότητα;
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να γίνει επέκταση του χρόνου απασχόλησης από 7 μήνες σε τουλάχιστον 12 μήνες πλέον δικαιώματος παράτασης για επιπλέον 12 μήνες, στο πρόγραμμα προεργασίας για 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών;»

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass