Κόβουν πίτα

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2023 15:40

Το έθιμο κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τηρούν πιστά φέτος φορείς

και Σύλλογοι της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, μετά από δύο χρόνια περιορισμών των διά ζώσης εκδηλώσεων λόγω πανδημίας.
Μεταξύ άλλων, γιορτινές εκδηλώσεις για την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιούν οι ακόλουθοι φορείς και Σύλλογοι:
* Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου, σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του (Δημοκρατίας 1 στον Πλατύκαμπο).
* Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας Λάρισας, αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στο μεζεδοπωλείο «Vesta» (οδός Καποδιστρίου, στην Τρίγωνη πλατεία στη Λάρισα). Πληροφορίες στον κ. Θανάση Ντρογκούλη, στο τηλέφωνο 6948-284.209.
* Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνεστίασή της, αύριο Παρασκευή13 Ιανουαρίου και ώρα 8:30, στο «Μεζέ Μεζέ»(Φιλελλήνων 60, Λόφος Φρουρίου Λάρισα).
* Ο Σύλλογος Βρυσιών «Βρισηίδα», μεθαύριο Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., στην ταβέρνα «Όπως Παλιά», στα Βρυσιά Φαρσάλων.
* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Καστρίου Δήμου Αγιάς μεθαύριο Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., στο παλιό σχολείο, νυν Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.
* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλκαζάρ κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Κέντρο «Κιβωτός» την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ.
* Ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., στο σχολείο της Ανατολής.
* Ο Σύλλογος Γυναικών του Δοτσικού την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου, με τα Χάλκινα του Τάκη Μπέτσιου.
* Ο Σύνδεσμος Τρίτης Ηλικίας ο «Αχιλλεύς» και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Φαρσάλων την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. στα Φάρσαλα.
* Η ΠΟΟΝ Λάρισας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στο Κέντρο «Εν Λαρίση».
* Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Λάρισας την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 7:30 μ.μ., στο καφέ «Vesta», Καποδιστρίου 4, στην Τρίγωνη πλατεία.
* Οι «Φίλες της Αγάπης» την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο Κέντρο «εν Λαρίση» και ώρα 1 το μεσημέρι.
* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθούσας «Η Λιπινίτσα» διοργανώνει τον ετήσιο χορό του μεθαύριο Σάββατο 14 Ιανουαρίου και ώρα 8 μ.μ., στο «Κτήμα Αίγλη». Στο μουσικό σχήμα Κώστας Ντούσιος και Μιχάλης Παΐλας. Παράλληλα, ο Σύλλογος θα κόψει και την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.
* Την ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση του θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων «Η Ξηροκρανιά», την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου (Καραθάνου 33, Λάρισα). Τα θέματα είναι διοικητικός απολογισμός δράσης, οικονομικός απολογισμός και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Πληροφορίες: Λάμπρος Γκονέλας, τηλ. 6976-497.616.
* Εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας οργανώνει ο Σύλλογος Υπαίθριος Ζωή Λαρίσης το Σάββατο 21/01/2023 και ώρα 8.30 μ.μ., στο Κέντρο «ΚΙΒΩΤΟΣ», απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης (Αλκαζάρ). Τιμή κάρτας 17 ευρώ.
Πληροφορίες από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7.00-9.00 μ.μ., στο τηλέφωνο 2410-250.818.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass