Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2023 15:26

Εκλογές στον Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού

Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιήσει

την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Σιδηροδρομικού Σταθμού «Φίλων ο Λαρισαίος», στα γραφεία του (οδός Ξανθίππης και Παλαιολόγου) στις 11.30 π.μ. Θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 

 Στελέχη του ΚΚΕ στην Κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Τάσο Tσιαπλέ, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Άγγελο Σίμο, μέλος της Τ.Ε. Λάρισας, και Ζήση Γκαραλιάκο, μέλος της Τ.Ε. Λάρισας και περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, επισκέφθηκε την Π.Υ. Λάρισας, όπου συνομίλησαν με τον διοικητή της Π.Υ. Θεσσαλίας, κ. Φαλάρα, τον αν. διοικητή του 1ου Π.Σ. Λάρισας, κ. Λιάπη, τον συνδικαλιστή της Ένωσης Αξιωματικών Π.Σ., κ. Βαρδάτσικο, και με υπαλλήλους της βάρδιας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις θέσεις του ΚΚΕ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Από τις τοποθετήσεις των στελεχών της Π.Υ. αναδείχθηκαν, για ακόμα μια φορά, τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν, με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων και αφορούν στη μη αναπλήρωση του προσωπικού που συνταξιοδοτείται, αφού οι προσλήψεις είναι ελάχιστες και ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού φθάνει τα 50 χρόνια. Την παλαιότητα και προβληματικότητα του στόλου των οχημάτων που φθάνουν τα 40 έτη (ΣΤΑΓΙΕΡ), την έλλειψη ενός νέου σύγχρονου κλιμακοφόρου οχήματος που θα καλύπτει και τις πολυκατοικίες άνω των 5 ορόφων. Τις σημαντικές ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας (ανεπάρκεια σε χημικές στολές, νέες σύγχρονες φιάλες οξυγόνου, μάσκες). Τα προβλήματα εκτεταμένης ποινικοποίησης της δουλειάς των πυροσβεστών, λόγω της μη ύπαρξης ενός συγκεκριμένου νομικού πλαισίου. Επισημάνθηκαν, επίσης, τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης δασοπροστασίας, της πρόσβασης της Π.Υ. μέσα στην πόλη της Λάρισας σε περίπτωση περιστατικού, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης στους πεζόδρομους και σε άλλους δρόμους που έχουν μεγάλη κυκλοφορία και τέλος, της έλλειψης ουσιαστικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού για την πυροπροστασία και γενικότερα για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα». Μιλώντας τα στελέχη του ΚΚΕ με τους διοικητές και υπαλλήλους της Π.Υ. Λάρισας, τόνισαν ότι «ως Κόμμα, σε αντίθεση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και τα στελέχη τους στην Περιφέρεια και τους Δήμους, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος, από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς αποτελούν βασική προτεραιότητα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών φαινομένων».

 

Οι ελλείψεις στα φάρμακα απόρροια του συστήματος

ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ) ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΓΟΡΑΣ»

«Οι τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε βασικά φάρμακα το τελευταίο διάστημα δεν έπεσαν απ’ τον ουρανό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) Λάρισας επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι αποτέλεσμα του τρόπου λειτουργίας του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος σε όλο τον κόσμο. Βασίζεται στην άκρατη εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας και την ιδιωτικοποίηση κάθε ανάλογης λειτουργίας. Εδράζεται στη λεηλασία των πρώτων υλών και στη μεταφορά της παραγωγής σε χώρες με ανεξάντλητο εργατικό δυναμικό, που γίνεται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης (Κίνα, Ινδία κ.λπ.). Η αισχροκέρδεια έπεται... Τα κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων της αντιπολίτευσης δεν αποτελούν παρά φτηνές πιρουέτες ψηφοθηρίας. Το βέβαιο είναι ότι, είτε με «ανωμαλία» είτε με «ομαλότητα», το μάρμαρο θα συνεχίσουν να το πληρώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Αυτά που χρειάζεται να πάρουν την τύχη κυριολεκτικά της ζωής τους στα χέρια τους».

 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΦΟΔΣΑ
ΖΗΤΑ Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Με αφορμή ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με υπάλληλο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Λάρισας, όπου εξετράπη της πορείας του, με όχημα του φορέα, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ ΟΤΑ) Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής: «Ευτυχώς στο ατύχημα του συναδέλφου από τον ΦΟΔΣΑ Λάρισας την προηγούμενη βδομάδα (5-1-23), που έφυγε από τον δρόμο, δεν είχαμε θύματα. Υπάρχουν συνάδελφοι που δουλεύουν συνεχόμενα και με άλλα αντικείμενα, - πέραν της ειδικότητάς τους γιατί «δεν έχει πολλούς εργαζόμενους, αλλά ούτε και χρήματα ο Φορέας» - ενώ κάποιους τους οφείλονται 30 και 40 μέρες ρεπό. Η εντατικοποίηση της δουλειάς, με αυξημένο όγκο εργασίας, οι διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικά μέσα, φορτώνονται για μια ακόμα φορά στις πλάτες των γνωστών «υποζυγίων», των εργαζομένων που οι ζωές τους θεωρούνται αναλώσιμα είδη. Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η ασφάλειά μας για τις κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους δημάρχους- όπως και τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Λάρισας που στηρίζουν αυτά τα κόμματα, αποτελούν κόστος. Ένα κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται. Φτάνει πια. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν σακατευτεί. Αρκετούς συναδέλφους έχουμε θρηνήσει. Αρκετά παιδιά έμειναν ορφανά γιατί οι κυβερνήσεις αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τις δημοτικές αρχές της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Λάρισας, να πάρουν ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας. Απαιτούμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού και του στόλου οχημάτων με κρατική χρηματοδότηση.  Τους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας».

 

Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, ενώ αποφάσισε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11.00-14.00) για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτή. Τα αιτήματα είναι «άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών». Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Λάρισας σημειώνει τα εξής: «Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον Νόμο 4589/2019, με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών. Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022. Παρόλ’ αυτά, το Υπουργείο αρνείται να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων μας, με αποτέλεσμα να παρατείνεται μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/-ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στη συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά. Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/-ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους. Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για τη μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020».

 

 

Επιστολη στην Ε

Κυκλοφορία στη Νεράιδα

Αγαπητή Ελευθερία,με την παρούσα επιστολή μου θέλω να επισημάνω προβλήματα κυκλοφορίας στην περιοχή της Νεράιδας. Συγκεκριμένα, στην οδό Καρδίτσης, στην οποία, κατά τις ώρες αιχμής, δηλ. 7:45 π.μ. - 10:00 π.μ., η ροή των αυτοκινήτων στην κατεύθυνση από τη Σκεπαστή Αγορά προς το Κέντρο είναι τόσο συνεχής, ώστε η πρόσβαση προς τη συγκεκριμένη οδό από τις κάθετες προς αυτήν οδούς Σκιάθου, Πάρου, Μήλου, Δήλου, Μυτιλήνης, Αστεριάδου να είναι δυσχερέστατη. Ειδικότερα, από τις οδούς Μήλου, Πάρου, Σκιάθου κατά τις ώρες 7:45 - 8:30 π.μ. και 1-1:30 μ.μ. οι γονείς των μαθητών των 16ου και 32ου Δημοτικών Σχολείων, καθώς και των συστεγαζόμενων Νηπιαγωγείων, με τα αυτοκίνητά τους ή και πεζοί, αδυνατούν να διέλθουν την οδό Καρδίτσης. Και το πρόβλημα είναι οξύτατο. Ανάλογη δυσκολία εξάλλου προκύπτει και στις διασταυρώσεις Σίφνου και Μήλου, Σίφνου και Αντιπάρου, όπου η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη, λόγω της σταθμεύσεως οχημάτων στις γωνίες, που πρέπει να είναι ελεύθερες. Κίνδυνος ατυχήματος, επίσης, υπάρχει στη συμβολή των οδών Μήλου με Λατταμύα και Αντιπάρου με Λατταμύα. Η τοποθέτηση και ύπαρξη στα σημεία αυτά «κατόπτρων» δε διευκολύνει αποτελεσματικά, καθώς, ελλείψει φαναριών, οι οδηγοί κινούμενοι επί της Λατταμύα αναπτύσσουν συχνά υπερβολική ταχύτητα. Εν κατακλείδι, στις διασταυρώσεις Καρδίτσης με τις κάθετες προς αυτήν οδούς, πρέπει να στηθούν φανάρια. Το υπάρχον «πεζοφάναρο» σε ενδιάμεσο σημείο μεταξύ των οδών Πάρου και Μήλου ελάχιστα εξυπηρετεί, προτιμότερο να μεταφερθεί επί μίας εκ των δύο αυτών διασταυρώσεων με την Καρδίτσης. Εν προκειμένω, η Τροχαία και ο Δήμος οφείλουν να τοποθετήσουν φανάρια όπου κρίνουν απαραίτητο. Επιπλέον, στα σημεία στα οποία εμποδίζεται η ορατότητα, ας θεραπεύσουν το πρόβλημα τοποθετώντας κορύνες.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Βασίλειος Παπαδημητρίου

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass