«Κερδοσκοπία των ΕΛΤΑ σε βάρος συνταξιούχων»

ΕΡΩΤΗΣΗ Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2023 13:20

Ερώτηση για την αγανάκτηση και οργή που επικρατεί στα χωριά της Λάρισας, αναφορικά με την αύξηση στο «χαράτσι» που παρακρατούν τα ΕΛΤΑ, όταν παραδίδουν συντάξεις και επιδόματα, κατάθεσε η βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό «να αναλάβει άμεσα κάθε αναγκαία ενέργεια για να ανακληθεί τάχιστα η υπέρμετρη αύξηση της παρακράτησης στα 6,9 ευρώ (!) και να μπει «φρένο» στη ληστρική κερδοσκοπία των ΕΛΤΑ σε βάρος συνταξιούχων και δικαιούχων επιδομάτων».


Με την κατάθεση της ερώτησης, η κα Λιακούλη υπογράμμισε:
«Αποτελεί αλαζονική πρόκληση, επί ημερών διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, το ποσό παρακράτησης των ΕΛΤΑ στις συντάξεις και τα επιδόματα να έχει εκτοξευθεί, από 3 ευρώ το 2019, σε 6,9 ευρώ τώρα.
Μπορεί στο «θρόνο» του Μεγάρου Μαξίμου, τα 7 ευρώ να ακούγονται ως αμελητέο ποσό, όμως για έναν συνταξιούχο αγρότη στο χωριό, αποτελεί «μαχαιριά» στην ήδη πενιχρή σύνταξή του. Εν μέσω εορταστικής περιόδου, ενεργειακής κρίσης και κατακόρυφης εκτόξευσης των τιμών, τα ζευγάρια συνταξιούχων αναγκάστηκαν να δώσουν 28 ευρώ (!), για να λάβουν τις δυο συντάξεις και τα δυο «ξεροκόμματα» (όπως ο κ. Μητσοτάκης αποκαλούσε προεκλογικά τα επιδόματα) των πρόσθετων ενισχύσεων που δόθηκαν εκτάκτως....
...Μετά από δημοσιοποίηση του θέματος, κατέθεσα άμεσα Ερώτηση στη Βουλή. Να ανακληθεί τώρα η υπέρμετρη προσαύξηση στα 6,9 ευρώ της παρακράτησης εις βάρος συνταξιούχων -ιδίως αγροτών-, ηλικιωμένων, ασθενών και ευάλωτων συνανθρώπων μας.
Δεν θα πληρώσουν οι κάτοικοι της υπαίθρου και οι μη προνομιούχοι το γαλάζιο «πάρτι» απευθείας αναθέσεων. Είναι αδιανόητο η Ν.Δ. να στέλνει τον «λογαριασμό» των «Πάτσηδων» στους συνταξιούχους και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων. Ευτυχώς η κάλπη του 2023 πλησιάζει και είναι στο χέρι κάθε πολίτη, «να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα» όσους κερδοσκοπούν ασύστολα πάνω στα ψίχουλα της δικής του τσέπης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass