Σάλπισαν ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2014 19:52 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:59

«Σαλπίζουμε το μήνυμα ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, το ξεκίνημα της εργατικής αντεπίθεσης, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, απέναντι στην ολομέτωπη και χωρίς τέλος επίθεση των καπιταλιστών, της κυβέρνησής τους και της Ε.Ε…» υπογράμμισε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ο κεντρικός ομιλητής κ. Γιάννης Μπλέκος, στην μεγάλη συγκέντρωση και πορεία κατά τη ανεργίας. Οργανωτής ήταν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Λάρισας, στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ, «για την προστασία των ανέργων, του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, ενάντια στη φοροληστεία και την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.» η καμπάνια θα κορυφωθεί με το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την 1η Νοεμβρίου.

Ο κεντρικός ομιλητής, σημείωσε και τα εξής: «Εμείς δεν αναρωτιόμαστε τι κάνει ο κόσμος, όπως κάνουν πολλοί που και οι ίδιοι δεν συμμετέχουν ακόμα στον αγώνα, είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί προδόθηκαν απο τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και τους επίδοξους συνεχιστές τους, της ΜΕΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ, είτε γιατί δεν πιστεύουν στην δύναμη του οργανωμένου ταξικού αγώνα και έχουν αυταπάτες ότι θα λυθούν τα προβλήματα από τα πάνω, με αλλαγή της κυβέρνησης, χωρίς να αλλάξει όμως η πραγματική εξουσία, που είναι στα χέρια των καπιταλιστών. Ας σκεφθούν πόσες κυβερνήσεις άλλαξαν τα προηγούμενα χρόνια και που πήγε η ζωή μας. 

Δεν κλαψουρίζουμε ότι δεν γίνεται τίποτα, για να δικαιολογηθούμε, όπως κάνουν πολλοί, που δεν παλεύουν για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, δεν μοιρολατρούμε, δεν περιμένουμε κάποιους σωτήρες να μας σώσουν, δεν εγκλωβιζόμαστε σε ένα ξένο για τα ταξικά μας συμφέροντα, ψευτοκαυγά που έστησαν με το μάτι στις εκλογές, η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο υπηρετούν και οι δυο με τις πολιτικές τους, ποιος θα συνεχίσει να παίρνει τα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτεί το κεφάλαιο και η Ε.Ε…»

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όπως υπενθύμισε ο ομιλητής «την ερχόμενη Πέμπτη 9 Οκτώβρη στις 11 το πρωί, συνεχίζουμε με μαζική κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους και την Πέμπτη 16 Οκτώβρη στις εφορίες, διεκδικώντας να μπει τέλος στην άγρια φοροληστεία του λαού, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, όταν συζητηθούν τα αιτήματά μας για τους άνεργους.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με την οργάνωση της μαζικής καθόδου στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, το Σάββατο 1 Νοέμβρη, αλλά και καθημερινά σε κάθε τόπο και κλάδο δουλειάς, σε κάθε συνοικία. Προετοιμαζόμαστε για μεγάλες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, για να μην κατεδαφίσουν ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση.»  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass