Κινητοποιήσεις φέρνει ο καινούργιος χρόνος

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ 3/1 ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2022 13:05

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Τέλος για το 2022, όχι τέλος, όμως, για τα προβλήματα των παραγωγών της επαρχίας Αγιάς που για χρηματοδοτική τους ενίσχυση μέσω de minimis ακούν εδώ και καιρό από την Κυβέρνηση διά στόματος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά de minimis δεν βλέπουν, με συνέπεια η οικονομική τους κατάσταση όλο και να χειροτερεύει.


Ως εκ τούτου, η μαζικότατη χθεσινοβραδινή αγροτική σύσκεψη στην Αγιά (το κέντρο που επελέγη στάθηκε ιδιαίτερα μικρό για να χωρέσει όλον τον κόσμο) δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν. Όπως έκπληξη δεν αποτελεί και η απόφαση που πάρθηκε, εν μέσω μάλιστα εορτών, και η οποία δεν είναι άλλη παρά η συνέχιση του αγώνα που ξεκίνησε πριν δύο μήνες προς διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Για την Τρίτη, λοιπόν, 3 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς, στις 11:00 το πρωί. Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί της Αγιάς, βλέποντας την καθυστέρηση στην ανακοίνωση από την Κυβέρνηση οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών, καλούν τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς να συμμετέχουν δυναμικά, ενώ προσκαλούν και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τους βουλευτές του νομού να παραστούν και να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα αιτήματά τους. Αιτήματα, όπως η άμεση ανακοίνωση από την Κυβέρνηση του ποσού ανά στρέμμα που θα καλύψει στα μήλα, η άμεση καταβολή των χρημάτων που πρέπει να καλύπτουν την απώλεια του εισοδήματος με βάση τα στοιχεία που έχουνε δώσει στο ΥΠΑΑΤ οι αγροτικοί φορείς και το Υπουργείο έχει στη διάθεσή του, και η καταβολή ενίσχυσης σε όλες τις ποικιλίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass