Κηδεύτηκε ανήμερα των Χριστουγέννων ο Νίκος Βαλσαμόπουλος

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του διακεκριμένου αυτοδιοικητικού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2022 13:00

Παραμονή Χριστουγέννων, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο πρώην δήμαρχος Κάτω Ολύμπου Νίκος Βαλσαμόπουλος. Η απώλεια του Νίκου Βαλσαμόπουλου σκόρπισε τη θλίψη στην περιοχή των Τεμπών, καθώς ο εκλιπών διετέλεσε δήμαρχος για δύο τετραετίες, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο. Ο Νίκος Βαλσαμόπουλος κηδεύτηκε την Κυριακή ανήμερα των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πυργετού. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ελένη, την κόρη του Κλαίρη και τα δύο του εγγόνια.


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
*Ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τον θάνατο του πρώην δημάρχου Κάτω Ολύμπου, Νίκου Βαλσαμόπουλου.
«Εκφράζω από καρδιάς τη λύπη μου για την απώλεια του πρώην δημάρχου Κάτω Ολύμπου, Νίκου Βαλσαμόπουλου. Ο Νίκος Βαλσαμόπουλος υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας ανιδιοτελής μαχητής των ιδεών και των αξιών του. Η αγάπη του για τον τόπο του τον οδήγησε να ασχοληθεί με τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο και υπηρέτησε με αγωνιστικό και διεκδικητικό πνεύμα και συνέπεια. Δυναμικός, ασυμβίβαστος και ιδιαίτερα διεκδικητικός και με ειλικρινή διάθεση προσφοράς, ο Νίκος Βαλσαμόπουλος, ήταν αποδεκτός από τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης. Γι’ αυτό και κατάφερε να ενώσει διαφορετικές δυνάμεις για το καλό του τόπου. Ο λαός του πρώην Δήμου Κάτω Ολύμπου τον τίμησε με την εμπιστοσύνη και την προτίμησή του, αναθέτοντάς του επί δύο τετραετίες τις τύχες του Δήμου, τον οποίο ο Νίκος Βαλσαμόπουλος υπηρέτησε με αφοσίωση, πάθος και όραμα, σφραγίζοντας με το έργο του τη σημερινή του φυσιογνωμία. Η απουσία του είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια για τον τόπο μας, μια πολύ μεγάλη απώλεια για την Αυτοδιοίκηση. Για όλους, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά και την Αυτοδιοίκηση, η μνήμη του θα αποτελεί πηγή έμπνευσης. Νίκο, σε αποχαιρετούμε με συγκίνηση και καταθέτουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά σου».
*Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λάρισας σημειώνει για τον θάνατο του Νίκου Βαλσαμόπουλου τα εξής: «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του πρώην δημάρχου Τεμπών και συντρόφου Νίκου Βαλσαμόπουλου. Ο Νίκος είχε συνδέσει το όνομά του με την τοπική αυτοδιοίκηση, στην οποία προσέφερε τα μέγιστα, όπως επίσης και στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, την οποία υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια. Ένας ακούραστος άνθρωπος που αγωνίστηκε με πάθος στην πρώτη γραμμή. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι φίλε και σύντροφε Νίκο».
*Για την απώλεια του τέως δημάρχου Νίκου Βαλσαμόπουλου, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής: «Τα φετινά Χριστούγεννα σημαδεύτηκαν από τη θλιβερή είδηση για τη μεγάλη απώλεια του τέως δημάρχου Κάτω Ολύμπου, Νίκου Βαλσαμόπουλου. Ενός ανθρώπου, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για σειρά ετών, με απαράμιλλο ήθος και αξιομνημόνευτη αφοσίωση, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον τόπο μας. Η θλίψη μου είναι βαθύτατη για την απώλεια ενός άξιου πολιτικού στελέχους, που έδωσε «το παρών» με συνέπεια και ευπρέπεια στους προοδευτικούς αγώνες του ΠΑΣΟΚ, τιμώντας τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας. Το έργο του έχει σφραγίσει τον τ. Δήμο Κάτω Ολύμπου και θα παραμείνει ζωντανό στο μυαλό και στις καρδιές όλων. Η ρήση του «μόνο ένας Δήμαρχος που τολμά είναι ένας καλός Δήμαρχος» είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω του, όπως ακριβώς και η έμφαση στον πολιτισμό και στη θεσμοθέτηση εκδηλώσεων προβολής του τόπου μας, με τις οποίες έκανε γνωστό τον Δήμο του σε όλη την Ευρώπη. Τον αποχαιρετώ με απεριόριστο σεβασμό και τον ευχαριστώ για τα διδάγματα πολιτικής αξιοπρέπειας και ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά. Είχα την τιμή να είναι φίλος μου και πάντα μέσα μου θα μείνει ως ένας ασυμβίβαστος αγωνιστής. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass