Αιματηρή εκδρομή στο Βουκουρέστι

ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ 24 ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, 6 ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ 17 ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2022 15:05

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα σε κεντρικό δρόμο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, όταν τουριστικό λεωφορείο με 47 Έλληνες επιβαίνοντες προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε πινακίδα που προειδοποιούσε για το ύψος των διερχόμενων οχημάτων.

Από τη σύγκρουση ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 53 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ 24 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Τα στοιχεία του νεκρού δεν είχαν ανακοινωθεί έως αργά το βράδυ καθώς η ταυτοποίησή του καθυστέρησε λόγω του γεγονότος ότι πάνω του δεν βρέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα.
Πάντως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο νεκρός του τροχαίου δυστυχήματος είναι Λαρισαίος, ο οποίος ταξίδευε με τη σύζυγό του, που φέρεται να είναι μία από τους τρεις βαριά τραυματίες και νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, οι τρεις από τους 24 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 48 Έλληνες -μαζί με τον οδηγό-, εκ των οποίων 24 είναι Λαρισαίοι, έξι από τον Βόλο και άλλοι 17 από τη Θεσσαλονίκη.
ΑΠΟ ΒΟΛΟ
Το λεωφορείο ξεκίνησε από τον Βόλο, κάνοντας δύο στάσεις, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, απ’ όπου επιβιβάστηκαν άτομα για την εκδρομή στη ρουμανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα, η οποία έπεσε στην οροφή του πούλμαν με τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός άνδρα, ηλικίας 50 περίπου ετών, και 24 τραυματιών, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με πηγές που μετέδωσε το Οbservator Antena 1, ο οδηγός του λεωφορείου που βρέθηκε αρνητικός σε αλκοόλ και ναρκωτικά φέρεται να εξήγησε στην Αστυνομία ότι κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και το Google Maps πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.
24 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Η υπάλληλος του γραφείου L.A. Travel στη Λάρισα ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι του γραφείου είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Βουκουρέστι και τους συγγενείς των ταξιδιωτών.
Εξάλλου, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του τουριστικού πρακτορείου στη Λάρισα, Γιάννης Μπατζιόλας, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και βρίσκονται διαρκώς σε επικοινωνία με τις Αρχές και τους ανθρώπους στο Βουκουρέστι. «Προσπαθούμε να μάθουμε τι έχει συμβεί και αν υπάρχουν νεκροί ή όχι. Αυτά δεν τα γνωρίζουμε και εμείς ακόμη, τα μαθαίνουμε από τις ειδήσεις. Αυτό που μπορούμε να αναφέρουν με ασφάλεια είναι ότι 20 άτομα έχουν επιστρέψει στο ξενοδοχείο και υπάρχουν 25 άτομα, τα οποία είναι προφανώς σε κάποια νοσοκομεία και μπορεί είτε οι ίδιοι να χρειάζονται βοήθεια είτε να είναι συνοδοί κάποιων τραυματιών».
«Δεν έχουμε εικόνα για νεκρούς, ξέρουμε ό,τι ακούμε από τις ειδήσεις, για έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες. Ανάμεσα στους τραυματίες δεν είναι ο οδηγός. Δεν τραυματίστηκε από το τροχαίο», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 47 άτομα, ξεκίνησε από τον Βόλο, πήρε κόσμο από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, έξι άτομα πήρε από τον Βόλο, 22 από τη Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη.
ΕΜΠΕΙΡΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ
Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα ως προς τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες το απόγευμα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια εκδρομής που ξεκίνησε οδικώς με λεωφορείο, προσπάθησαν να δώσουν και οι ιδιοκτήτες του ταξιδιωτικού γραφείου από τον Βόλο.
Απαντώντας σε ερώτημα του magnesianews.gr, εκπρόσωπος του γραφείου επιβεβαίωσε ότι το δρομολόγιο ξεκίνησε με έξι επιβάτες από τον Βόλο, έκανε στάση στη Λάρισα, όπου επιβιβάστηκαν 24 άτομα και οι υπόλοιποι επιβιβάστηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που σκοτώθηκε στο δυστύχημα ήταν από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μία γυναίκα περίπου 30 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά είναι θέμα χρόνου να αποσαφηνιστεί πόσο σοβαρά τραυματισμένοι είναι οι υπόλοιποι επιβάτες και ποια είναι η καταγωγή τους.
Όπως τόνισε η εκπρόσωπος της Bardas Tours, ο οδηγός ηλικίας 51 ετών εργάζεται τα τελευταία 3 χρόνια στο γραφείο και θεωρείται έμπειρος, κάνοντας την εκτίμηση ότι κάτι μπορεί να τον μπέρδεψε, ίσως το GPS και να κατέληξε επάνω στην μπάρα, η οποία και έπεσε επάνω στην οροφή του λεωφορείου.
Όπως ανέφερε, επίσης, η εκπρόσωπος του γραφείου βρίσκονται ήδη καθοδόν προς το Βουκουρέστι, ώστε να βοηθήσουν στη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, αλλά και στη διαχείριση των υπόλοιπων επιβατών που ταξίδευαν με το λεωφορείο και ενεπλάκησαν σε αυτήν την περιπέτεια αυτές τις εορταστικές ημέρες.
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αστυνομία της Ρουμανίας, επισημαίνεται ότι:
«Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, γύρω στη 1.30 μ.μ., η Τροχαία ενημερώθηκε για ένα τροχαίο στην είσοδο της Pasajul Unirii, με κατεύθυνση από το Bd. Tineretului προς την πλατεία Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός ενός πούλμαν προσέκρουσε στην πύλη του περάσματος Unirii. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένας διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Floreasca, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας ακόμα είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews Ρουμανίας, υπάρχουν άνθρωποι που δεν ζήτησαν ιατρική βοήθεια, τους οποίους οι Αρχές μετέφεραν σε ξενοδοχείο, όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν, ενώ αργότερα οι Αρχές θα βοηθήσουν στην παραλαβή των αποσκευών τους, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα στον τόπο του συμβάντος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass