Ξεκολλά η λειτουργία των κινητών μονάδων ψυχικής υγείας;

ΤΟ ΓΝΛ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2022 13:07

Έντονη κινητικότητα για την επίλυση σειράς προβλημάτων με σκοπό τη λειτουργία των δύο κινητών ψυχιατρικών μονάδων στη Λάρισα, που έχει «κολλήσει» παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο. Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δεν

αποκλείει την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ εάν δεν λυθούν σύντομα τα προβλήματα, που αφορούν την στελέχωση των μονάδων.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στις δυσκολίες εξεύρεσης ενός ψυχίατρου και ενός παιδοψυχίατρου, που θα έχουν την επιστημονική επίβλεψη των κινητών μονάδων, παρότι οι δύο θέσεις προκηρύχθηκαν δύο φορές με τους διαγωνισμούς να κηρύσσονται άγονοι ενώ έχουν αναδειχθεί οι προσληπτέοι δύο ψυχολόγοι, δύο κοινωνικοί λειτουργοί και δύο επισκέπτες υγείας.
Χθες το πρωί ο διοικητής του ΓΝΛ μετά από διαδοχικές επικοινωνίες τόσο με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας όσο και με τη Διαχειριστική Αρχή ΕΣΠΑ Θεσσαλίας συγκάλεσε σύσκεψη με την συμμετοχή των ψυχιάτρων που απασχολούνται στο Γενικό Νοσοκομείο και τους ζήτησε να αναλάβουν παράλληλα με τα καθήκοντά τους και την λειτουργία των κινητών ψυχιατρικών μονάδων.
Η πρόκριση της συγκεκριμένης λύσης προκειμένου να μην χαθεί ένα σημαντικό για τη Λάρισα έργο σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για την τροποποίηση του τεχνικού δελτίου αλλά και την πρόσληψη των έξι προσληπτέων επαγγελματιών μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως εκτίμησε χθες το απόγευμα ο διοικητής του ΓΝΛ Γρηγόρης Βλαχάκης.
Σημειώνεται ότι η λειτουργία των μονάδων δρομολογήθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, με την ένταξη δύο έργων στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 250 χιλιάδων ευρώ.
Το πρώτο από τα δύο ενταγμένα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα αφορά το «Πρόγραμμα ενίσχυσης εξειδικευμένων υπηρεσιών/Ενίσχυση Κινητών Μονάδων για την παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών» με συνολικό προϋπολογισμό 124 χιλιάδες ευρώ και ωφελούμενους στην περίοδο λειτουργίας του προγράμματος 425 παιδιά (225 κορίτσια και 200 αγόρια).
Το δεύτερο έργο αφορά την ενίσχυση εξειδικευμένων υπηρεσιών στην Ψυχική Υγεία στο πλαίσιο του υποέργου «Υπηρεσίες ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας μέσω της ενίσχυσης τομεοποιημένων μονάδων Ψυχικής Υγείας», με συνολικό προϋπολογισμό 126 χιλιάδες ευρώ και ωφελούμενους 430 άτομα (210 γυναίκες και 220 άνδρες).
Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass