Η Λάρισα έδειξε τα εκλεκτά της προϊόντα

*Εκατοντάδες επισκέπτες στην τριήμερη έκθεση «Κερνάμε Λάρισα» που ολοκληρώθηκε χθες στην Κεντρική πλατεία *Στηρίζουμε Λάρισα και τοπικά προϊόντα, δήλωσε η Ρένα Καραλαριώτου

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2022 13:10

Με μεγάλη επιτυχία έπεσε χθες η αυλαία της έκθεσης τοπικών προϊόντων «Κερνάμε Λάρισα», στην Κεντρική πλατεία, η οποία προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και, κατά γενική ομολογία των εκθετών, παρουσιάστηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες για τα προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας.
Η έκθεση, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, ήταν μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σκοπός της δράσης ήταν να προσφέρει έναν οικονομικό και αποδοτικό τρόπο προβολής των προϊόντων - εμπορευμάτων τοπικών επιχειρήσεων.
Συμμετείχαν 34 παραγωγοί, μεταξύ αυτών και συνεταιρισμοί γυναικών, από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και η Κεντρική πλατεία έγινε για ένα τριήμερο σημείο συνάντησης και γευσιγνωσίας.
Προϊόντα που παρουσιάστηκαν ήταν: ποτά (κρασί, μπίρα, τσίπουρο), γαλακτοκομικά, κρέατα, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, μέλι, ξηροί καρποί, καφές, τσάι, μπαχαρικά, κηραλοιφές από βότανα, κρέμες, σαπούνια και κεριά.  Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο, περίπτερα είχαν και κοινωνικοί φορείς της Λάρισας, και όχι μόνο, που ενημέρωναν τους επισκέπτες για τη δράση τους.
Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ
«Η συνεργασία φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα για όλους. Αυτό που γίνεται μέσα από την έκθεση «Κερνάμε Λάρισα» είναι σημαντικό, καθώς παρουσιάζονται στους πολίτες και στους επισκέπτες, με άμεσο τρόπο, τα τοπικά προϊόντα της περιοχής που ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητά τους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό» ανέφερε η γενική γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, κ. Ρένα Καραλαριώτου, που βρέθηκε στην έκθεση «Κερνάμε Λάρισα». Η Λαρισαία πολιτικός στάθηκε στα περίπτερα της Κεντρικής πλατείας, συνομίλησε με παραγωγούς, δοκίμασε εκλεκτές γεύσεις και ευχήθηκε για τις γιορτινές ημέρες.
«Είναι σημαντικό να στηρίζουμε όλοι οι πολίτες τις τοπικές επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο η οικονομία της περιοχής ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο, καθώς τα χρήματα μένουν στον τόπο και επιστρέφουν πάλι στους πολίτες της Λάρισας. Μέσα από τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη θα πετύχουμε.  Η έκθεση «Μένουμε Λάρισα» είναι σημαντική πρωτοβουλία, καθώς φέρνει σε άμεση επαφή τους παραγωγούς με τους πολίτες. Αποτελεί, παράλληλα, διαφήμιση για τον τόπο, καθώς μπορούν να τη χαρούν και επισκέπτες που βρίσκονται στη Λάρισα τις ημέρες των Γιορτών. Τέτοιου είδους δράσεις είναι προστιθέμενη αξία για τα προϊόντα της περιοχής, που είναι πιστοποιημένα και έχουν υψηλή ποιότητα» δήλωσε η κ. Ρένα Καραλαριώτου, που συνεχάρη τους διοργανωτές και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίησή της.
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν οι:
ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ - LOLABEER, TRISILIAbee.products, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΡΩΜΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, FOOD SURFING – JAM & JELLY, ΡΟΣΜΑΡΙΝΟ, ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΦΑΡΜΑ - ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ Χ. ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ Δ. Ο.Ε., ΛΙΟΠΡΑΣΙΤΗΣ, ΜΕΛΙΤΕΥΣ, ΕΛΒΑΚ Α.Ε., ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ -Γ. ΛΟΛΑΣ-Γ. ΦΤΙΚΑΣ Ο.Ε., ΚΤΗΜΑ ΣΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ, SPOROS FOODS, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΣΣΑ, ΟΙΝΟΙ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΒΑΣΔΑΒΑΝΟΥ, ΒΟΣΚΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ, ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ PRIMA Α.Ε., ΘΕΣΑΡΩΜΑΤΑ, ΚΑΛΛΙΓΕΥΣΙΣ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ, ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΡΩΓΗ - ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΦΛΟΓΑ, ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΗ, ΚΤΗΜΑ ΓΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, EYROSAL-ΨΥΡΡΑΣ Α.Ε., ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ-ΤΣΙΛΙΛΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ, ΣΙΚΑΕΛ-Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας και Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass