Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2022 11:05

Το εορταστικό ωράριο στην Αγιά

Από σήμερα ξεκινά το εορταστικό ωράριο στην Αγιά. Το προτεινόμενο ωράριο των καταστημάτων από τον τοπικό Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο έχει ως εξής:

Σήμερα Δευτέρα 19/12 έως και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 4:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ. Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 6 μ.μ. Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου κλειστά. Τρίτη 27 ως και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 4:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ. Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 6 μ.μ. Κυριακή 1 και Δευτέρα 2 Ιανουαρίου κλειστά.

 

Σήμερα τα Δελήχεια στο Δαμάσι

Σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν τα Δελήχεια 2022 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου.
Στην εκδήλωση θα γίνουν οι απονομές των επαίνων και των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους μαθητές, φορείς και κατοίκους του Δαμασίου, σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή.

 

Εκδήλωση του Γυμνασίου Αγιάς

Το Γυμνάσιο Αγιάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει την εκδήλωση «Μυριοστόλιστη Σμύρνη, Ματωμένα Άγια Χώματα…» σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, και ώρα 7:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» της Αγιάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Εκδήλωση για το νέο Leader σήμερα στην Αγιά

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης, Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λάρισας «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» και ο Δήμος Αγιάς, στο πλαίσιο της ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης για τον σχεδιασμό του νέου LEADER 2023-2027, διοργανώνουν σήμερα στις 5:00 μ.μ., στην αίθουσα «Αλ. Αλεξούλης» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» ενημερωτική συνάντηση.
Σκοπός της συνάντησης - διαβούλευσης με τους πολίτες είναι η ανάλυση της περιοχής παρέμβασης, η ιεράρχηση των αναγκών, οι ευκαιρίες ανάπτυξης, η καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασιών και δικτυώσεων.

 

Συνάντηση για το Φεστιβάλ των Αργιθεατών

Σε συνάντηση προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ο Άι Βασίλης άργησε μια μέρα» καλεί η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ σήμερα Δευτέρα στα γραφεία του Συλλόγου Αργιθεατών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ «Ο Άι Βασίλης άργησε μια μέρα», προσκαλεί σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» (οδός Βενιζέλου αρ. 153-155), όλους τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν, προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα. Για πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του κ. Κωνσταντίνου Σιατραβάνη (6978-766.125), προέδρου Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Λάρισας και του κ. Χρήστου Τοπαλίδη (6978-600.140), προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας.

 

Πού θα γίνουν σήμερα τεστ κορονοϊού

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού, σήμερα Δευτέρα στη Λάρισα θα γίνουν στα εξής σημεία: 09:00-15:00 στο Δημαρχείο, 09:00-20:00 στον ΟΣΕ, 09:00-15:00 στο Εμπορικό Κέντρο «Γαία», 09:00-15:00 στον «Μύλο του Παππά» και 09:00-15:00 στη ΔΥΠΑ-πρώην ΟΑΕΔ.
Επίσης, από το Συντονιστικό Κέντρο Συντονισμού Covid-19 Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο των χθεσινών ελέγχων ανιχνεύθηκαν 32 κρούσματα από συνολικό αριθμό 262 δειγμάτων στην πόλη της Λάρισας, 30 κρούσματα σε συνολικό αριθμό 127 δειγμάτων στην πόλη του Βόλου και 15 κρούσματα σε συνολικό αριθμό 148 δειγμάτων στην πόλη της Καρδίτσας.

 

Ο Κ. Μπυριτζάς πρόεδρος στους νεφροπαθείς

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας «Ο Άγιος Αχίλλειος» ως εξής: πρόεδρος Μπυριτζάς Κωνσταντίνος, αντιπρόεδρος Παπακώστας Ιωάννης, γραμματέας Γεωργακούλη Μαρία, ταμίας Λέζας Σπύρος και μέλος Κουμαριώτη Διονυσία.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να συνεχίσει το έργο που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, να εμπλουτίσει τη δράση του και να δυναμώσει τις διεκδικήσεις του μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους.

 

Διακοπή νερού στον Αγ. Αθανάσιο
Διακοπή υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου τις ώρες 9:00 ως 14:00, από τη ΔΕΥΑΛ, στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς: Ηφαίστου (από Ταγματάρχου Βελισσαρίου έως Κενταύρων), Κενταύρων (από Εργατικής Πρωτομαγιάς έως Πηνειού), Καραθάνου (από Βραΐλα Αρμένη έως Σκίπη) και Σκίπης (από Αθηνάς έως Καραθάνου).

 

Δύο συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων
Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων και συγκεκριμένα στις 7 μ.μ. θα συζητηθεί η έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού Δήμου Λαρισαίων έτους 2023, Τεχνικού Προγράμματος και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) έτους 2023 Δήμου Λαρισαίων και στις 9 μ.μ. θα συζητηθούν τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση μίσθωσης δημοτικών αγρών μετά την αποβίωση του μισθωτή. Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2023-2024. Μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2023-2024.

 

Η εορτή Αγ. Νήφωνος στον Αγ. Αχίλλιο
Στις 23 Δεκεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νήφωνος, επισκόπου Κωνσταντιανής, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα: Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. ο πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 7.00-9.30 π.μ. ο Όρθρος του Αγίου και οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων (χωρίς Θεία Λειτουργία).

 

Παράκληση και εσπερινά κηρύγματα
Με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ξεκίνησαν τα εσπερινά κηρύγματα στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Κάθε Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ. ψάλλεται η Παράκληση σε κάποιον Άγιο, διαφορετικό κάθε φορά, και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ πραγματοποιεί κήρυγμα με θέμα: “Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας”. Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα ψαλεί η Παράκληση στην Αγία Άννα, μητέρα της Παναγίας μας.

 

Συλλογή τροφίμων από Δικηγορικό Σύλλογο
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, στo πλαίσιο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, καλεί τα μέλη του να συνδράμουν στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη συλλογή τροφίμων, τα οποία, ενόψει Χριστουγέννων, θα προσφερθούν σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας. Τα είδη που θα συλλεγούν είναι ενδεικτικά τα εξής: Αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια. Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί στον 1ο όροφο του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας και θα ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass