Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2022 12:30

Νέα διοίκηση εκλέγει η ΕΛΜΕ
ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙ «ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ»

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ στην ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας (πρώην 1ο ΓΕΛ). Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του 6ου ΓΕΛ Λάρισας. Η κατάθεση των ψηφοδελτίων των Παρατάξεων έγινε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν διά ζώσης σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου.


Στο μεταξύ η ολομέλεια των Ακηδεμόνευτων Δημοκρατών Καθηγητών Ν. Λάρισας αποφάσισε ομόφωνα τη μη συμμετοχή στις εκλογές και εξηγεί: «Θεωρούμε ότι η ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε παράνομες εκλογικές διαδικασίες θα ισοδυναμούσε με νομιμοποίηση τους εκ μέρους μας. Θεωρούμε ότι οι παράνομες εκλογικές διαδικασίες στην ουσία αποδυναμώνουν τα συνδικαλιστικά σωματεία και κατ’ επέκταση τις διεκδικήσεις μας απέναντι στην Κυβέρνηση.
Η στάση μας αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της θέσης μας ότι σκοπός μας είναι η επιδίωξη του συμφέροντος όλων των εκπαιδευτικών (αδιαφορώντας για το παραταξιακό-κατάκτηση θέσεων στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.). Η στάση μας αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της συνέπειας μας με όσα είχαμε υποστηρίξει στις προηγούμενες εκλογές. Συνεχίζουμε να βαδίζουμε στον δρόμο της συνδικαλιστικής αξιοπρέπειας, της νομιμότητας, της λογικής με συνέπεια λόγων και έργων».

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για ξενώνα καρκινοπαθών
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Εθελοντικού Δικτύου «#Κανείς μόνος» και συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας και τη στήριξη των φορέων της πόλης, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, του ΣΘΕΒ, των Επιμελητηρίων και χορηγούς επικοινωνίας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αλληλεγγύης, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 21.00, στο «Παλάντιουμ» («Palladium»). Μοναδικός σκοπός είναι τα έσοδά του να διατεθούν στη δημιουργία ενός Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και φιλοξενίας συνοδών τους, στη Λάρισα. Η βραδιά θα πλαισιωθεί με τις μουσικές επιλογές του DJ Γιάννη Kαλλιμάνη. Η είσοδος είναι 15 ευρώ, με ποτό.

 

Συνάντηση για το Φεστιβάλ των Αργιθεατών

Σε συνάντηση προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ο Άι Βασίλης άργησε μια μέρα» καλεί η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αύριο Δευτέρα στα γραφεία του Συλλόγου Αργιθεατών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ «Ο Άι Βασίλης άργησε μια μέρα», προσκαλεί τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» (οδός Βενιζέλου αρ. 153-155), όλους τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν, προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα. Για πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του κ. Κωνσταντίνου Σιατραβάνη (6978-766.125), προέδρου Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Λάρισας και του κ. Χρήστου Τοπαλίδη (6978-600.140), προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας.

 

Σε ΟΣΕ και Δημαρχείο τεστ για κορονοϊό

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού για σήμερα Κυριακή στη Λάρισα έχει ως εξής: 09:00-15:00 στο Δημαρχείο και, 09:00-15:00 στον ΟΣΕ.
Στο μεταξύ στον ΟΣΕ χθες σε συνολικό αριθμό 172 δειγμάτων καταγράφηκαν 31 θετικά κρούσματα, τα 13 σε γυναίκες και τα 18 σε άνδρες με διάμεση ηλικία τα 59 έτη.

 

Τιμώνται πεσόντες στο Μεγάλο Μοναστήρι

Ο Δήμος Κιλελέρ και η Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Μοναστηρίου διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα Κυριακή, στο Μεγάλο Μοναστήρι, για την 79η επέτειο από την εκτέλεση 45 πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Συγκεκριμένα θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολουθεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στις 10:30 στο μνημείο των πεσόντων.

 

Δύο συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων

Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων και συγκεκριμένα στις 7 μ.μ. θα συζητηθεί η έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού Δήμου Λαρισαίων έτους 2023, Τεχνικού Προγράμματος και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) έτους 2023 Δήμου Λαρισαίων και στις 9 μ.μ. θα συζητηθούν τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση μίσθωσης δημοτικών αγρών μετά την αποβίωση του μισθωτή. Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2023-2024. Μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2023-2024.

 

Ομιλία ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη Νίκαια

Η Οργάνωση Μελών Κιλελέρ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τη στήριξη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση σήμερα στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού: Οι 6 εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την πολιτική αλλαγή» και ομιλητές τον Τάσο Πολιτίδη και τη Ζωή Ακριβούλη, που είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

 

Συνεστιάσεις ΚΚΕ σε Πύθιο και Τύρναβο

Οι κομματικές οργανώσεις Αμπελώνα και Τυρνάβου του ΚΚΕ οργανώνουν γλέντι στον Τύρναβο, στην αίθουσα «Ανδρομέδα» σήμερα στη 1 το μεσημέρι. Προσκλήσεις διακινούνται από τις κομματικές οργανώσεις.
Εξάλλου οι κομματικές οργανώσεις Δημοτικής Ενότητας Ολύμπου και Σαρανταπόρου του ΚΚΕ ετοιμάζουν λαϊκό γλέντι σήμερα το μεσημέρι, στην ταβέρνα ‘’Θρόνος’’ στο Πύθιο, με άφθονο φαγητό και ποτό και ζωντανή λαϊκή μουσική με τους: Μιχάλης Τομανίδης κιθάρα, Βασίλης Μπαλής μπουζούκι, Δέσποινα Μαύρου τραγούδι και Ιωάννα Μπαλή αρμόνιο.

 

Ιατρική ομιλία στην Αγιά

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς διοργανώνει ιατρική ενημερωτική ομιλία, με θέμα «Οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα. Δωρεά Οργάνων - Σύγκριση με άλλες χώρες» σήμερα στις 6:00 μ.μ., στο κέντρο «Χατζάκος» στην Αγιά. Ομιλήτρια θα είναι η διακεκριμένη ιατρός Αθηνά Γόμπου, διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, πρώην διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Εορταστική εκδήλωση στο Συκούριο

Στην παραμυθένια μαγεία των Χριστουγέννων θα μεταφέρει όσους βρεθούν σήμερα στις 5.30 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη Συκουρίου με την αφήγησή της η κ. Τζένη Μωραΐτη.
Συμμετέχουν τα παιδιά της Δ1 και Δ2 Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου με τις δασκάλες τους. Κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα θα πει η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Περιοχής Συκουρίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Μπαλανίκα.
Η εκδήλωση που με μεράκι διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών περιοχής Συκουρίου τελεί υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Α.Π.Ε.Π. Δ. Τεμπών.

 

Παράκληση και εσπερινά κηρύγματα

Με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ξεκίνησαν τα εσπερινά κηρύγματα στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Κάθε Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ. ψάλλεται η Παράκληση σε κάποιον Άγιο, διαφορετικό κάθε φορά, και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ πραγματοποιεί κήρυγμα με θέμα: “Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας”. Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα ψαλεί η Παράκληση στην Αγία Άννα, μητέρα της Παναγίας μας.

 

Εκδήλωση Γυμνασίου Αγιάς

Το Γυμνάσιο Αγιάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει την εκδήλωση «Μυριοστόλιστη Σμύρνη, Ματωμένα Άγια Χώματα...» αύριο Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» της Αγιάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Το εορταστικό ωράριο στην Αγιά
Από αύριο ξεκινά το εορταστικό ωράριο στην Αγιά. Το προτεινόμενο ωράριο των καταστημάτων από τον τοπικό Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο έχει ως εξής: Δευτέρα 19/12 έως και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 4:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ. Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 8 π.μ. – 6 μ.μ. Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου κλειστά. Τρίτη 27 έως και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 8 π.μ. – 2 μ.μ. και 4:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ. Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 8 π.μ. - 6 μ.μ. Κυριακή 1 και Δευτέρα 2 Ιανουαρίου κλειστά.

 

Συλλογή τροφίμων για άπορους
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων εν όψει των Χριστουγέννων διοργανώνει δράση συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μοναχικούς πολίτες, ηλικιωμένους και άστεγους, με στόχο να μη μείνει κανένας συνάνθρωπός μας μόνος του αυτές τις γιορτές, προσφέροντάς τους στιγμές χαράς και αγάπης. Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ταχυδρομείου, από τις 11:00 π.μ. έως τις 13:30 και από τις 18:00 έως τις 20:00.

 

Εκδήλωση σήμερα στην Πινακοθήκη
Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει η 1η Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων με τα ΚΑΠΗ του Δήμου και υπό την αιγίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην είσοδο της Πινακοθήκης. Στην εκδήλωση μετέχει το 6ο Γενικό Λύκειο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση παιδιών με θέμα «Φάκελος για το γράμμα στον Άι Βασίλη», ενώ θα υπάρχουν επίσης χριστουγεννιάτικα κεράσματα. Η γιορτή διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, ενώ χορηγός της εκδήλωσης είναι και τα super market Τσουμάνης.

 

Αύριο τα Δελήχεια
Αύριο Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν τα Δελήχεια 2022 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου.
Στην εκδήλωση θα γίνουν οι απονομές των επαίνων και των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους μαθητές, φορείς και κατοίκους του Δαμασίου, σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή.

 

Εκδήλωση Κατηχητικού Αγιάς
Από την Αρχιερατική Περιφέρεια Αγιάς ανακοινώνεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Αντωνίων Αγιάς εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου αμέσως μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία.

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης σήμερα στις 6 το απόγευμα με θέμα «πορεία προς τη Βηθλεέμ».
Μετά τους χαιρετισμούς η δημοσιογράφος Ειρήνη Παπακαλούση θα αναφερθεί με λίγα λόγια στη γιορτή των Χριστουγέννων και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα: Α’ Μέρος, αναπαράσταση της Γέννησης από το καλλιτεχνικό σωματείο Art Gate. Συμμετέχουν μαθητές του κατηχητικού του ναού από το τμήμα Γυμνασίου. Αφήγηση ευαγγελικών χωρίων από τον ιατρό Χρήστο Γιαννούτσο. Το δρώμενο συνοδεύει η χορωδία της Βυζαντινής μουσικής σχολής της Ιεράς Μητρόπολεως Λαρίσης & Τυρνάβου «Ο Άγιος Αχίλλιος».
Β’ Μέρος, Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, συμμετέχουν μαθητές των μουσικών συνόλων: Χορωδιακό Σύνολο MusicArte, Σύνολο Μουσικής Δωματίου, Σύνολο Εγχόρδων Δωματίου. Σκηνοθεσία επιμέλεια Κατερίνα Ζαχοπούλου.

 

Διακοπή νερού στον Αγ. Αθανάσιο
Διακοπή υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου τις ώρες 9:00 ως 14:00, από τη ΔΕΥΑΛ, στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:
Ηφαίστου (από Ταγματάρχου Βελισσαρίου έως Κενταύρων), Κενταύρων (από Εργατικής Πρωτομαγιάς έως Πηνειού), Καραθάνου (από Βραΐλα Αρμένη έως Σκίπη) και Σκίπης (από Αθηνάς έως Καραθάνου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass