Κλιματική αλλαγή και το μέλλον της Θεσσαλίας

ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2022 13:09

Εκδήλωση αξιολόγησης για το υπάρχον «Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή» της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου από 5:30 μ.μ.- 9:15 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» στη Λάρισα από το Πράσινο Ινστιτούτο.


Να σημειωθεί ότι το Πράσινο Ινστιτούτο υλοποιεί το 2022-23 το έργο «Περιφερειακές προσαρμογές στην Κλιματική Αλλαγή», με τη χρηματοδότηση του «Green European Foundation». Πραγματοποιείται η ενδεικτική διερεύνηση της Κλιματικής Προσαρμογής τεσσάρων Περιφερειών (Β. Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου) και οι προβλέψεις στα υπάρχοντα Περιφερειακά Σχέδια Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΣΠΚΑ). Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο εκδηλώσεις (Βόρειο Αιγαίο 22/11, Κεντρική Μακεδονία 5/12). Με την ολοκλήρωση όλων θα ακολουθήσει γενική σύνθεση των συμπερασμάτων και η δημοσιοποίησή τους.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στη Λάρισα έχει ως εξής:
5:15-5:30 μ.μ. Προσέλευση.
5:30 μ.μ., Έναρξη. Προεδρείο: Νίκος Πουτσιάκας, μέλος του δικτύου πράσινων αυτοδιοικητικών συνεργάτης του Πράσινου Ινστιτούτου.
5:30-6:00 μ.μ. Χαιρετισμοί.
6:00-6:15 μ.μ. Ηλίας Γιαννίρης, πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα από τις διερευνήσεις του Πράσινου Ινστιτούτου για την ανθεκτικότητα και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
6:15- 6:30 μ.μ. Σταύρος Σολωμός, ερευνητής Γ’, Κέντρο Έρευνας Φυσικής τους Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών θα αναπτύξει το θέμα «Εκτίμηση Αναμενόμενων Κλιματικών Μεταβολών στη Θεσσαλία».
6:30- 6:45 μ.μ. Παναγιώτης Πανάγος, Research Officer στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει εισήγηση με θέμα «Το έδαφος και η αξία του για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή σε σχέση με το ΠΕΣΠΚΑ Θεσσαλίας».
6:45-7:00 μ.μ. Μυλόπουλος Νικήτας, καθηγητής, διευθυντής Εργαστηρίου Υδρολογίας και Υδατικών Πόρων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εισηγητής με θέμα: «Η λειψυδρία είναι πολιτική: Το παράδειγμα της Θεσσαλίας».
7:00-7:15 μ.μ. Αντώνης Σκουλούδης, επίκουρος καθηγητής, Τμ. Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα αναπτύξει το θέμα: «Διερεύνηση της ικανότητας ανθεκτικότητας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε πλημμύρες-Αναφορά στην περίπτωση του Ιανού στη Θεσσαλία».
7:15-7:30 μ.μ. Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, περιβαλλοντολόγος, MSc, υποψήφιος διδάκτορας Πληθυσμιακής Οικολογίας στο Παν/μιο Θεσσαλίας, θα παρουσιάσει τις «Επιπτώσεις της κλιµατικής αλλαγής στη βιοποικιλότητα της Θεσσαλίας».
7:30-7:45 μ.μ. Αργυρόπουλος Ζήσης, χημικός-περιβαλλοντολόγος, θα μιλήσει για το «Το κλιματικό μέλλον στη Θεσσαλία».
7:45-8:00 μ.μ. Βούρος Παναγιώτης, περιβαλλοντολόγος, θα παρουσιάσει το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΣΠΚΑ) Θεσσαλίας.
8:00-8:15 μ.μ. Ερωτήσεις.
8:15-8:25 μ.μ. Διάλειμμα.
8:25-9:00 μ.μ. Στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή των εισηγητών. Συντονισμός: Νίκος Πουτσιάκας, «Αξιολόγηση του ΠΕΣΠΚΑ Θεσσαλίας.- προτάσεις- μέτρα υλοποίησης-Αναθεώρηση».
9:00-9:10 μ.μ. Ηλίας Γιαννίρης, πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου: Κλείσιμο-Τα επόμενα βήματα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό, ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά στον ακόλουθο σύνδεσμο: Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/84116050471 Meeting ID: 841 1605 0471.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass