Τριπλή γιορτή για τα Εκατόχρονα της «Ε»

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2022 15:09

Τριπλή γιορτή για τη συμπλήρωση των... πρώτων 100 χρόνων από την

παρθενική κυκλοφορία της «Ε», το μακρινό 1922, διοργανώνει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία». Η γιορτή περιλαμβάνει ένα πλούσιο πλέγμα εκδηλώσεων, στο οποίο η πλέον σύγχρονη τεχνολογία συμπορεύεται με τη μνήμη, ο πολιτισμός με την αλληλεγγύη και η παράδοση με το σήμερα και το αύριο της «Ε».

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
*ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ: Μια μεγάλη γιορτή στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού, όπου μέσα από ομιλίες, αλλά και τη χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους σημαντικότερους σταθμούς της 100χρονης πορείας της εφημερίδας, όπως και στην ιστορία της Λάρισας διαχρονικά, μέσα από την ψηφιακή αναπαράσταση στα κινητά τους των σημαντικότερων ειδήσεων που δημοσιεύθηκαν στις σελίδες της. Παράλληλα, μέσω οθόνης που θα βρίσκεται στον χώρο της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι θα μπορούν να παρακολουθούν -σε ζωντανή σύνδεση με το τυπογραφείο- τις προετοιμασίες της εκτύπωσης, καθώς και την πανηγυρική εκκίνηση του πιεστηρίου για την έκδοση του επετειακού φύλλου. Στον εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στους τοίχους των δύο κτιρίων των τυπογραφικών εγκαταστάσεων της «Ε» που βρίσκονται στο 3ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Αθήνας, η τεχνολογία χαρτογραφημένης προβολής (video mapping) θα «ζωντανέψει» πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ σε ένα δυναμικό οπτικό χρονολόγιο με τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων εκατό ετών.

*ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ: Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της εφημερίδας «Ελευθερία» και 20 χρόνων λειτουργίας του Οικοτροφείου «Ελευθερία», ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποιούν εορταστική χριστουγεννιάτικη συναυλία αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο. Στη διάρκεια της συναυλίας, οι μαθητές/-τριες - μέλη της Big Band του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και το Σύνολο Ακορντεόν του σχολείου θα παρουσιάσουν μια εξαιρετική επιλογή από κλασικές, αλλά και σύγχρονες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν: Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, η πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία» κ. Δανάη Γ. Δημητρακοπούλου και η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό ν. Λάρισας κ. Έρη Καλογεροπούλου.

* ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, η διεύθυνση και το προσωπικό της εφημερίδας θα δεχθούν επισκέψεις φίλων και αναγνωστών, στα γραφεία της «Ε», στον πεζόδρομο της Παπασταύρου και φυσικά θα τηρηθεί η παράδοση κερνώντας ζεστούς λουκουμάδες. Την Πέμπτη, επίσης, μη χάσετε τη συλλεκτική έκδοση “100 χρόνια «Ελευθερία»”, η οποία φέρνει για πρώτη φορά στο φως ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού αρχείου της εφημερίδας, αναδεικνύοντας ορισμένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του μακρινού, αλλά και πρόσφατου παρελθόντος της Λάρισας.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass