Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2022 13:18

Εκλογική σύμπλευση Ν. Γάτσα με Δ. Καρανίκα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟ
Την κοινή κάθοδο των παρατάξεων «Ολύμπου Πολιτεία - Πύλη Ανάπτυξης» και «Ένας Δήμος για όλους» στις δημοτικές εκλογές του 2023 ανακοινώνουν σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων Ν. Γάτσας και Δ. Καρανίκας στο πλαίσιο διευρυμένης

συνεδρίασης των δύο δημοτικών ομάδων. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους των δύο παρατάξεων, πρόεδροι οργανισμών και μέλη ΔΣ των νομικών προσώπων του Δήμου που προέρχονται από τις παρατάξεις της διοίκησης και πρόεδροι κοινοτήτων που εκλέχτηκαν από τις παρατάξεις αυτές ή από ανεξάρτητους συνδυασμούς και ενιαία τοπικά ψηφοδέλτια.
Επικεφαλής του νέου συνδυασμού θα είναι ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος θα παρουσιάσει τον απολογισμό της συνεργασίας στη διοίκηση του Δήμου, τις αρχές που θα διέπουν το νέο συνδυασμό και το νέο του όνομα.


*Ελεγχοι για κορονοϊό σε ΟΣΕ και Δημαρχείο σήμερα
ΧΘΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 24 ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει πως συνεχίζεται το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού για σήμερα Κυριακή στη Λάρισα έχει ως εξής: 09:00-15:00 στο Δημαρχείο Λάρισας και, 09:00-15:00 στον ΟΣΕ. Να σημειωθεί τέλος ότι από τους χθεσινούς επίσης ελέγχους στον ΟΣΕ Λάρισας, σε συνολικό αριθμό 182 δειγμάτων καταγράφηκαν 24 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν 9 γυναίκες και 15 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 46 έτη.


*Στις κάλπες οι γεωτεχνικοί
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ
Εκλογές στο ΓΕΩΤΕΕ, θα διεξαχθούν σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.
Οι αρχαιρεσίες αφορούν την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤΕΕ., της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας, των αντιπροσώπων των κλάδων του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας.
 Για τη διενέργεια της ψηφοφορίας απαιτείται από τις/τους ψηφοφόρους: α) η προσκόμιση στην Εφορευτική Επιτροπή αποδεικτικού εγγράφου ταυτότητας και β) η οικονομική τακτοποίησή έως το έτος 2021. Σε περίπτωση που η/ο ψηφοφόρος φέρεται να έχει ποσό οφειλής, τότε μπορεί να το εξοφλήσει επί τόπου στην Εφορευτική Επιτροπή.
Τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις σημερινές εκλογές για το Δ.Σ. είναι:
* ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΓΕΚ),
* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΔΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ),
* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ,
* ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Εκλογική Συνεργασία ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ),
* ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

 

Συλλαλητήριο του ΕΚΛ για τον προϋπολογισμό

ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ

Απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς, και διαδηλώνοντας ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει συλλαλητήριο με αφορμή τον νέο «αντιλαϊκό προϋπολογισμό» το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Λαμπρούλη στον λόφο του Φρουρίου.
Όπως σημειώνεται από το ΕΚΛ « ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει νέες αυξήσεις φόρων για τον λαό που θα ξεπεράσουν τα 50 δις ευρώ, την ίδια στιγμή που μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους 14 δις ευρώ. Έρχονται νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας. Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα. Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και ξεσηκωμό σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τις νέες μεγάλες κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα».

 

Περίπατος σε μονοπάτια του Ομολίου

Ο Δήμος Αγιάς με τον Δασικό Συνεταιρισμό και τον Μορφωτικός Σύλλογο Ομολίου, την ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας και το IEK KEK ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού, διοργανώνει σήμερα περίπατο σε μονοπάτι της Κοινότητας Ομολίου.
Τόπος συνάντησης η πλατεία Ομολίου για τις αιτήσεις συμμετοχής στις 10:00 π.μ. και εκκίνηση στις 10:30 π.μ.
Στα μισά του μονοπατιού θα υπάρχει θεατρικό δρώμενο για μικρούς και μεγάλους και στο τέλος της διαδρομής θα προσφερθούν πίτες, ζεστό χαμομήλι Ομολίου, κρασί και παιχνίδια για τα παιδιά.


Ανάβουν το δέντρο στο Σκλήθρο

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους θα στολίσουν και θα φωταγωγήσουν σήμερα στις 4:00 μ.μ. «Κάτω από το τρεμούλιασμα των φώτων, με ένα ποτήρι και περισσή ελπίδα, να ανταμώσουμε όλοι ξανά» λέει το κάλεσμα των διοργανωτών για την εκδήλωση, η οποία θα πλαισιωθεί με latin και λαϊκούς χορούς.

 

*Τιμούν τον ευεργέτη Διαμ. Μάνιαρη
Το ετήσιο μνημόσυνο, για τον μεγάλο ευεργέτη των Αμπελακίων Διαμαντή Μάνιαρη, θα πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στον ναό Αγίας Παρασκευής Αμπελακίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Μανιαρείου Σχολής Αμπελακίων. Θα ακολουθήσει τρισάγιο στο μνημείο του ευεργέτη στον προαύλειο χώρο του σχολείου και καφές στην πλατεία του χωριού.


*Συνέλευση γονέων ΑμεΑ την Τρίτη
Γενική Συνέλευση των μελών του συγκαλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών ειδικών σχολείων μεθαύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 στη Λέσχη ΑμεΑ Ν. Λάρισας, που βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη 31. Θέματα είναι η λογοδοσία πεπραγμένων, κριτική - Έγκριση μελών επί των πεπραγμένων και προτάσεις μελών. Μετά το τέλος της συνέλευσης θα γίνει η γιορτή της 3ης Δεκεμβρίου για τα ΑμεΑ, κατά την οποία θα δοθούν εδέσματα.


*Μνημόσυνο ενοριτών στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου
Πρόσκληση απέστειλε η ενορία Πέτρου και Παύλου της Λάρισας σε όλους εκείνους που τελευταία έχασαν προσφιλή πρόσωπα. Δοκιμάσθηκαν με τον πόνο και τη θλίψη και η εκκλησία σαν φιλόστοργη μητέρα στέκεται δίπλα σ’ αυτή τη δοκιμασία. Και τελεί προς τον σκοπό αυτό το ετήσιο μνημόσυνο σήμερα Κυριακή των Προπατόρων στον ιερό ναό. Μετά τη θεία λειτουργία θα ακολουθήσει το μνημόσυνο. Την προετοιμασία αυτής της λατρευτικής συνάντησης αγάπης και συμπάθειας οργανώνει η «Αγία Ταβιθά».


*Συνέντευξη Δημ. Μητσιούλη για τις εκλογές
Συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα δώσει αύριο στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» ο εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» Δημήτρης Μητσιούλης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της παράταξης, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος θα αναφερθεί στο παρόν και το μέλλον της Θεσσαλίας, καθώς και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.


*Ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ στην Αγιά
Ο Δήμος Αγιάς, σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (Παράρτημα Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην Αγιά, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» αύριο Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 6 ο απόγευμα, με θέμα «Νέα ΚΑΠ 2023 – 2027» και ομιλητές τον γεωπόνο, πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ (Παράρτημα Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας) κ. Ντογκούλη Δημήτριο και τον γεωπόνο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων κ. Σοφολόγη Δημήτριο.

 

Προσκυνηματική εκδρομή της Μητρόπολης

ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΕΩΣ ΤΙΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει 5νθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Βασιλίδα των Πόλεων, στην Κωνσταντινούπολη, από τις 2 έως τις 6 Ιανουαρίου, με επικεφαλής τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.
Οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν στον Άγιο Γεώργιο στο Φανάρι, στην Αγία Τριάδα και στον Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πέραν, καθώς και στις Ιερές Μονές Παναγίας Βλαχερνών, Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλί. Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου θα λάβει χώρα στο Φανάρι η απονομή του οφφικίου του Άρχοντα Πρωτονοταρίου στον διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Ποιμενάρχου μας, ελλογιμότατου καθηγητή Αγιολογίας, δρ. κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα. Η 4η Ιανουαρίου θα είναι αφιερωμένη στα Πριγκηπόννησα, όπου θα έχουν οι προσκυνητές την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, καθώς και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στην Πρίγκηπο. Ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων θα εκκλησιαστούν στον Πατριαρχικό Ναό και θα συμμετάσχουν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ακολούθως θα συμμετάσχουν στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2410-617.685.

 

Αρτοκλασία Κερκυραίων σήμερα

Οι Κερκυραίοι της Λάρισας με αφορμή την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου της Κέρκυρας, θα πραγματοποιήσουν αρτοκλασία σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο παρεκκλήσι του Αγίου στον υπόγειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη συνοικία Νεάπολη Λάρισας.

 

Σήμερα η ολομέλεια των ΑΔΗΚ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ακηδεμόνευτων Δημοκρατών Καθηγητών Ν. Λάρισας, πραγματοποιεί ολομέλεια της συνδικαλιστικής παράταξης, σήμερα στις 12 μ. στο ξενοδοχείο Διόνυσος, Λ. Κατσώνη 24 με θέματα: Συνδικαλιστική Ενημέρωση και εκλογές ΕΛΜΕ ν. Λάρισας.

 

Γλέντι Συλλόγου Καλαρρυτινών

Ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ» καλεί όλους τους πατριώτες και φίλους των Καλαρρυτών στον εκκλησιασμό για την εορτή του Αγίου Νικολάου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Περαχώρα Τυρνάβου. Θα ακολουθήσει παρουσίαση χορών από χορευτικό του συλλόγου στον προαύλειο χώρο της εκκλησίας και ημερήσιο γλέντι στο κυλικείο με ζωντανή ορχήστρα. Την ορχήστρα αποτελούν: Τραγούδι: Γιώργος Αγγέλης, Κλαρίνο: Βασίλης Μπακαγιάννης, Βιολί: Θάνος Ρούμπος. Λαούτο: Χρήστος Καλαμπούκας, Ντέφι: Γιώργος Κοταρέλας.Αιμοδοσία στο Κέντρο ΧΑΡΑ ΙΤο Σωματείο Εργαζομένων του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνουν δράση αιμοδοσίας, αύριο Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, από 9 π.μ. έως 1.30 μ.μ., στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Ημέρας ΧΑΡΑ Ι (Δημοκρατίας 115, στη Νεάπολη). Στην αιμοδοσία καλούνται να συμμετάσχουν συμπολίτες, καθώς και μέλη και φίλοι του Συλλόγου. Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ και οι αιμοδότες είναι αυτοί που καλούνται να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να γίνουμε οι ίδιοι αιμοδότες, θα μπορούσαμε να παρακινήσουμε άλλα άτομα να συμμετάσχουν. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του συλλόγου 2410-613.112.Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου ΣπυρίδωναΜε την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος αύριο Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει το φερώνυμο παρεκκλήσι του αγίου στον υπόγειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Λάρισας. Σήμερα στις 5.30 το απόγευμα θα τελεσθεί ο εόρτιος εσπερινός με αρτοκλασία και Θ. Κήρυγμα. Τη Δευτέρα το πρωί (ανήμερα της εορτής) θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Υψώματος. Το απόγευμα θα ψαλεί μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκλησις του Αγίου. Με την ευκαιρία αυτή της εορτής γιορτάζει και ο σύλλογος των Κερκυραίων της πόλεώς μας και της περιοχής τον Προστάτη τους Άγιο με αρτοκλασία που θα τελεστεί την Κυριακή το απόγευμα και στο τέλος θα γίνει το καθιερωμένο κέρασμα στο αρχονταρίκι του ιερού ναού.

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Κιλελέρ με το εξής πρόγραμμα:
Σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 17:30 στα Βούναινα και στις 18:00 στον Πλατύκαμπο, στο Μελισσοχώρι και στο Ζάππειο.
Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Ομορφοχώρι.
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Σωτήριο και στις 19:00 στη Μέλισσα.
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 17:30 στο Μεγάλο Μοναστήρι, στις 18:30 στο Νέο Περιβόλι και στις 19:00 στο Ελευθέριο.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ακούγεται χριστουγεννιάτικη μουσική, Άι Βασίλης και ξωτικά θα μοιράζουν δώρα, μάγοι, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι θα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους και πυροτεχνήματα θα φωτίζουν τον ουρανό.
Παράλληλα με τη φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων θα πραγματοποιηθούν στη Νίκαια, στο Πολιτιστικό Κέντρο, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 η χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση «Η εξαφάνιση του Άι Βασίλη» με τον Φώτη Σπύρου και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 19:00 η χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση της Μουσικής Σχολής Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ.
Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο Μεγάλο Μοναστήρι το παραδοσιακό έθιμο της «γουρουνοχαράς».

 

Εκδήλωση Αντιστασιακών στον Γοργοπόταμο

Σήμερα πραγματοποιείται εκδήλωση για την 80ή επέτειο της ανατίναξης της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοπόταμου. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και η Επιτροπή Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στον ομώνυμο ιστορικό τόπο. Το Παράρτημα Λάρισας ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ διοργανώνει μετάβαση με λεωφορείο στην εκδήλωση στις 8.30 π.μ. από την οδό Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας). Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6973311677 & 6973311674. Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση θα παραστεί και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Ιεραποστολή Φαρσάλων

Ο Σύλλογος Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής Φαρσάλων «Παναγία Ελεούσα» διοργανώνει σήμερα Κυριακή στις 5 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Πρόκειται για ένα εορταστικό πρόγραμμα με Χριστουγεννιάτικους ύμνους, τραγούδια, κάλαντα, ποιήματα και επίκαιρη ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Κωνσταντίνο Κουτσουπιά, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μ. Βραγγενών.

 

Ολομέλεια της ΔΑΚΕ καθηγητών

Αύριο Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στις 8:30 μ.μ. ,θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια μελών και φίλων της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας στο 14ο Γυμνάσιο Λάρισας με θέματα Συνδικαλιστική Ενημέρωση, και εκλογές ΕΛΜΕ ν. Λάρισας.

 

Αγορά χωρίς μεσάζοντες σήμερα

Αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, οργανώνουν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας τις ώρες 10:00-14:00. Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ. www.energw.gr, στο τηλέφωνο του Πολυχώρου 2413-011.972 και στο 6909-566.709.
Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους την ηλεκτρονική παραγγελία, μπορούν να πηγαίνουν στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37.

 

Σχολή Γονέων στον Αγ. Αχίλλιο

Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ». Μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο), από τον Οκτώβριο ως και τον Απρίλιο, στις 7.00 μ.μ. ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους. Οι ομιλίες αυτές συνεχίζονται και τη νέα κατηχητική-ιεραποστολική χρονιά 2022-2023. Η τρίτη ομιλία θα γίνει σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ. στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Φιλοξενούμενος θα είναι ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας, Αρχιμ. Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: “ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ”.

 

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από τις «Φίλες της Αγάπης»

Πλούσιος είναι ο προγραμματισμός εκδηλώσεων από τις «Φίλες της Αγάπης». Ο φιλανθρωπικός και αλληλέγγυος Σύλλογος της πόλης μας προγραμματίζει για τους προσεχείς μήνες, τις παρακάτω εκδηλώσεις, για τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου, που περιμένουν να τις πλαισιώσουν με αγάπη: Χριστουγεννιάτικο «μπαζάρ» 18 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο και από ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Grand». Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για την κοπή της πίτας 12 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 6 μ.μ. στο κέντρο «Εν Λαρίση».

 

Αναζητούν το άστρο των Χριστουγέννων

«Αναζητώντας το άστρο των Χριστουγέννων» είναι το θέμα του σεμιναρίου που θα πραγματοποιήσει η ΚΟΙΝΣΕΠ «Έναστρον» και το Σχολείο Αστρονομίας, σε συνεργασία με τον διδάκτορα Αστροφυσικής κ. Δημήτρη Κάντζα, στο πάρκο Καινοτομίας JOIST (οδός Τριπόλεως και Βαλτεστίου) στη Λάρισα, από 3 ως και 5 Ιανουαρίου 2023. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω, αλλά και σε κάθε ενήλικο λάτρη του έναστρου ουρανού.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.enastron.org ή στο 6983-512.219. Δηλώσεις συμμετοχής με μήνυμα στο info@enastron. org.Εορταστική εκδήλωση του Συνδέσμου Ρουμελιωτών Ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών ν. Λάρισας, «Αθανάσιος Διάκος» διοργανώνει εορταστική εκδήλωση στο πνεύμα των Χριστουγέννων στο κέντρο «Φρούριο» στις 15 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass