Βράβευσαν τους «μεγαλύτερους» κυνηγούς

ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2022 15:15
Ομιλητές σεμιναρίου από αριστερά Κ. Μπρόζος,  Π. Καραδήμας, Αγ. Γονιδάκης, Θ. Μαυρίδης Ομιλητές σεμιναρίου από αριστερά Κ. Μπρόζος, Π. Καραδήμας, Αγ. Γονιδάκης, Θ. Μαυρίδης

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Κυνοφιλικό σεμινάριο, παρουσία πλήθους κόσμου, διοργάνωσε

ο τοπικός Κυνηγετικός Σύλλογος προχθές στα Φάρσαλα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, υπό την αιγίδα της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ανάδειξη και η καλλιέργεια κυνηγετικής και κυνοφιλικής παιδείας, ο σεβασμός στα θηράματα, η προστασία του περιβάλλοντος και η αγάπη στα σκυλιά, ενώ, επίσης, ακούστηκε η άποψη να μην προκαλούν οι κυνηγοί προβάλλοντας τα θηράματα στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς δεν κερδίζει κάτι με αυτόν τον τρόπο η κυνηγετική οικογένεια, η οποία απαριθμεί 176.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου και οι πρόεδροι Δ.Σ. Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός και της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων Ευάγγελος Μπαλατσός. Στον χαιρετισμό του ο κ. Μπαλατσός δεν «μάσησε» τα λόγια του, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για ορισμένες αποφάσεις. Χαρακτήρισε παράλογη την απόφαση της Κυβέρνησης στην περίοδο της καραντίνας που επιτρέπονταν το κυνήγι και απαγορεύονταν οι μετακινήσεις. Σημείωσε, επίσης, ως άδικο και ανεφάρμοστο τον νόμο για τη στείρωση και τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπει στη μη συμμόρφωση, καθώς έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, λέγοντας πως είναι δύσκολο το κράτος να το πράξει, καθώς δεν έχει τις απαραίτητες δομές και τόνισε την καλή συνεργασία που έχει με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρεια), που ακούνε τα προβλήματα και τα επιλύουν από κοινού, σε αντίθεση με την κεντρική εξουσία. Κεντρικοί ομιλητές του σεμιναρίου ήταν ο Μαυρίδης Θεόδωρος κυναγωγός – εκπαιδευτής & κριτής αγώνων, ο Άγγελος Γονιδάκης εκτροφέας και εκπαιδευτής κυνηγετικών σκύλων και ο Παναγιώτης Καραδήμας, εκτροφέας ελληνικού ιχνηλάτη. Οι κ. Μαρίδης και Γονιδάκης αναφέρθηκαν στα σκυλιά δείκτες που κυνηγούν πουλιά, ενώ ο κ. Καραδήμας στα λαγόσκυλα και ιδιαίτερα στον ελληνικό ιχνηλάτη που είναι και εκτροφέας του. Παράλληλα, πριν την έναρξη του σεμιναρίου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φαρσάλων βράβευσε την πρώτη γυναίκα κυνηγό του Συλλόγου Παναγιώτα Ζαμάνη (88 ετών) και τους δύο εν ενεργεία μεγαλύτερους κυνηγούς του Συλλόγου, Γιώργο Καμπούρη (90 ετών) και Βασίλη Καπνιά (86 ετών).
Τις βραβεύσεις έκαναν ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος Δ.Σ. Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός και ο πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων Ευάγγελος Μπαλατσός αντίστοιχα. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων Νικ. Γκατζόγιας, Χρήστος Μπασαγιάννης, το μέλος της Κοινότητας Φαρσάλων Κων/νος Βαρακλιώτης, η υποδιοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων Ελένη Δαμιανού, ο πρόεδρος Τ.Κ. Ζωοδόχου Πηγής Βλάσης Κοντογιώργος, οι πρόεδροι Κυνηγετικών Συλλόγων Βελάνης Δημ. (Αλμυρού), Μανούρας Αθ. (Πύλης), Κουτούλας Ν. (Λάρισας) και Κυνοφιλικού Λάρισας, Τζιώρας Ε. (Δεσκάτης), Χριστάκος Γιάννης (αντιπρόεδρος ΟΚΑΔΕ), μέλη Κυνηγητικών Συμβουλίων, κυνηγοί από τα Φάρσαλα και γειτονικές περιοχές κ.ά. Μετά το πέρας του σεμιναρίου κληρώθηκαν στους συμμετέχοντες δώρα χορηγίας τοπικών επιχειρήσεων και ακολούθησε γεύμα στη Βαμβακού Φαρσάλων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass