«Το ΣΒΑΚ άλλαξε τη ζωή των πολιτών»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΕ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2022 16:51

Με ευχές για την ονομαστική εορτή του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΚΘ κ. Νίκου Παπαγεωργίου, αλλά και αιχμές για τη μακροσκελή ανακοίνωσή του αναφορικά με την προσβασιμότητα και το ΣΒΑΚ στη Λάρισα, απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δεληγιάννης. Ο αντιδήμαρχος απαντώντας στην κριτική του κ. Παπαγεωργίου σημειώνει τα εξής:
«Διάβασα με προσοχή την επιστολή του αγαπητού Νίκου Παπαγεωργίου, προέδρου του ΤΕΕ, με αφορμή κάποιες σκέψεις μου για την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Καταρχάς να του ευχηθώ χρόνια πολλά για την ονομαστική του γιορτή. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι αφιέρωσε χρόνο για τη σύνταξη ενός κειμένου 850 λέξεων(!) για θέματα προσβασιμότητας στην πόλη μας, απαντώντας σε μία πρόταση λίγων λέξεων. Σημείωνα στην τοποθέτησή μου ότι στη διάρκεια της εκτεταμένης κριτικής του για τις αλλαγές στην πόλη λόγω ΣΒΑΚ στη Διαδικτυακή Διαβούλευση της Τρίτης ήταν ένα σημαντικό έλλειμμα ότι δεν θεώρησε σημαντικό να αναφερθεί κατ’ ελάχιστο στην προσβασιμότητα. Ο ίδιος ουσιαστικά το επιβεβαιώνει. Ελπίζω μόνο να μη χρειαστεί τώρα να συντάξει και ένα αντίστοιχο κείμενο για να αντικρούσει τους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος που μπορεί να διαφωνούν με τις εκτιμήσεις του για το ΣΒΑΚ και θεωρούν πώς άλλαξε η ζωή συμπολιτών μας που μπόρεσαν με αξιοπρέπεια να βγουν από τα σπίτια τους. Από εκεί και πέρα... Τα επιμελητήρια, οι φορείς της πόλης και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουν να συνεργάζονται. Να ανταλλάσσουν απόψεις, να αξιοποιούν την τεχνογνωσία που υπάρχει, να λειτουργούν συνθετικά σε ένα δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον. Δεν είναι πρόβλημα, όταν υπάρχει διαφωνία. Πρόβλημα θα υπάρχει αν ο μη σχετικός αιρετός κάνει τον μηχανικό. Όπως είναι σίγουρα πρόβλημα όταν ο μηχανικός συμπεριφέρεται ως αντιπολιτευόμενος υποψήφιος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass