Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Αιμιλιανό Καζαντζίδη

ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2022 15:05

Σε κλίμα έντονης νοσταλγίας τελέσθηκε το Σάββατο, στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Αιμιλιανού Καζαντζίδη, με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εις Κύριον εκδημία του.


Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από εκπροσώπους Ιερών Μονών και κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Θεό, «διότι», όπως είπε, «χάρισε στην τοπική μας Εκκλησία, και ειδικά στην Αρχιερατική Περιφέρεια Αγιάς, τον μακαριστό π. Αιμιλιανό, που μαζί με τον συμμοναστή του π. Νικόδημο επανέφεραν τη μοναστική παράδοση στην ιστορική Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, την οποία ουσιαστικά επανίδρυσαν και θεμελίωσαν με γερά θεμέλια τη σημερινή Αδελφότητα».
«Υπήρξε συνετός Γέροντας», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος «απόλυτα αφοσιωμένος στην Εκκλησία του Χριστού, διακριτικός, υπάκουος, συνεργάστηκε μαζί μας, χωρίς καμιά δυσκολία, αδιάκοπα και αδιατάρακτα. Υπήρξε υπόδειγμα βιωτής, γαλούχησε και εξομολόγησε πλήθη πιστών, έδωσε κουράγιο και, ταυτόχρονα, την περίοδο της ασθένειάς του, δίδαξε την υπομονή και τη ζωντανή προσευχή».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass