Ενημερώνονται για εκφοβισμό και κακοποίηση στο διαδίκτυο

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» -ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2022 15:07

Στη Λάρισα βρίσκεται το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης,

Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας» του «Χαμόγελου του παιδιού», όπου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς αναπτύσσει μια σειρά δράσεων πρόληψης για μικρούς και μεγάλους, που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς, επίσης, και μια πολυήμερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Οι δράσεις πραγματοποιούνται στην Κεντρική πλατεία Λάρισας και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022. Διοργανώνονται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα: Τα πρωινά (Τετάρτη 23 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, τις ώρες 08:30 - 12:30), μαθητές και μαθήτριες της Λάρισας θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης με θέμα τον εκφοβισμό, τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών γίνεται έπειτα από σχετική επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες.
Τα απογεύματα (Τρίτη 22 και Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 17:30 - 19:30) θα είναι αφιερωμένα στους γονείς και στους/στις εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα:
Σήμερα Τρίτη 22/11 και ώρες 17:30 - 19:30, εξειδικευμένη ψυχολόγος του Οργανισμού θα υποδεχθεί τους γονείς/κηδεμόνες ή/και τους/τις εκπαιδευτικούς σε μία διαδραστική παρέμβαση, σε θεματικές που μπορούν να περιλαμβάνουν την ψυχική ανθεκτικότητα, την κακοποίηση, την παραμέληση, την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, καθώς, επίσης, και τον σχολικό εκφοβισμό. Η συμμετοχή των γονέων/κηδεμόνων ή/και των εκπαιδευτικών γίνεται έπειτα από επικοινωνία όσων ενδιαφέρονται, ατομικά ή ομαδικά, με το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα.
* Μεθαύριο Πέμπτη 24/11 και ώρες 17:30 - 19:30, οι ενδιαφερόμενοι/-ες εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστική αναλυτική παρουσίαση του έργου «Τα σχολεία ως «Ζωντανά Εργαστήρια (Living Labs)» - SALL», σε εισήγηση επιστημονικού προσωπικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής που συντονίζει το ομώνυμο ευρωπαϊκό έργο. Ευρύτερος στόχος του SALL είναι να ενισχύσει τη μάθηση και διδασκαλία στην περιοχή «STEM» (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), συνδέοντάς τη στενότερα με την καθημερινή ζωή των μαθητών/-τριών και βοηθώντας στην αναθεώρηση του ρόλου του ίδιου του σχολείου στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην ψηφιακή φόρμα. Θα αποδοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας - Ε.ΚΕ.Α., με σκοπό την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος και πραγματοποιούνται καθημερινά, έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις παρακάτω μέρες και ώρες: 22/11: 10:00 - 15:00, 23/11: 15:00 - 19:00, 24/11: 10:00 - 15:00 και 25/11: 13:30 - 17:30.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass