«Οποιος κάνει το μοιραίο λάθος «να έρθει», θα βρει νέο Μαραθώνα»

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΩΝ. ΦΛΩΡΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ – ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2022 15:01

«Η προς πόλεμον προπαρασκευή» οδηγεί μετά βεβαιότητας στη διαρκή ειρήνη,

ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η δική μας που βρίθουν προκλήσεων, προβλημάτων και νέο-αναθεωρητισμών. Δεν θα κουραστώ να τονίζω ποτέ, επιθυμούμε την ειρήνη και εργαζόμαστε γι’ αυτήν... Όμως, όποιος κάνει το μοιραίο λάθος «να έρθει», να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731, και είμαι βέβαιος ότι τα Ελληνικά Όπλα θα δοξαστούν ακόμα μία φορά, δίνοντας τον αγώνα τον καλό, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Ακόμη και για μια σπιθαμή εδάφους, για έναν βράχο, για μία Ελληνική πέτρα», τονίζεται στην ημερήσια διαταγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κων. Φλώρου, με αφορμή τη χθεσινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων κορυφώθηκαν χθες στην 1η Στρατιά. Αρχικά, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Νικ. Πλαστήρα» τελέσθηκε επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λάρισας, σεβ. Ιερώνυμου. Στο μήνυμα της ημέρας αναφέρθηκε με ομιλία της η εκπαιδευτικός του 2ου Γυμνασίου Λάρισας, Ελένη Λαζή, για να ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο έμπροσθεν του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς/ EU-OHQ και κατάθεση στεφάνων από τους αντιπεριφερειάρχη, Βασ. Πινακά, αντιδήμαρχο Λαρισαίων, Δημ. Δεληγιάννη, διοικητή 1ης Στρατιάς, Άγγ. Χουδελούδη, ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ., Αστ. Μαντζιώκα, διοικητή των Π.Υ. Θεσσαλίας, Ευάγγ. Φαλάρα, εκπρόσωπο Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Σοφία Ρακατσάνη, εκπρόσωπο «Ελληνικής Λύσης», Νίκ. Μπαλάτσα, εκπρόσωπο Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, Μ. Μανουάχ ΕΑΑΣ, Κων. Βλάχο, ΕΑΑΑ, Βασ. Παπαδόπουλο, Σύνδεσμο Εφέδρων, Μιχ. Φωκά και Συλλόγου Κυπρίων, Ντ. Αυγουστή. Στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, Άγγ. Χουδελούδης, ο ΑΤΑ, Γ. Φασούλας και ο μητροπολίτης Λάρισας, σεβ. Ιερώνυμος, ενώ στις χθεσινές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μάξ. Χαρακόπουλος και Στέλλα Μπίζιου , η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάνια Δόκου, ο αντιπεριφερειάρχης, Απ. Μπίλης, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, Βασιλική Ζιάκα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Δημ. Γεωργάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Λ., Τρ. Τσάτσαρος, αξιωματικοί και πολίτες. Ενώ μηνύματα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλαν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου. Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση οπλικών συστημάτων στον προαύλειο χώρο έμπροσθεν του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ. Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό σήμερα Τρίτη, αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και μεθαύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου (ώρες 10:00-13:00)  ενώ η είσοδος του κοινού θα γίνεται από την Κεντρική πύλη του Στρατοπέδου (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου). Στο πλαίσιο του εορτασμού το Μουσείο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος», ήταν χθες επισκέψιμο, όπως επίσης στο Αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. λειτούργησε στατική έκθεση αεροσκαφών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass