Γιορτάστηκε η Ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού

Δράση της δημιουργού Λητούς Tσακίρη-Παπαθανασίου

Δημοσίευση: 21 Νοε 2022 12:07

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικών Δικαιωμάτων γιορτάστηκε χθες πανηγυρικά στη νέα δομή του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην οδό Μυκάλης 51, 5ος όροφος, στην αίθουσα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη», στον Πειραιά στα Καμίνια, με τη συμμετοχή πλειάδας σχολείων και συντελεστών από όλη τη χώρα.


 Η συγγραφέας και παιδαγωγός Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου ως διευθυντικό μέλος του Τμήματος Παιδιού του Ομίλου τα τελευταία χρόνια προετοίμασε τη δράση αυτή και δραματοποίησε το μουσικό της παραμύθι με τίτλο «Οι καλύτεροι γονείς του κόσμου» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα σε μουσική Χρήστου Γκόρτσου με εικονογράφηση Λιάνας Δενεζάκη. Το Παραμύθι αυτό υπό την αιγίδα του Ομίλου μιλά για όλα όσα θα ήθελαν τα παιδιά μας να αλλάξουμε στην κοινωνία μας και στις ζωές μας ώστε να μεγαλώσουμε ανθρώπους με αυτοεκτίμηση και πίστη στη ζωή.
Την εκδήλωση συντόνισε η Χλόη Αμαράντου των Σχολών Κομμωτικής Νίκος Αμάραντος. Τα παιδικά δικαιώματα παρουσίασε η πρόεδρος του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης κα Ευαγγελία Κανταρτζή. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες, επιχειρηματίες χορηγοί των Δομών και σχολεία εθελοντές με προσφορά σε κουπόνια σούπερ μάρκετ για τη στήριξη 4ων ευνοούμενων οικογενειών. Δώρα αγάπης με 160 συμμετοχές σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2 ωρών χάρισε από «τα Χαμογελάκια» η πρόεδρός τους κα Μαρία Ποθυτού. Πλήθος εικαστικών παρουσίασαν έργα τους με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ηθοποιός και χορογράφος Κωνσταντίνος Μενούνος χόρεψε στον ρυθμό των τραγουδιών της κας Τσακίρη. Μικρά και μεγάλα παιδιά που γέμισαν την αίθουσα απόλαυσαν την εκδήλωση μαζί με τις οικογένειές τους και έλαβαν δώρα αγάπης από τον πρόεδρο του Ομίλου κο Ιωάννη Μαρωνίτη. Τις μανούλες από την Ουκρανία που φιλοξενεί ο Όμιλος στη δομή μαζί με τα παιδιά τους εκπροσώπησε η πρόεδρός τους και έλαβε δώρα του προέδρου. Τα παιδιά μας είναι η ελπίδα αυτού του κόσμου. Ας τους χαρίσουμε όλες τις ευκαιρίες που τους αξίζουν!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass