Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Νοε 2022 10:19

Διαγωνισμός χριστουγεννιάτικης βιτρίνας στην Ελασσόνα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων προτείνει τη διοργάνωση «Διαγωνισμού χριστουγεννιάτικης βιτρίνας», έτσι ώστε να αναδειχθεί μέσα από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των καταστημάτων της περιοχής η αισθητική αξία της Ελασσόνας.

Με σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση της διοίκησης, ο δραστήριος Σύλλογος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους επιχειρηματίες εμπορικών και καταστημάτων από τον χώρο της εστίασης να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
Δηλώσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό θα γίνονται στο γραφείο του Συλλόγου ή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 24930-29.591, έως τις 15 Δεκεμβρίου το αργότερο.

 

Σχολή Γονέων στον Αγ. Αχίλλιο από την Κυριακή

Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς». Μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο), από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, στις 7 μ.μ., ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους.
Οι ομιλίες αυτές συνεχίζονται και τη νέα κατηχητική-ιεραποστολική χρονιά 2022-2023. Η δεύτερη ομιλία θα γίνει σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στον Ι.Μ.Ν. Αγ. Αχιλλίου. Φιλοξενούμενος θα είναι ο στρατιωτικός ψυχίατρος κ. Παύλος Νταφούλης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

 

Ημερίδα περιβάλλοντος για εκπαιδευτικούς

Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας διοργανώνουν σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Διαδικτυακή Επιμορφωτική Εκδήλωση που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με θέματα:
-«Φυσικές καταστροφές» με εισηγητή τον Χριστοδούλου Δημήτριο, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-«Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία» με εισηγητή τον Κακάβα Κωνσταντίνο, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-«Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με εισηγητή τον Παπαναστασίου Δημήτριο, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ημερίδα θα διεξαχθεί μεθαύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου το απόγευμα από τις 5 έως τις 7.

 

Ορκωμοσία αποφοίτων στο ΤΕΦΑΑ

Μεθαύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ορκωμοσία στο Αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ στις Καρυές Τρικάλων, παρουσία του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κου Θεοδωράκη Ιωάννη, καθηγητή.
Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων/-ουσών, το Πρόγραμμα της Τελετής διαμορφώνεται ως εξής:
Η πρώτη ομάδα συμμετεχόντων/-ουσών θα ορκιστεί στις 11 π.μ. Στην ορκωμοσία αυτή θα συμμετέχουν αποκλειστικά οι διδάκτορες και οι απόφοιτοι/-ες των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Πρώτα θα πραγματοποιηθεί η αναγόρευση των διδακτόρων και στη συνέχεια η απονομή διπλωμάτων στους απόφοιτους/-ες των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Ώρα προσέλευσης στις 10:30 π.μ. Έναρξη τελετής στις 11 π.μ.
Η δεύτερη ομάδα συμμετεχόντων/-ουσών θα ορκιστεί στις 12:00 μ. Στην ορκωμοσία αυτή θα συμμετέχουν αποκλειστικά οι απόφοιτοι/-ες του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Ώρα προσέλευσης στις 11:30 π.μ. Έναρξη τελετής στις 12 μ.

 

«Ημέρα Καριέρας» για φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου

Στις 29 Νοεμβρίου στον Βόλο

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» στο πλαίσιο της Πράξης «Γραφεία Διασύνδεσης- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5074877, διοργανώνει «Ημέρα Καριέρας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου, στο Domotel Xenia στον Βόλο, από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 6 μ.μ. και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Εκπρόσωποι 30 εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έρχονται για να γνωρίσουν τους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσφέροντας ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και απασχόλησης. Προτεραιότητα έχουν οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία για ατομικές συνεντεύξεις και chat one to one με τους recruiters μεγάλων εταιρειών της χώρας.
Ωστόσο, η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα μπορούν να συμμετάσχουν και απόφοιτοι άλλων πανεπιστημίων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τα καταξιωμένα στελέχη των εταιρειών που θα δώσουν το «παρών» στην «Ημέρα Καριέρας». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του Γραφείου Διασύνδεσης του Π.Θ.: 24210-06347 (Βούλγαρη Χρύσα), 24210-06357 (Νίτα Έφη) και 24210-06379 (Παπαντώνη Εύη).
Στην εκδήλωση συμμετέχει και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Διακοπή νερού στη συνοικία Αγ. Αθανασίου

Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου θα πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΥΑΛ, σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και τις ώρες 9:00 ως 14:00, στις εξής οδούς: Ταγματάρχου Βελισσαρίου (από Τσιόγκα έως Ήρας), Τσιόγκα (από Ταγματάρχου Βελισσαρίου έως Κενταύρων), Περσεφόνης και Εργατικής Πρωτομαγιάς (από Περσεφόνης έως Κενταύρων).

 

Γενική Συνέλευση και εκλογές στον Μ.Ε.Σ. Δήμητρας

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Δήμητρας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ως ημερομηνία διεξαγωγής έχει οριστεί η Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού. Το Δ.Σ. κρίνει τη συμμετοχή όλων των μελών απαραίτητη, τόσο στη Συνέλευση ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις, όσο και στην εκλογική διαδικασία. «Είναι ευκαιρία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «μετά από καιρό όλα τα μέλη να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που αφορούν στον σύλλογο και με την ενεργό συμμετοχή τους να συνδράμουν ώστε να προκύψει ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο». Εγγραφές νέων μελών μπορούν να πραγματοποιηθούν και πριν την έναρξη της Συνέλευσης όπως και κατάθεση υποψηφιοτήτων.

 

Ημερίδα για Ατομα με Αναπηρία στον Τύρναβο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Μουσικής Τυρνάβου και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Η Μουσική ως Μέσο Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία».
Στην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρες 10:00-15:00 στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, θα λάβουν μέρος ως εισηγητές οι κάτωθι:
* Μαρία Καραπαναγιώτη (Χοροθεραπεύτρια)
* Κατερίνα Κάργιου (Μουσικοπαιδαγωγός)
* Λευτέρης Πασσιάς (Μουσικοπαιδαγωγός)
Κάθε εισήγηση περιλαμβάνει και βιωματικό μέρος / εργαστήρια (στο εργαστήριο της κ. Καραπαναγιώτη μπορούν να λάβουν μέρος και άτομα με αναπηρία). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Σήμερα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου εθελοντική αιμοδοσία. Σε αυτή θα συμμετέχουν καθηγητές/-τριες του ΕΠΑΛ, μαθητές/-τριες που είναι 18 ετών και άνω, μαθητές/-τριες που είναι 17 ετών με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα κι έγκριση του γιατρού που επιβλέπει την αιμοδοσία, απόφοιτοι/-ες του σχολείου, γονείς, καθώς και όσοι πολίτες του Δήμου Τυρνάβου το επιθυμούν. Στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου δημιουργήθηκε το 2009 Τράπεζα Αίματος και από τότε λειτουργεί και συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα, τόσο των αιμοδοτών και των συγγενών τους, όσο και του συνόλου των μαθητών/-τριών του σχολείου. Στόχος είναι να καταστεί το σχολείο ένας ευρύτερος χώρος μόρφωσης και καλλιέργειας, με δράσεις που ενισχύουν τη γενικότερη Παιδεία, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά στον ευαίσθητο τομέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Καλούνται όλοι οι δημότες να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτήν.

 

Τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σήμερα

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού σήμερα Δευτέρα στη Λάρισα έχει ως εξής: 09:00-15:00 στο Δημαρχείο και 09:00-20:00 στον ΟΣΕ.

 

Εκλογές ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Ν. Λάρισας

Εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα Νομού Λάρισας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, τις ώρες 18:00 έως 21:00, σε αίθουσα της ΔΕΕΠ Ν. Λάρισας.

 

Ημερίδα για τους ανδρικούς καρκίνους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας με αφορμή το Κίνημα #Movember και τον μήνα ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα υγείας των ανδρών, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Movember: Ενημέρωση, Πρόληψη, Θεραπεία». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 18:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ομιλητές θα είναι οι Κωνσταντίνος Σκριάπας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο, Λευτέρης Σιάκης, MSc Ψυχολογία Υγείας, ψυχοθεραπευτής Gestalt και Θάνος Φλώρος, μέλος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας. Συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι η Ιωάννα Καραβάνα, πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και ο Παύλος Χατιλάρης, αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων.

 

Συνέλευση Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ν. Λάρισας, την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της ανανέωσης του σήματος του ΕΟΤ για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων (πιστοποίηση-κατηγορία), συμμετοχή μελών σε εκθέσεις κ.ά.

 

Αγρυπνία για τον Αγ. Ιάκωβο στον Αγ. Αχίλλιο

Σήμερα στις 9.15 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιακώβου του εν Ευβοία, στον Ι.Ν. Αγίου Αχιλλίου.
Η Αγρυπνία περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Αύριο Τρίτη 22 Νοεμβρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass