Νέες ελπιδοφόρες θεραπείες για τη θαλασσαιμία

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2022 14:39

Επιστημονική εκδήλωση, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη Μεσογειακή Αναιμία και για τις νέες ελπιδοφόρες θεραπείες, διοργάνωσαν χθες η Διοίκηση και το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Ν. Λάρισας
Η εκδήλωση είχε ως θέμα: «Απεικονιστικός Έλεγχος και Παρακολούθηση Αιμοσφαιρινοπαθειών με Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας» και έγινε στο Πάρκο Καινοτομίας «JOIST».
Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα όπως: Μαγνητική Τοµογραφία Καρδιάς (CMR) Διατµηµατική συνεργασία Ακτινολογικών Τµηµάτων Πανεπιστημιακού - Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αξιόπιστος έλεγχος µε Μαγνητική Τοµογραφία στις Αιµοσφαιρινοπάθειες: Η σηµασία για τους ασθενείς και τα συστήµατα υγείας.
Η ασθενοκεντρική προσέγγιση στη διενέργεια Μαγνητικής Τοµογραφίας στο Γ.Ν. Λάρισας. Απεικονιστικός Έλεγχος µε Πολυπαραµετρική Μαγνητική Τοµογραφία στις Αιµοσφαιρινοπάθειες: Το πρωτόκολλο στο Γ.Ν. Λάρισας, αλλά και η εξέταση µε Μαγνητική Τοµογραφία στο Γ.Ν. Λάρισας από τη σκοπιά των ασθενών.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
Κοινοβουλευτική παρέμβαση ειδικά για τους ασθενείς με θαλασσαιμία, πραγματοποίησε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη. Με την Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, μαζί με τρεις συναδέλφους της - βουλευτές, η Ε. Λιακούλη έθεσε επί τάπητος τα πολυεπίπεδα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με θαλασσαιμία, καθώς και όλα τα αιτήματά τους προς την Κυβέρνηση, βάσει σχετικού εγγράφου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass