100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2022 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 03 Νοε 2022 13:09

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Ιερώνυμου, πλήθος κόσμου και διακεκριμένων ομιλητών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, χθες το απόγευμα στη μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η μουσική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τίτλο «Μικρά Ασία, Αύρα μελωδική», που συνδιοργάνωσαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφώνηση από τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη και τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη. Η κεντρική εισαγωγική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ιδρυτή και προέδρου του Ωδείου με τίτλο «ένα μουσικό αυλάκι, για να ποτίζει την παιδεία και τα παιδιά της περιφέρειας». Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη μικτή χορωδία και την παραδοσιακή ορχήστρα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας «Γερμανός ο Μελωδός», υπό τη διεύθυνση του διευθυντή του Ωδείου Ανδρέα Ιωακείμ. Στην εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Ευαγγέλου Σπανού, ιδρυτή του Ομίλου Βιοϊατρικής, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές από την Κεντρική Ελλάδα, η βουλευτής της ΝΔ Στ. Μπίζιου, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος, κ.ά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass