«Αυξήσεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2022 21:04

Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική πανελλαδική απεργία που κήρυξαν

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της 9ης Νοεμβρίου απηύθυνε χθες το μεσημέρι το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Ένωσης.
Τη συνέντευξη «άνοιξε» ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μιχάλης Τζιατζιάς, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε χαρακτηριστικά ότι το «φαινόμενο ακρίβεια ήρθε για να μείνει». «Μπορεί ο εργαζόμενος του δημοσίου τομέα να αντέξει την εκτόξευση των τιμών σε όλα τα είδη, τους υπέρογκους λογαριασμούς, τη μηδενική αύξηση μισθών και συντάξεων από το 2015; Η απάντηση είναι όχι.
Αυτό το όχι λοιπόν οφείλουμε να το φωνάξουμε όλοι μαζί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου συμμετέχοντας μαζικά στη γενική πανεργατική απεργία» επισήμανε στην ομιλία του ο Μιχάλης Τζιατζιάς. Ο ίδιος, βέβαια, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα του νομού να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.
Ακολούθως ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Λάρισας, Ιωάννης Γαλλιός, τόνισε την αναγκαιότητα για την επιτυχία της απεργίας, υπογραμμίζοντας πως «η πρωτοφανής αύξηση στα είδη πρώτης ανάγκης, η αλματώδης αύξηση στα τιμολόγια των παρόχων ενέργειας καθώς και ο καλπάζων πληθωρισμός, μας αναγκάζουν να βγούμε στον δρόμο».
Από την πλευρά του το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσουμπέλης, τόνισε πως «κάνουμε αυτήν την απεργία προκειμένου να δώσουμε μία απάντηση στην Κυβέρνηση ότι δεν μπορούμε πλέον να ζήσουμε αξιοπρεπώς από τους μισθούς μας», ενώ παρουσίασε τις θέσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για τη γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου.ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
«Οι λύσεις και τα επιδόματα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση δεν μας ικανοποιούν, καθώς αυτό που ζητάμε είναι γενναίες αυξήσεις ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από τους μισθούς μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσιουμπέλης, για να επισημάνει τη σημαντική υποστελέχωση σε τομείς του Δημοσίου, όπως αυτός της Υγείας.
«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016-17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο ενώ καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας.
Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.
H γενική απεργία της 9ης του Νοέμβρη, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτήν την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί φτάνει πια»!
Γ.Π.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass