Οι καρποί της Μελίβοιας Γης

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2022 15:07

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Με ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ομιλίες, πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις

και φυσικά με πολύ χορό και τραγούδι θα τιμήσουν τον κόπο των καστανοπαραγωγών φέτος οι Μελιβοιώτες. Οι προετοιμασίες για την τριήμερη γιορτή «Οι Καρποί της Μελίβοιας Γης», που έχουν σχεδιάσει για τις 28, 29, 30 Οκτωβρίου, σιγά σιγά ολοκληρώνονται και το πρόγραμμα έχει καθοριστεί ως εξής:
* Παρασκευή 28 Οκτωβρίου
-7 μ.μ., ομιλίες με θέμα το κάστανο από τους: α) Εταιρεία «TETRAGON» για το Κέντρο Κάστανου. β) Εταιρεία «DREAM WORKERS» για τον σχεδιασμό Θεματικού Πάρκου Κάστανου. γ) Κούτουλα Δημήτρη, εκπαιδευτή Οργανισμού «Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά», για τη διασύνδεση πρωτογενούς με τριτογενή τομέα.  δ) Παπαδόπουλο Παναγιώτη, εκπαιδευτή Οργανισμού «Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά», με θέμα «OpenFarm – επισκέψιμα αγροκτήματα».  ε) Πέτρου Γιώργο, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Ζυθοποιίας Πηνειού, με θέμα «Το κάστανο στη βιομηχανία τροφίμων: Χρήση του κάστανου στην παραγωγή ζύθου». στ) Δρ. Τοπαλίδου Ελένη, εντεταλμένη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για την ασθένεια της φαιάς σήψης στο κάστανο. ζ) Δρ. Διαμαντή Στέφανο, δασολόγο – εντομοπαθολόγο, με θέμα «Φαιά σήψη και σφήκα».
* Σάββατο 29 Οκτωβρίου
- 9:30 π.μ., πεζοπορία στο μονοπάτι Μελιβοίας – Βελίκας, με σημείο συνάντησης την πλατεία της Μελιβοίας. - 11:00 π.μ., καστανομαγειρέματα με την εκπαιδεύτρια γαστρονομίας του Οργανισμού «Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά», Μπαλαφούτη Γιάννα, και βιωματικό εργαστήρι μαγειρικής με παιδιά στην πλατεία. - 12:30 μ.μ., δραστηριότητες για παιδιά με τους προσκόπους στην πλατεία. - 7:00 μ.μ., παρέλαση αποστολής του Δήμου Orte της Ιταλίας με έναρξη την «Τρανή Βρύση» και τερματισμό στο σχολείο. - 7:30 μ.μ., Αγιασμός – Εγκαίνια Έκθεσης. -8:00 μ.μ., Χαιρετισμοί και, εν συνεχεία, μουσική εκδήλωση με τους Γιώργο Πάγκαλο και Αΐντα, σε οργάνωση – επιμέλεια Β. Μπάτσικα.
*Κυριακή 30 Οκτωβρίου
- 9:30 π.μ., περίπατος σε καστανοχώραφα, για μικρούς και μεγάλους, και δράση για τα επισκέψιμα αγροκτήματα, με σημείο συνάντησης το Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας. - 11:30 π.μ., παρουσίαση δρώμενου από την αποστολή «Grouppo sbandieratori delle 7 contrade di Orte» του Δήμου Orte της Ιταλίας στην πλατεία. - 12:00 μ., παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» με τη συμμετοχή των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος «TOPS» στην πλατεία. - 12:30 μ.μ., μαγειρική με βάση το κάστανο από τον executive chef Παπα-δόπουλο Γιώργο στην πλατεία.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στην πλατεία το Σάββατο και την Κυριακή, θα υπάρχουν εκθέτες με τοπικά προϊόντα και χειροποίητες δημιουργίες του νομού Λάρισας. Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, οι δράσεις της πλατείας θα μεταφερθούν στον στεγασμένο χώρο του σχολείου.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Αγιάς, την Τοπική Κοινότητα Μελιβοίας, τη δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελιβοίας «Η Αθανάτη». Συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιβοίας «Ο Όμηρος», τον Σύλλογο Γυναικών Μελιβοίας, την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μελιβοίας Δέμας», την Ενεργειακή Κοινότητα «Ισχύς Κισσάβου», τον Αθλητικό Όμιλο «Φιλοκτήτης» και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «TOPS – Together in Order to Promote Solidarity».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass