ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ «COMENIUS»

Ξενάγηση στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2014 13:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:45

 ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 οι εργασίες της πέμπτης κατά σειρά συνάντησης των συμμετεχόντων μελών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Comenius» στο οποίο συμμετέχουν 65 άτομα.

Η συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετέχουν σχολεία από τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία, ενώ από την Ελλάδα το 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων, διεξήχθη στα Φάρσαλα από 21/9/2014 μέχρι χθες.

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου έγινε η εναρκτήρια συνεδρία στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, παρουσιάστηκαν τα project της κάθε χώρας και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην Αρχαιολογική Έκθεση Καλλιθέας από την αρχαιολόγο Βάσω Νούλα. Στη συνέχεια έγιναν επισκέψεις στο εργοστάσιο «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ» και στο Εργαστήριο Χαλβά «Αρχοντής».

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές, έγιναν δεκτοί στο Δημαρχείο από τον δήμαρχο κ. Άρη Καραχάλιο και τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Μπαμπανίκα, οι οποίοι τους απηύθυναν θερμό χαιρετισμό, τους πρόσφεραν κεράσματα και αναμνηστικά δώρα.

Αμέσως μετά, ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο κ. Βάσω Νούλα στην Ακρόπολη των Φαρσάλων, ενώ το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο απόλαυσαν όλοι μια ελληνική παραδοσιακή βραδιά για τη διοργάνωση της οποίας συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Φαρσάλων και ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας. Ο Δήμος Φαρσάλων με χαρά πρόσφερε έμπρακτα σε όλα τα επίπεδα τη στήριξή του στην υλοποίηση της πέμπτης συνάντησης του «Comenius» και συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ της πόλης για τη συμμετοχή σ’ αυτό. Υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος «Comenius» είναι η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ κ. Θωμαΐδα Κατσικοπούλου και την παιδαγωγική ομάδα αποτελούν οι καθηγήτριες Μαρία Θεοχάρη και Χρυσούλα Φούφα.

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επισκέφθηκαν το Βόλο, το αρχαιολογικό του Μουσείο, το εργοστάσιο της «ΕΨΑ» στην Αγριά, τις Μηλιές, την Άφισσο, και περιηγήθηκαν στην επιστροφή στην πόλη του Βόλου.

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν τη Σκιάθο, ενώ την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στα Μετέωρα και συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια επίσκεψη στο Περτούλι και στη λίμνη Πλαστήρα.

Χθες Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Πλαταμώνα και το κάστρο του και στη συνέχεια αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί στις χώρες τους. Η βελγική αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου από τον Βόλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass