Η Λάρισα τίμησε τους εθνικούς ευεργέτες

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ - Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΜΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2022 15:41

Τη μνήμη των εθνικών μας ευεργετών τίμησαν χθες το πρωί οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο Πεσόντων της Λάρισας.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με Δοξολογία και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς της πόλης.
Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης, που καθιερώθηκε το 2007, ο Λαρισαίος βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Το φτωχό ελληνικό κράτος που προέκυψε από την Επανάσταση του 1821 και τους αγώνες που συνεχίστηκαν για την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών, μπόρεσε να επιβιώσει και χάρη στη διαρκή προσφορά των μεγάλων ευεργετών, Ελλήνων που πάνω από τον πλούτο έθεσαν την επιβίωση και την πρόοδο της πατρίδας. Ο πολύχρονος καρπός της ευφυίας και της εργασίας τους μετετράπη σε ευαγή ιδρύματα και πρωτίστως σε εκπαιδευτήρια, όπου η νεολαία μυήθηκε στη γνώση και στα γράμματα. Γιατί το όραμα όλων αυτών των σπουδαίων Ελλήνων ήταν ένα κράτος ελευθέρων και ευημερούντων ανθρώπων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περιπέσουν στη λησμονιά τα περίλαμπρα ονόματα των Ιωάννη Δόμπολη, Απόστολου Αρσάκη, Γεωργίου Αβέρωφ, Ευάγγελου και Κωνσταντίνου Ζάππα, Ιωάννη Πάγκα, αδελφών Ζωσιμά, Γιώργου Σίνα, Ιωάννη Βαρβάκη, αδελφών Ριζάρη, Βασιλείου Σιβιτανίδη, Ανδρέα Συγγρού, Παναγή Χαροκόπου και τόσων άλλων από τον μακρύ κατάλογο των μεγάλων εθνικών ευεργετών. Βεβαίως, ακόμη υπάρχουν και λειτουργούν τα ιδρύματα που συστάθηκαν με τα δικά τους κληροδοτήματα, ζωντανές αποδείξεις της προσφοράς τους.
Είναι πραγματικά ευτύχημα ότι το παράδειγμα των εθνικών ευεργετών δεν έχει πάψει να συγκινεί και να ευαισθητοποιεί ακόμη και σήμερα πολλούς ευκατάστατους συμπατριώτες μας, που προσπαθούν να βοηθήσουν το κράτος και την κοινωνία, με ανάλογες πρωτοβουλίες. Ιδιαίτερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που χρειάστηκε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει τις αυξάνουσες κοινωνικές ανάγκες, διαπιστώθηκε η ευαισθησία πολλών οικονομικά ισχυρών συμπολιτών μας. Προσφορές υπήρξαν ακόμη και στον τομέα της εθνικής άμυνας, σε μια δύσκολη για την πατρίδα περίοδο λόγω της τουρκικής επιθετικότητας, που ελπίζουμε να έχει συνέχεια και πολλούς μιμητές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass