Στην Ιταλία ο δήμαρχος Ελασσόνας

ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ BOVES

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2022 15:03

Στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος της πόλης Boves στη βόρεια Ιταλία

θα παρευρεθεί ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022 προσκεκλημένος του δημάρχου Boves κ. Maurizio Paoletti. Στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Μπόβες, στο οποίο εκτελέστηκαν 89 Ιταλοί πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 19-9-1943, περιλαμβάνεται εκδήλωση – αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα Δομενίκου Ελασσόνας, στην οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Ιταλού συγγραφέα Vinzenzo Sinapi «Domenikon 1943 Quando ad Ammazzare sono gli Italiani» / «Δομένικο 1943: Όταν εκτελεστές ήταν οι Ιταλοί». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τελετές μνήμης, ομιλίες και απόδοση τιμών στους πεσόντες.
Τον δήμαρχο Ελασσόνας θα συνοδεύει τετραμελής αντιπροσωπεία, που αποτελείται από τον πρόεδρο της Μαρτυρικής Κοινότητας Δομενίκου κ. Στάθη Ψωμιάδη, τους αντιδημάρχους κ.κ. Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα και Κων/νο Πασχόπουλο και την ειδική σύμβουλο δημάρχου κ. Αικ. Ρόκκου. Η πρόσκληση του δημάρχου Paoletti προς τον δήμαρχο Ελασσόνας εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της σχέσης φιλίας και συναδέλφωσης μεταξύ των δύο δήμων με μαρτυρικές κοινότητες, μετά και την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Boves στην Ελασσόνα τον περασμένο Μάιο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass