Απ. Καλογιάννης: Δύο «καθαρές δεσμεύσεις» και μια πρόσκληση για την ΠΕΔ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2014 16:24 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:37

 

Αναλαμβάνοντας δύο «καθαρές δεσμεύσεις» και διατυπώνοντας πρόσκληση συσπείρωσης όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής, «όλων πλην όσων βάζουν την κομματική εξάρτηση πάνω από τις αυτοδιοικητικές υποχρεώσεις, εκείνοι αυτοαποκλείονται» είπε, ο Απ. Καλογιάννης παρουσίασε χθες το πλαίσιο αρχών της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων-ΠΕΔ Θεσσαλίας.

«Υπόσχομαι να λειτουργήσω χωρίς «ημέτερους», χωρίς καμιά διάκριση μεταξύ μικρών και μεγάλων δήμων και με ισότιμη αντιμετώπιση όλων των νομών. Αυτή είναι η πρώτη απόλυτη και καθαρή δέσμευσή μου», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων. «Η δεύτερη καθαρή και απόλυτη δέσμευσή μας», συνέχισε, «αφορά στην προσπάθεια για αποφασιστική αναβάθμιση του ρόλου της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Ως συντονιστή-συλλογικού εκφραστή των διεκδικήσεων των Δήμων μας τόσο προς την Περιφέρεια, επιβάλλοντας μια ισότιμη σχέση, όσο και προς την Κεντρική εξουσία, όποιο κόμμα κι αν είναι στην κυβέρνηση».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Απ. Καλογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προσβλέπει στην υποστήριξη όλων των Λαρισαίων εκλεκτόρων ανεξάρτητα από την παράταξη προέλευσής τους ενώ ανήγγειλε ότι θα μιλήσει σε όλους τους αντιπροσώπους και των υπολοίπων νομών. «Ζητάμε την υποστήριξη όλων εκείνων που αντιδρούν στις πολιτικές που οδήγησαν την αυτοδιοίκηση στη σημερινή κατάντια, που συντάσσονται με πολιτικές υπεράσπισης και επαναθεμελίωσής της», τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε στην υποστήριξη της αντίπαλης υποψηφιότητας και από τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, κάνοντας λόγο για «απαξίωση και πισωγύρισμα, αν κυριαρχήσουν στην ΠΕΔ Θεσσαλίας δυνάμεις που συντάσσονται με θέσεις και πρακτικές πρωτόγνωρες και απολύτως ξένες με τη δημοκρατική αυτοδιοικητική παράδοση της περιοχής μας. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του». Κι ο δήμαρχος της Λάρισας εξήγησε: «Με λύπη μου το λέω, αλλά αυτά που βλέπουμε τελευταία από τον Βόλο είναι πρωτοφανή. Και νομίζω ότι έχουν θέσει σε λειτουργία τα αντανακλαστικά των αυτοδιοικητικών ολόκληρης της περιοχής μας».

Δηλώνοντας «πρώτος μεταξύ ίσων», ο Απ. Καλογιάννης ανέφερε ότι «μετά την ολοκλήρωση γόνιμων διαβουλεύσεων το τελευταίο δεκαπενθήμερο, με αυτοδιοικητικούς από ένα ευρύτατο φάσμα που υπερβαίνει τις προελεύσεις όπως αυτές είχαν καταγραφεί στις τελευταίες δημοτικές εκλογές», έχει την εξουσιοδότηση να ανακοινώσει τη συγκρότηση «ενός ανοικτού αληθινά ενωτικού συνδυασμού που θα διεκδικήσει νικηφόρα την πλειοψηφία στη διοίκηση της ΠΕΔ». Για να υπογραμμίσει ότι «είμαι βέβαιος πια», για τη  νικηφόρα προοπτική του εγχειρήματος.

                                                                                                Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass