Εγκαίνια μικρού Μουσείου στη Σπηλιά

Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Κώστα και της Αθηνάς Κρικέλη

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2022 16:20

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια του μικρού Μουσείου Σπηλιάς, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Κώστα και της Αθηνάς Κρικέλη με σκοπό να δημιουργήσουν και να δωρίσουν στον Δήμο Τεμπών, αλλά και στην

Κοινότητα Σπηλιάς, το Μουσείο στη μνήμη των γονιών τους, Παναγιώτη και Ξένης Κρικέλη. Το Μουσείο θα αποτελεί όχι μόνο ένα λαογραφικό μικρό μουσείο, αλλά και μια πολιτιστική κοιτίδα στο πιο κοντινό χωριό στην κορυφή του Κισσάβου, τη Σπηλιά.
Την τελετή των εγκαινίων τέλεσαν οι ιερείς Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος και π. Αθανάσιος, ιερέας της ενορίας Σπηλιάς. Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από τον δήμαρχο κ. Γιώργο Μανώλη, τον κ. Κώστα Κρικέλη, τον βουλευτή κ. Βασίλη Κόκκαλη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Νίκο Σελήνη. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν από την κα Κρικέλη στα εκθέματα του Μουσείου.
«Ήταν όραμα και επιθυμία της κας Αθηνάς Κρικέλη και του αδελφού της Κώστα να δημιουργήσουν και να δωρίσουν στον Δήμο Τεμπών, αλλά και στην Κοινότητα Σπηλιάς, ένα μικρό Μουσείο, αφιερωμένο στη μνήμη των γονιών τους, Παναγιώτη και Ξένης Κρικέλη. Ως Δημοτική Αρχή, πιστέψαμε στο όραμά τους, το αγκαλιάσαμε και το υποστηρίξαμε με σθένος, δίνοντας ζωή σε ένα δημοτικό κτίριο που ήταν εγκαταλελειμμένο για 18 χρόνια, με σπασμένα κεραμίδια και κατεστραμμένους τοίχους, με μια αυλή γεμάτη αγριόχορτα και αγκάθια, να μετατραπεί σε μια μικρή κοιτίδα πολιτισμού. Ευελπιστούμε το μικρό αυτό Μουσείο να μην είναι ένα κλειδωμένο Μουσείο, αλλά να αποτελέσει έναν χώρο, μια πολιτιστική γωνιά για κάθε δημιουργό που επιθυμεί να προβάλει το έργο του, καθόλη τη διάρκεια του έτους. Ευχαριστώ τις γυναίκες και τους άντρες της Σπηλιάς, που βοήθησαν και έβαλαν ο καθένας ξεχωριστά το δικό τους λιθαράκι για να γίνει πραγματικότητα μέσα σε 40 ημέρες αυτό που βλέπουμε εμείς σήμερα», τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο κ. Μανώλης.
Μετά τα εγκαίνια, οι καλεσμένοι και οι επισκέπτες απόλαυσαν μια λαϊκή ρεμπέτικη βραδιά με τους Λίνα Νούτσου, Πάνο Κράια και Θεολόγη Σίκαλο.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Αστ. Μαντζιώκας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, Αγάπιος Χαρακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ζήσης Γκανάτσιος και Χρ. Κρικώνης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Κακαγιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σπηλιάς Νίκ. Σελήνης, ο δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Γρηγ. Καλαγιάς και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass