ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

«Η Παιδεία χώρος δημιουργίας δημοκρατικών συνειδήσεων»

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2014 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:29

 

Η ανάγκη να μετατραπεί «ο χώρος της Παιδείας, σε χώρο δημιουργίας δημοκρατικών συνειδήσεων, μιλώντας στους μαθητές για τον πραγματικό ρόλο του φασισμού στην ιστορία και τα εγκλήματά του ενάντια στην ανθρωπότητα» τονίσθηκε χθες στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν ΕΛΜΕ και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Δημ. Τζιόλη αφού αναφέρθηκε στα αίτια εξάπλωσης του φασισμού, να τονίζει μεταξύ άλλων πως «απέναντι στη λαίλαπα του φασισμού και την ιδεολογία του μίσους, έχουμε χρέος να συστρατευθούμε και να αντιτάξουμε τις αρχές της δημοκρατίας. Επιβάλλεται η εκρίζωση των προκαταλήψεων και η αφύπνιση των συνειδήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει μια παιδεία με ανθρωπιστική βάση, μια παιδεία που αφενός θα αναπτύσσει το κριτικό πνεύμα και αφετέρου την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Παράλληλα απαιτείται μια δικαιότερη κοινωνική πολιτική και κρατική μέριμνα για την προστασία των ελευθεριών και των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λάρισας Δημ. Παπαδόπουλο να τονίζει μεταξύ άλλων πως «σε μια χώρα που γνώρισε το Δίστομο και τα Καλάβρυτα και πολλούς άλλους ανάλογους τόπους, που η ιστορία της σημαδεύτηκε από μεγάλους αγώνες ενάντια στον φασισμό η παρουσία των νεοναζιστών - δολοφόνων του Παύλου Φύσσα είναι "ύβρις " απέναντι στην ιστορία και στο αίμα που χύθηκε για την ελευθερία των λαών».

«Αντιστεκόμαστε στην παρουσία των φασιστών στους εργασιακούς και όλους τους δημόσιους χώρους. Δε νομιμοποιούμε την παρουσία τους πουθενά. Αντιστεκόμαστε στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, προστατεύουμε την ιστορική μνήμη, δεν επιτρέπουμε τη διαστρέβλωσή της από τους φασίστες.

Κάνουμε τον χώρο της παιδείας χώρο δημιουργίας δημοκρατικών συνειδήσεων, μιλάμε στους μαθητές μας για τον πραγματικό ρόλο του φασισμού στην ιστορία και τα εγκλήματά του ενάντια στην ανθρωπότητα» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία διαμαρτυρίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass