ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ

Ο κατηχητής είναι το στόμα του Θεού

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2014 19:38 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:27

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη των κατηχητών και των κατηχητριών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, την Πέμπτη το απόγευμα, στην αίθουσα του «Επιουσίου», της Ιεράς Μητροπόλεως.

«Μετά την καθιερωμένη προσευχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, μίλησε στους υπευθύνους του κατηχητικού έργου για την ευθύνη την οποία έχουν, να καλλιεργούν τις παιδικές ψυχές και να τις οδηγούν στην γνωριμία και την  συνάντησή τους με τον Χριστό, τους ευχαρίστησε για την ενεργό συμμετοχή τους στα δρώμενα της τοπικής Εκκλησίας και καλωσόρισε δια θερμών λόγων τον δραστήριο και λόγιο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του οικείου Ιεράρχου, έφτασε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, προκειμένου να ομιλήσει στους οδηγούς της νεότητος με θέμα: « Η ευλογία να είσαι κατηχητής»

Ο κατηχητής είναι πρόσωπο τίμιο και υπεύθυνο, είναι στρατευμένος διάκονος, τόνισε ο Μητροπολίτης κ.Παύλος. Η καρδιά του καίγεται καθημερινά για τα μικρά αρνία του Χριστού και είναι οπλισμένη με πολλή δύναμη και ζέουσα αγάπη. Η διακονία αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί αφορά ψυχές ανθρώπων, γι ‘αυτό και απαιτεί ωριμότητα, υπευθυνότητα αλλά και ένθεο ζήλο!

Αυτός είναι ο απεσταλμένος, ο ευλογημένος, αυτός είναι ο άνθρωπος του Θεού, το στόμα του Θεού, που μοιράζεται τις αγωνίες του και την πίστη του με τα παιδιά και που αξιώνεται από την Εκκλησία να ζει αυτές τις μοναδικές χαρές της καλλιέργειας των ανθρώπων και να βιώνει αυτήν την ανάθεση της κατηχητικής διακονίας ως ύψιστο δώρο, ξεχωριστή ευλογία, τιμή και προνόμιο μοναδικό και ασύγκριτο με τις χαρές όλου του κόσμου!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass