Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2022 15:30

Στη Λάρισα το Συνέδριο της ΟΣΦΕ
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΣΥΦΛΑ

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και παραγόντων της φαρμακευτικής αγοράς πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, το ΛΕ’ Συνέδριο της ΟΣΦΕ, το ετήσιο συνέδριο των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial, στη Λάρισα.


Στις εργασίες του ΛΕ’ Συνεδρίου της ΟΣΦΕ, που γίνεται με την οργανωτική ευθύνη και φιλοξενία του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας (ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ.), θα λάβουν μέρος οι αντιπρόσωποι των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, ενώ θα το τιμήσουν με την παρουσία τους η τοπική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.
Το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες για τις υπηρεσίες υγείας στο φαρμακείο, την επικοινωνία των ΣΥ.ΦΑ. με μέλη και πελάτες, τα αναπτυξιακά εργαλεία για τους ΣΥ.ΦΑ., τις γέφυρες συνεργασίες τους με τον χώρο των LOGISTICS, αλλά και την αυτονομία και τη συνεργασία μεταξύ των Συνεταιρισμών.
Ακόμη, θα γίνουν βραβεύσεις στους:
- ΣΥ.ΦΑ. για την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση μελών κατά το έτος 2021.
- ΣΥ.ΦΑ. για τη συνεισφορά του στο συνεταιριστικό κίνημα των φαρμακοποιών.
- Συνεταιριστή Φαρμακοποιού για τη συνεισφορά του στο συνεταιριστικό κίνημα των φαρμακοποιών.
Εκτός από το συνεδριακό πρόγραμμα, ο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ. διοργανώνει πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο, περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Λάρισας «Μικρές ιστορίες μιας μεγάλης πόλης» και παρακολούθηση της παράστασης Αισχύλου «Πέρσες».
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν σήμερα Σάββατο στις 11:30 π.μ.
Στην έναρξη της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Νταής Παναγιώτης.

 

*Ημερίδα και αιμοδοσία στο ΠΓΝΛ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ
Η 14η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμούμε τους αφανείς εκείνους ήρωες που προσφέρουν 10’ από τον χρόνο τους και 400ml από το αίμα τους για να συνεχιστεί ο κύκλος ζωής των συνανθρώπων τους.
Το φετινό κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι: «Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης». Όλοι μαζί μπορούμε. Προσφέρουμε αίμα και συμβάλλουμε στη διάδοση και στην προώθηση της εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Το Γραφείο Εκπαίδευσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, θέλοντας να ενημερώσει για τον σημαντικό ρόλο της εθελοντικής προσφοράς αίματος, διοργανώνουν εκδήλωση στις 10 το πρωί για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στο αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν. Λάρισας με παράλληλη εθελοντική αιμοδοσία έξω από αυτό από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις ομιλίες:
- Εθελοντική αιμοδοσία - Η Ελληνική πραγματικότητα
Καραγιάννη Αικατερίνη, Νοσηλεύτρια Αιμοδοσίας ΤΕ
- Η αιμοδοσία του ΠΓΝΛ σε αριθμούς - Προσέλκυση, διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών, Κιουτσιούκου στα Δέσποινα, Νοσηλεύτρια Αιμοδοσίας ΤΕ, Υπεύθυνη εξορμήσεων - Αιμοδοτικών Συλλόγων.
- Μεταγγισιοθεραπεία * Ενδείξεις, αντενδείξεις, ανεπιθύμητες αντιδράσεις και συμβάντα,
Γεωργιάδη Ελένη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αιματολογίας Γενικό Τμήμα Λάρισας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
- Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα στην καθημερινότητα της αιμοδοσίας, Κώτση Παρασκευή, Αιματολόγος, Επίκουρος Καθηγήτρια Ιατρικής των Μεταγγίσεων, Διευθύντρια Αιματολογικού - Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν.Λάρισας Βελώνη Αθηνά, Νοσηλεύτρια Αιμοδοσίας ΤΕ.
- Αιμοεπαγρύπνηση * Ασφαλές αίμα, Σκούρα Αποστολία - Λεμονιά, Επιμελήτρια Β Παθολογίας, Τμήμα Αιμοδοσίας.

 

Σε διεθνές συνέδριο για τα απολυταρχικά καθεστώτα ο Ηρ. Γερογιώκας

Στο Συνέδριο του International Republican Institute το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 7-8 Ιουνίου, τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο συντονιστής της, Ηρακλής Γερογιώκας. Το θέμα του συνεδρίου ήταν η προσπάθεια επιρροής απολυταρχικών καθεστώτων σε χώρες της Μεσογείου και της Αφρικής. Η παρουσία πολιτικών και ακαδημαϊκών προσωπικοτήτων από διάφορες χώρες του κόσμου εγγυήθηκε την επιτυχία του συνεδρίου. Ο Λαρισαίος στη παρέμβασή του, εκτός των άλλων, επικεντρώθηκε και στις τουρκικές προσπάθειες παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου.


Ματαιώνονται δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Πλαταμώνα

Ματαιώνονται, λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών, τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, που επρόκειτο να γίνουν σήμερα Σάββατο, αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, από τη Λάρισα προς Πλαταμώνα και αντίστροφα.
Πληροφορίες στο τηλ. 2410-567600, www.ktellarisas.gr


Συνεδριάζει το Συμβούλιο Μεταναστών

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Λαρισαίων την Τρίτη 14 Ιουνίου, στις 3 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: Ενημέρωση για το πρόγραμμα στέγασης ευάλωτων αιτούντων διεθνούς προστασίας, του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Ενημέρωση για τις δράσεις ένταξης στην αγορά εργασίας. Ενημέρωση εκπαιδευτικών δράσεων. Ψήφισμα υποστήριξης στην Υπόθεση Safar Saado.


Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Βάσεων
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

H Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που προέκυψε από ευρεία σύσκεψη φορέων της Λάρισας, αποτελείται από: την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ), το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Λάρισας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Λάρισας, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Λάρισας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας, την Ένωση Μηχανοξυλουργών Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Ν. Λάρισας, τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (παράρτημα Λάρισας), την Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ), τον Σύλλογο Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝ Λάρισας, τον Φοιτητικό Σύλλογο Εστιών Λάρισας, την Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (παράρτημα Λάρισας).

 

Η γιορτή του Αγίου Λουκά

ΣΕ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Συνεχίζονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Άγιο Αχίλλιο για τη μνήμη του Αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Κριμαίας του θαυματουργού, η εορτή του οποίου φέτος συμπίπτει με το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής.
Σήμερα Σάββατο το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, καθώς και τρισάγιο υπέρ των κεκοιμημένων. Στις 7 μ.μ. ο Εσπερινός της Πεντηκοστής και η παράκληση του Αγίου Λουκά. Αύριο Κυριακή 12 Ιουνίου (Πεντηκοστή) 7.00-10.30 π.μ. Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Εσπερινός Γονυκλισίας. Στις 9.15 μ.μ. ιερά αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος (τη Δευτέρα 13 Ιουνίου δεν θα υπάρξει Θ. Λειτουργία).
Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τμήμα του λειψάνου του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στον ναό.
*Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εορτάζει τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στη μνήμη του οποίου τιμάται το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου.
Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων χθες το απόγευμα έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά και τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και η λιτάνευση της ιερής εικόνος και του λειψάνου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του ενοριακού ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης. Σήμερα Σάββατο θα τελεστεί το πρωί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 7 μ.μ. η Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Λουκά.

 

Αγρυπνία στη μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Ιερά αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος θα τελεσθεί αύριο Κυριακή 12 Ιουνίου, από τις 8 μ.μ. έως τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συζήτηση μετά από αίτημα της επιτροπής υγειονομικών σε αναστολή στα Νοσοκομεία της Λάρισας, για κατάργηση των αναστολών αυτών, θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, την Τρίτη 14 Ιουνίου, στις 7 μ.μ.
Επίσης στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα θέματα: Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής για την καταστροφή υλικοτεχνικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.
Έγκριση τροποποίησης της απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του υποέργου με τίτλο «Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου
Λαρισαίων». Έγκριση τροποποίησης της απόφασης υλοποίησης με του υποέργου με τίτλο «Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας
Δήμου Λαρισαίων». Έγκριση Στρατηγικού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων. Έγκριση Μηχανισμού Ετοιμότητας Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης. Έγκριση μίσθωσης χώρου ακινήτου για τη στέγαση του 55ου Νηπιαγωγείου (παράρτημα) κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass