«Εφυγε» ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Χρήστος Καραγιάννης

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 68ΧΡΟΝΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ * ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ * ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2022 21:15

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
«Σοκ» και απέραντη θλίψη επικράτησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην Ελασσόνα και στην ευρύτερη περιοχή, μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του πρώην δημάρχου Ελασσόνας και φαρμακοποιού Χρήστου Θ. Καραγιάννη. Ο ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία

και όχι μόνο (…πέρα από «χρώματα») πρώην αυτοδιοικητικός «έσβησε» αθόρυβα χθες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα. Το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε …αμέσως μετά τις μέρες του Πάσχα και η άνιση «μάχη» που έδινε καρτερικά με τον καρκίνο δεν ήταν γνωστά στον περισσότερο κόσμο, που χθες έδειχνε σοκαρισμένος και απορημένος για την απρόσμενη «μαύρη» είδηση της τοπικής ειδησεογραφίας.
Ο Χρήστος Καραγιάννης ήταν ανοιχτός, άμεσος, επικοινωνιακός, αυθεντικός, πάντα με ένα πλατύ χαμόγελο και μια «καλημέρα» για όλους, ευγενής, πάντα με εγκαρδιότητα, ανθρώπινος, δοτικός, βοήθησε αθόρυβα πολύ κόσμο. Δραστήριος, εργατικός, συνεργάσιμος, άτομο της προσφοράς, ανιδιοτελής. Αν και ανήκε στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, εργάστηκε και συνεργάστηκε με όλους, βάζοντας στο περιθώριο «χρώματα και κόμματα». Άφησε τη δική του «σφραγίδα» στον Δήμο Ελασσόνας, στην ευρύτερη περιοχή του ενιαίου Δήμου Ελασσόνας, στα τοπικά αυτοδιοικητικά «δρώμενα» και όχι μόνο.
Ο φαρμακοποιός Χρήστος Καραγιάννης διετέλεσε δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Ελασσόνας από το 1999 έως το 2006 (οκταετία). Παρέμεινε δημοτικός σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Ελασσόνας έως τον Ιούνιο του 2011, όποτε παραιτήθηκε. Γεννήθηκε το 1954 στο Ασπρόχωμα Ελασσόνας. Το 1972 αποφοίτησε από το Λύκειο Ελασσόνας και εισήχθη στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Α.Π.Θ. Επί σειρά ετών διετέλεσε βοηθός – συνεργάτης στο Τμήμα Μετεωρολογίας του Α.Π.Θ. Στο 4ο έτος σπουδών μεταπήδησε στη Φαρμακευτική Σχολή, λαμβάνοντας το πτυχίο φαρμακοποιού. Διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια φαρμακείο στην Ελασσόνα. Πολιτευτής της Ν.Δ., αφού υπήρξε υποψήφιος βουλευτής το 1985 και το 1993 στον Νομό Λάρισας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Πέρα από τη δεδηλωμένη αγάπη του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν φίλος του πολιτισμού, της παράδοσης, του αθλητισμού και των σπορ. Εγκάρδιος υποστηρικτής της Α.Ε.Κ., αλλά και καρδιακός φίλος και κουμπάρος με τον γνωστό Σέρβο προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Γκέλλυ Μπίκια – Καραγιάννη (χρηματοοικονομική σύμβουλο – ασφαλίστρια), τη μονάκριβη κόρη τους Θώμη (φαρμακοποιό), τις αδερφές του Στέλλα (ζει στη Γερμανία), Νίκη (ζει στην Αλεξανδρούπολη) και τον αδερφό του Νίκο (διαμένει στην Ελασσόνα) με τις οικογένειές τους, τα ανίψια του, τους συνεργάτες του, αλλά και αμέτρητους φίλους, μακρινούς και κοντινούς.
Το «τελευταίο αντίο» στον 68χρονο πρώην δήμαρχο Ελασσόνας θα αποδοθεί στην αγαπημένη του γενέτειρα, το Ασπρόχωμα Ελασσόνας, σήμερα Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με επιθυμία του εκλιπόντος, αντί στεφάνων ζητείται από την οικογένειά του να γίνουν δωρεές στη μνήμη του για την ενίσχυση έργων της αποπεράτωσης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ασπροχώματος Ελασσόνας.
Όπως έγινε γνωστό, ο καφές θα δοθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Ασπροχώματος Ελασσόνας, εκεί όπου έμαθε τα πρώτα του γράμματα.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας αποφάσισε:
 - Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
- Να παραστεί στην εκφορά του.
- Αντί στεφάνου να διαθέσει χρηματικό ποσό υπέρ των σκοπών που έταξε ο εκλιπών, σύμφωνα με την επιθυμία του. «Σταχυολογώντας» από τις πρώτες αντιδράσεις προσώπων, αυτοδιοικητικών, φορέων και όχι μόνο για τον θάνατο του Χρήστου Καραγιάννη:
-Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε πως: «Υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος με πολλή αγάπη για τον τόπο του και με πλούσιο έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία, εντιμότητα και εργατικότητα. Αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη ήθους και κοινωνικής προσφοράς».
-Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας ανέφερε τα εξής: «Ο αγαπητός Χρήστος Καραγιάννης, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας, υπήρξε σπουδαίος άνθρωπος και αυτοδιοικητικός. Εκφράζω στην οικογένειά του και τον κόσμο της επαρχίας μας που τον αγάπησε τα βαθύτερα αισθήματα συμπαράστασης».
-Ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου δήλωσε πως: «Έφυγε ένας άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης και ένας ανήσυχος πολίτης. Βρέθηκε στο τιμόνι του Δήμου μας από το 1998 έως το 2006, άνθρωπος ανιδιοτελής, ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία».
-Ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος σημείωσε ότι: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τον απρόσμενο θάνατο ενός ανθρώπου που άφησε το δικό του αποτύπωμα στον Δήμο Ελασσόνας. Υπήρξαμε φίλοι από τα φοιτητικά μας χρόνια και παρότι βρεθήκαμε πολιτικά αντίπαλοι, συνεργαστήκαμε άψογα στον Δήμο Ελασσόνας. Θα μας λείψει πολύ η αισιοδοξία, η αμεσότητα με τους πολίτες και το χαμόγελο του Χρήστου».
-Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ελασσόνας τόνισε ότι: «Υπηρέτησε την πόλη μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ήθος, συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Εξαίρετος επιστήμονας, αγαπητός και δραστήριος άνθρωπος που θα λείψει σε όσους τον γνώρισαν» .
-Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ελασσόνας ανέφερε πως: «Ο Χρήστος Καραγιάννης υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αγάπη τον τόπο».
Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν και δηλώσεις έκαναν επίσης οι βουλευτές της Ν.Δ. Μάξ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ Ελασσόνας.
*Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο άτυχος Ελασσονίτης πρώην αυτοδιοικητικός και φαρμακοποιός τις τελευταίες μέρες επικοινωνούσε τηλεφωνικά με γνωστούς και φίλους, προκειμένου να τους ενημερώσει για την περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει και …να τους αποχαιρετήσει!
Ι. ΜΟΥΚΙΔΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass