Δημοπρατείται η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων

ΣΤΟΝ ΦΟΔΣΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΝ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΡΑΦΑΚΟΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2022 15:01
Το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του ΦΟΔΣΑ Λάρισας Το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του ΦΟΔΣΑ Λάρισας

Σε τροχιά δημοπράτησης μπαίνει το μεγάλο έργο δημιουργίας Μονάδας

Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) (που μετονομάστηκε σε Μονάδα Ανακύκλωσης και Ανάκλησης (ΜΑΑ) του ΦΟΔΣΑ Π.Ε. Λάρισας, όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), Μανώλης Γραφάκος, κατά τη διάρκεια του 10ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου RGC 2022 στην Πάτρα.
Ο γεν. γραμματέας ανακοίνωσε επίσης τη δημοπράτηση άλλων πέντε νέων μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη (ανατ. Τομέας), Χαλκίδα, Λαμία και Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΦΟΔΣΑ Λάρισας θα αποστείλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ερχόμενη εβδομάδα, τα τεύχη δημοπράτησης και ακολούθως αναμένεται η έγκρισή τους από το Τεχνικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για τα επόμενα βήματα.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου μέσω ΕΣΠΑ, όπως είχε ανακοινώσει πριν λίγους μήνες, κατά την ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός και θα περιλαμβάνει την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων -Μονάδα Ανακύκλωσης Ανάκτησης (ΜΑΑ)-, την επέκταση της Κυψέλης του ΧΥΤΑ και έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στα 54 εκατ. ευρώ, χωρίς τα δικαιώματα προαίρεσης που αφορούν στη 12ετή λειτουργία του (6 και πλέον χρόνια).
Η κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας θα λύσει το πρόβλημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων (επεξεργασίας και τελικής διάθεσης) στην Π.Ε. Λάρισας, ενώ παράλληλα θα συμβάλει ώστε να τηρηθούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στην κοινοτική και εθνική νομοθεσία.
Οι στόχοι του έργου αφορούν στη μείωση τού προς υγειονομική ταφή ρεύματος απορριμμάτων, στην ανάκτηση υλικών που μπορούν επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν, στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και γενικά στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass