Κλέβουν ηλεκτροβάνες, ξηλώνουν σιντριβάνια

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» (ΧΑΤΖΗΧΑΛΑΡ) -ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2022 15:15

Της Λένας Κισσάβου Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Μάστιγα έχουν γίνει στη Λάρισα οι κλοπές και οι καταστροφές ηλεκτροβανών

από τα αρδευτικά συστήματα σε πλατείες και πάρκα, με αποτέλεσμα την καταστροφή των πράσινων χώρων και την εκτίναξη των δαπανών αποκατάστασης και συντήρησής τους στον Δήμο Λαρισαίων.
Το φαινόμενο παρατηρείται σε έξαρση τον τελευταίο μήνα, και μάλιστα σε τέτοιον βαθμό που οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου (Πρασίνου, το Τμήμα Συντηρήσεων Υπαίθριων Χώρων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Συντήρησης της Τεχνικής Υπηρεσίας), απασχολούνται καθημερινά με τις αποκαταστάσεις των βανδαλισμών στην πόλη.
Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Αλεξούλης, δηλώνει στην «Ε» ότι: «Κάθε εβδομάδα εντοπίζονται νέες κλοπές σε ηλεκτροβάνες, ενώ παρατηρούνται και περιπτώσεις που φαίνεται ότι κάποιοι τις έχουν διαλύσει και τις έχουν κόψει εσκεμμένα με αιχμηρό αντικείμενο και μόνο για να τις καταστρέψουν. Παράλληλα συχνές εμφανίζονται και οι καταστροφές των «μπεκ» που υπάρχουν στα σιντριβάνια της Λάρισας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν σωστά».
Ο αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι λόγω των κλοπών ηλεκτροβανών, χάνονται εκτάσεις πράσινου κεφαλαίου σε πλατείες και πάρκα και η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. καθώς «πολλά φυτά ξεραίνονται αφού έχει διακοπεί το πότισμά τους, ενώ σε άλλα σημεία του αρδευτικού δικτύου οι χώροι πλημμυρίζουν και δημιουργούνται προβλήματα». Λόγω των βανδαλισμών, στα ύψη έχει φτάσει το κόστος των συντηρήσεων, υποστηρίζει ο ίδιος και τονίζει επίσης ότι «οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, εξαιτίας της μεγάλης έκτασης του φαινομένου, απαιτείται να καταναλώσουν πολύ χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών, με αποτέλεσμα να αφήνουν σε εκκρεμότητα άλλα σημαντικά ζητήματα των πολιτών...». Ο κ. Αλεξούλης απευθύνει έκκληση στους πολίτες «να σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς οι βανδαλισμοί κοστίζουν στους πολίτες».

«ΞΗΛΩΣΑΝ» ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ
Ακόμα ένα περιστατικό βανδαλισμού σημειώθηκε χθες στο «Πάρκο των Χρωμάτων» (Χατζηχαλάρ) στη Λάρισα, όπου άγνωστοι ξήλωσαν τα μάρμαρα του μεγάλου σιντριβανιού και κατέστρεψαν ηλεκτρολογικό σύστημα. Η πράξη αυτή, αν μη τι άλλο, μαρτυρά ότι έγινε με μένος, και οι άγνωστοι δράστες πήγαν προετοιμασμένοι να προκαλέσουν ζημιές, αφού για να αποκολληθούν τα μάρμαρα του σιντριβανιού απαιτούνται και τα ανάλογα εργαλεία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass