Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2022 15:51

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη και με επερωτήσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης συνεδριάζει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 19:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.


Αναλυτικότερα οι επερωτήσεις που θα συζητηθούν είναι: των συμβούλων κ. Τσιάρα Αθανασίου και κ. Τραγάνη Σταύρου  από την παράταξη «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» για τη Μεσοχώρα, της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» για τη μη αποκατάσταση του προβλήματος, που προκαλείται από τη μεγάλη κατολίσθηση στη θέση «Σκάλα» Ανθηρού, του Δήμου Αργιθέας, των συμβούλων κ. Τσιαπλέ Αναστάσιου και κ. Γκαραλιάκου Ζήση της ΛΑΣΥ για τη μη κατασκευή νέου δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων, των συμβούλων κ. Τσιαπλέ, Νάνου της ΛΑΣΥ για τα προβλήματα της επαρχιακής οδού από Λαύκο, Προμύρι έως Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου.
Από την ημερήσια διάταξη ξεχωρίζουν τα θέματα τροποποιήσεις προϋπολογισμών-ένταξη νέων έργων στις συλλογικές αποφάσεις της Περιφέρειας, έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία “HORIZON-WIDERA-2022-ACCESS-04-SCRUΤIΝY”», πολιτιστικές - θεσμοθετημένες εκδηλώσεις του έτους 2022 Π.Ε. Λάρισας, στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 2021 – 25, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας 2021-2025 και εγκρίσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων διάφορων έργων.


*Εκδήλωση του ΚΚΕ στον Αμπελώνα για εκτελεσθέντες το ‘44
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους (ΕΑΣΑΔ) τον Μάη του ‘44, διοργανώνει η ΚΟΒ Αμπελώνα, μεθαύριο Σάββατο 4 Ιουνίου στις 19:30 στην Κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.


*Εκδηλώσεις ΚΚΕ για τον ΕΛΑΣ και τη μνήμη Χαρίλαου Φλωράκη
Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ, διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ, την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 11:30 π.μ., στα Περτουλιώτικα Λιβάδια. Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει μουσικό αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό-δημοτικό γλέντι.
Τιμώντας τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη (Καπετάν Γιώτη) αλλά και τον αγώνα του ΔΣΕ, η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ, διοργανώνει εκδήλωση στη Σέκλιζα, επίσης την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 20:00, στην πλατεία του χωριού, μπροστά στο Μνημείο του Αντάρτη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

 

Συνεπιμέλεια και επικοινωνία

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Νομική ημερίδα με θέμα «(Συν)επιμέλεια και επικοινωνία μετά τον Ν. 4800/2021» διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, μεθαύριο Σάββατο 4 Ιουνίου στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας– Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Η ημερίδα θα ξεκινήσεις στις 10 το πρωί με χαιρετισμούς που θα απευθύνουν, ο πρόεδρος του ΔΣΛ, Τρύφων Τσάτσαρος καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι. Για να ακολουθήσουν ομιλίες στις εξής θεματικές ενότητες: Στις 10.20-10.45: Καλλιρρόη Παντελίδου, καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΔΠΘ, πρόεδρος Ένωσης Αστικολόγων (ΕΝ.ΑΣ.) – «Ο ν. 4800/2021 για τη συνεπιμέλεια έναν χρόνο μετά : Κριτικός διάλογος με τη νομολογία μας». Στις 10.45-11.10 : Ολυμπία Κώστα, πρόεδρος Πρωτοδικών Λάρισας – «Η δίκη της συνεπιμέλειας – Δικονομικά ζητήματα». Στις 11.10-11.35 : Παναγιώτης Γιάνναρος, πρόεδρος Πρωτοδικών Βόλου – «Το βέλτιστο συμφέρον του τέκνου και ζητήματα σχετικά με το δικαίωμα επικοινωνίας».  Στις 11.35-11.50 : Ερωτήσεις – παρεμβάσεις. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα γίνουν ομιλίες στις εξής θεματικές ενότητες: Στις 12.10-12.35 : Κατερίνα Φουντεδάκη, καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ – «Αποφάσεις σε ζητήματα επιμέλειας - Ο ρόλος των γονέων και του Δικαστηρίου». Στις 12.35-13.00: Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης Λάρισας – «Το νέο πλαίσιο για την κακή άσκηση της επιμέλειας και οι συνέπειές της». Στις 13.00-13.30 : Ερωτήσεις – παρεμβάσεις-Συμπεράσματα. Σημειώνεται πως η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ για την είσοδο και παραμονή στον χώρο της ημερίδας, θα ισχύσουν τα υγειονομικώς προβλεπόμενα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε κάθε δε περίπτωση, συστήνεται η χρήση υγειονομικής μάσκας.

 

Στοχευμένη αποχή δικηγόρων

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «επικυρώνοντας σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων αναφορικά με την παρ. 6 του άρθρου 187 ΠΚ-, αποφάσισε τη συνέχιση της στοχευμένης αποχής των μελών του από ποινικές δίκες πρώτου (α’) βαθμού δικαιοδοσίας, όπου υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ (είτε αυτοτελώς, είτε από κοινού με άλλα αδικήματα), κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα, μέχρι και την 15.06.2022. Εξαιρούνται οι υποθέσεις που τελούν υπό παραγραφή (ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία) ή όπου υπάρχουν κατηγορούμενοι που κρατούνται προσωρινά και για τους οποίους εξαντλείται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χορηγείται άδεια, σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο αδειών».

 

Συνέλευση Σωματείου Παιδικής Στέγης

Η Ελληνική Μέριμνα -Παιδική Στέγη θα πραγματοποιήσει την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στο κέντρο «Φρούριο» με θέματα: Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ., οικονομικός απολογισμός, ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών της συμφωνίας με τον Δήμο Λαρισαίων κ.α. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου, την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 

Φεστιβάλ νεολαίας και διά βίου μάθησης
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2022, στον Πολυχώρο Πολιτισμού του «Μύλου του Παππά» και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, ομιλίες και «workshops». Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης καλούνται όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα να δηλώσουν συμμετοχή με σκοπό τη διεξαγωγή δράσης που επιθυμούν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα Google: https://forms.gle/XoNFYdkwXJpEa4Et7 μέχρι και τις 6 Ιουνίου 2022. Σημειώνεται ότι θα πρέπει να υπάρχει αναλυτική περιγραφή της προτεινόμενης δράσης. Μετά το πέρας της προθεσμίας, θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση της προτεινόμενης δράσης από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και θα γίνει ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ευρωπαϊκού έτους Νεολαίας (#eyy2022), υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Unicef. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail dsn@larissa.gov.gr ή στα social media του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Facebook: Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων. Instagram: @dsnlarisa.

 

Αιμοδοσία στην Τερψιθέα
Η Κοινότητα, το Δημοτικό Σχολείο, οι Σύλλογοι και όλοι οι φορείς της Τερψιθέας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Πέμπτη, με σύνθημα «Δίνω αίμα, σώζω ζωές».
Οι φορείς απευθύνουν κάλεσμα στους κατοίκους της Τερψιθέας, να δώσουν δυναμικό «παρών» και να προσέλθουν στον χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος από τις 8:30 έως τις 13:00.

 

 Η «ΔΡΥΑΣ» γιορτάζει τα 20χρονά της

Εκδήλωση-παρουσίαση του λευκώματος «ΔΡΥΑΣ. Είκοσι χρόνια προσφοράς στο περιβάλλον και τον πολιτισμό», θα γίνει στον υπαίθριο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
-Κατερίνα Κόσσυβα, φιλόλογος, πρόεδρος του συλλόγου «Δρυάς»
-Γιάννης Φασούλας, οικονομολόγος
-Μαρία Κατσακιώρη, περιβαλλοντικός επιστήμονας του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων, Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) του Μουσείου Γουλανδρή.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών από τις περιοχές «Natura 2000» του Κυριάκου Τσίπη και από τις δραστηριότητες του συλλόγου.

 

Εκτακτη Γ.Σ του Συνδικάτου Οικοδόμων
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΛ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Η διοίκηση του συνδικάτου καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος, καθώς θα γίνει συζήτηση για τις γενικότερες εξελίξεις, όπως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η ακρίβεια, η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης εργασίας και η σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18-19 Ιουνίου.

 

Δωρεά στο Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας

Η κ. Σμαρώ Γκαράνη στη μνήμη της αείμνηστης προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας και αγαπημένης φίλης Θέλμας Ζητωνούλη κατέθεσε στο ΛΕΛ το ποσό των 500 ευρώ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass