Κηδεύτηκε ο Κων. Γκουσγκούνης

Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2022 15:01

Το όνομά του ταυτίστηκε με την ελληνική βιομηχανία ερωτικών ταινιών.

Ίσως να την ξεπέρασε κιόλας... Οι ατάκες του κλασικά αποφθέγματα πια. Ο Κώστας Γκουσγκούνης εγκατέλειψε τα εγκόσμια την Παρασκευή σε ηλικία 91 ετών και χθες κηδεύτηκε στη Λούτσα του Δήμου Αρτέμιδας Αττικής, όπου ζούσε. Ο Κώστας Γκουσκούνης βρέθηκε στην Αθήνα από τη Λάρισα (όπου γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1931) για να δουλέψει ως φωτογράφος, γνωστή οικογένεια φωτογράφων οι Γκουσγκούνηδες γαρ. Αγαπούσε και την ηθοποιία όμως, έκανε πέρασμα με μικρούς ρόλους από πολλές ταινίες, «Η Αγνή του λιμανιού», «Η θεία από το Σικάγο», «Ο λεφτάς», «Μια ζωή την έχουμε» και άλλες...
Το... μπαμ έγινε όταν συμμετείχε σε μία ακρόαση για πρωταγωνιστές ερωτικών ταινιών. Όπως διηγείται στην «Ε» ο ανιψιός του, Δημήτρης Γκουσγκούνης (φωτογράφος και ο ίδιος), ο Κώστας Γκουσγκούνης πήγε από περιέργεια σε ένα κάστιγκ για ηθοποιούς αισθησιακών ταινιών. Εκεί ο παραγωγός ζήτησε να δει την «ερμηνευτική» ικανότητα των ηθοποιών, με τον Κώστα να βγάζει με άνεση 2-3 φορές τα «γυρίσματα» και να λέει στον παραγωγό «αν θες, αντέχω κι άλλο». Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Βέβαια τα πρώτα χρόνια της ...καριέρας του δεν είχε αποκαλύψει στη μητέρα του ποια ακριβώς είναι η δουλειά του. Μάλιστα διατηρούσε και φωτογραφείο στην Αθήνα, το οποίο είχε πολλή δουλειά. Όσο ανέβαιναν οι μετοχές του στην κινηματογραφική βιομηχανία τόσο ανέβαινε και η δουλειά στο φωτογραφείο. Όπως λέει ο Δημήτρης Γκουσγκούνης «μου έλεγε ο θείος ότι ήταν ένα ζευγάρι που πήγε για τη φωτογράφιση του γάμου του στο φωτογραφείο του Κώστα, αλλά θα του έδινε τη δουλειά μόνο υπό έναν όρο: τη φωτογράφιση να την κάνει ο ίδιος ο Κώστας Γκουγκούνης». Λάτρης του ωραίου φύλου συμβούλευε τον ανιψιό του τα μεσημεριανά καλοκαίρια στον Αγιόκαμπο να συμπεριφέρεται πάντα με σεβασμό και γαλαντομία στις γυναίκες. Λάτρης και της Λάρισας όμως, «την είχε μπουχτίσει την Αθήνα», γι’ αυτό συχνά πυκνά ερχόταν στην πόλη. Τελευταία του επίσκεψη τον Οκτώβρη. Μετά ήρθαν προβλήματα υγείας και δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην πόλη του.
Θ.Α.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass