Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2022 15:00

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Περιφερειακό

Συμβούλιο Θεσσαλίας, την Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 18:00, διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας E-presence (https://www.epresence.gov.gr). Θα συζητηθούν ακόμα η επερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» (ΛΑΣΥ) για την εγκατάσταση ιδιωτικών ΑΠΕ, σε κάθε Π.Ε. της Θεσσαλίας και οι προτάσεις ψηφισμάτων της «Ελληνικής Αυγής» για τους Υγειονομικούς σε αναστολή, της ΛΑΣΥ για την κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς.
Τα σημαντικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης είναι επιχορήγηση 2022 Συλλόγων ΑμεΑ Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, απόδοση σε χρήμα για τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν χορηγήθηκαν στους δικαιούχους εργαζομένους στο αμαξοστάσιο και σε ηλεκτρολογικές εργασίες της Π.Ε. Λάρισας και της έδρας της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έτος 2020 (συμπληρωματική), καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων ΕΠΑ.Σ., Μαθητείας ΟΑΕΔ για απασχόληση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατά το σχολικό έτος 2022-2023, καθώς και για τα επόμενα έτη και εγκρίσεις μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) διάφορων έργων.

 

Ποδηλάτης τραυματίστηκε πέφτοντας

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΑΚΟΜΙΣΘΗΚΕ 12ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ελαφρά τραυματισμένος, διακομίσθηκε μετά από κινητοποίηση των αρχών χθες το μεσημέρι ένας 12χρονος μαθητής, ο οποίος εκτιμάται πως τραυματίστηκε κατά την πτώση του ενώ έκανε ποδήλατο. Στις 2 χθες το μεσημέρι, ο 12χρονος ενώ έκανε ποδήλατο στο πεζοδρόμιο του δρόμου Γιάννουλης - Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», βρέθηκε πεσμένος στο οδόστρωμα. Από την πτώση ο 12χρονος τραυματίστηκε -δημιουργώντας μάλιστα την αρχική εντύπωση πως είναι σοβαρά-, εντύπωση που σε ό,τι αφορά τη σοβαρότητα του τραυματισμού, ευτυχώς διαψεύστηκε μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Από την έρευνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας προκύπτει ότι δεν ενεπλάκη κάποιο όχημα στο ατύχημα του ποδηλάτου, εξέλιξη που ενισχύει την εκτίμηση ότι ο τραυματισμός του 12χρονου οφείλεται σε πτώση. Για την αποσαφήνιση των συνθηκών του ατυχήματος, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει και την εξήγηση που θα δώσει ο 12χρονος όταν το επιτρέψει η κατάστασή του.

 

Στις κάλπες οι κυνηγοί της Αγιάς

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου ΓουργιώτηΛόγω μη απαρτίας στην προγραμματισμένη για την Κυριακή 8 Μαΐου Γενική Συνέλευση, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάς και Περιχώρων θα πραγματοποιήσει τελικά τη Γενική Συνέλευσή του και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου, στο γραφείο του Συλλόγου στην Αγιά. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 μ.μ. Προηγουμένως, κατά τις ώρες 9:00 π.μ. έως 10:00 π.μ., θα γίνει η Γενική Συνέλευση, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 1. Εκλογή προέδρου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής. 2. Έγκριση απολογισμού έτους 2021 και προϋπολογισμού έτους 2022. 3. Έκτακτη οικονομική εισφορά του Κ.Σ. Αγιάς και της Ζ’ ΚΟΘ. 4. Πεπραγμένα. 5. Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής. Υποψήφιοι για το Δ.Σ. είναι οι: Αμπελακιώτης Θεόδωρος του Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς Απόστολος του Κωνσταντίνου, Γεωργοβίτσας Ιωάννης του Δημητρίου, Γουργιώτης Κωνσταντίνος του Νικολάου, Δουβώρης Δημήτριος του Βασιλείου, Κατσιανίκος Αντώνιος του Νικολάου, Μπουγδάνος Ευάγγελος του Βασιλείου, Παρλάτζας Ευάγγελος του Κωνσταντίνου, Περδίκης Ευάγγελος του Γεωργίου, Πετρούλης Σπυρίδων του Ηλία, Πλατσάς Παναγιώτης του Γεωργίου (Φάκας), Ρήγας Θεόδωρος του Νικολάου, Σέτσικας Δημήτριος του Παντελή, Στεφανούλης Στέργιος του Κωνσταντίνου, Τσιαγκάλης Νικόλαος του Γεωργίου και Φιλοκώστας Βασίλειος του Δημητρίου. Για την Ελεγκτική Επιτροπή οι: Γεωργοβίτσας Απόστολος του Δημητρίου και Κούκας Γεώργιος του Αποστόλου.

 

 Αλογα με δεμένα πόδια, κουτάβια με κομμένα αυτιά!
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 65ΧΡΟΝΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 19.500 ΕΥΡΩ

Άλογα δεμένα στα πόδια και κουτάβια με κομμένα αυτιά και ουρά, συνάντησαν αστυνομικοί σε κτηνοτροφική μονάδα του Δαμασίου Τυρνάβου, όπου συνέλαβαν τον υπεύθυνο αυτής. Σε βάρος του 65χρονου κτηνοτρόφου επιβλήθηκε πρόστιμο 19.500 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος που οδήγησε στη σύλληψή του, έγινε χθες το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Τυρνάβου, μαζί με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετέβησαν στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί ο 65χρονος, όπου διαβιούν συνολικά 4 άλογα και 8 σκύλοι, εκ των οποίων τρία κουτάβια. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
- ιπποπέδη (δεμένα πόδια) σε δύο άλογα,
- μη έκδοση των απαιτούμενων βιβλιαρίων υγείας και μη ηλεκτρονική σήμανση – καταγραφή των πέντε εκ των προαναφερόμενων σκύλων, πλην των κουταβιών,
- ακρωτηριασμός των αυτιών και στα τρία κουτάβια και μερικός ακρωτηριασμός ουράς σε ένα από αυτά.
Στον συλληφθέντα, ο οποίος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 19.500 ευρώ. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

 

Πήγε να καταθέσει κλοπή τηλεοράσεων...και τις βρήκε να τον περιμένουν!

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε ένας Φαρσαλινός μετά από διάρρηξη στο σπίτι του, καθώς μετέβη στο Α.Τ. Φαρσάλων για να καταγγείλει περιστατικό κλοπής δύο τηλεοράσεων από την οικία του, και διαπίστωσε προς έκπληξή του ...ότι είχαν βρεθεί και τον περίμεναν. Συγκεκριμένα, προχθές μετά από περιπολία αστυνομικών σε δρόμους της πόλης των Φαρσάλων διαπίστωσαν, ότι δύο ανήλικοι μετέφεραν δύο τηλεοράσεις. Όταν πλησίασε το περιπολικό με τους αστυνομικούς για έλεγχο -οι δράστες- τις παράτησαν και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Όταν ο ιδιοκτήτης επέστρεψε στην οικία του και αντιλήφθηκε ότι έλειπαν δύο τηλεοράσεις, μετέβη στο Α.Τ. Φαρσάλων για να δηλώσει την κλοπή από την οικία του και διαπίστωσε... προς έκπληξή του, ότι οι Αστυνομικοί είχαν βρει τα κλοπιμαία και τα είχαν μεταφέρει στο Τμήμα. Για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση το Α.Τ. Φαρσάλων, ενώ επίσης σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να ταυτοποιηθούν οι δύο ανήλικοι δράστες.

 

Ερχεται το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαΐου το πρωί στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας και θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 800 μαθητές και 90 εκπαιδευτικοί από σχολεία της ΠΕ Λάρισας με παρουσίαση ψηφιακών τους έργων. Το Φεστιβάλ διεξάγεται για 10η συνεχή χρονιά στη Λάρισα, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή Λάρισας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το 2ο Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και το 1ο ΣΔΕ Λάρισας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε.), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ.) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ σημαντική για την επιτυχία του ήταν και η συνδρομή της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ). Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 11:50 π.μ. στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

 

Να παρέμβουν δικαιοσύνη και Επιθεώρηση Εργασίας
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ «ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

«Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στεκόμαστε διπλά σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης και την επιθεώρηση εργασίας σε κάθε αντίστοιχο περιστατικό», αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης, με αφορμή «περιστατικό εργοδοτικής βίας και εξύβρισης σε εγκυμονούσα γυναίκα σε καφέ της Λάρισας», που σημειώθηκε πρόσφατα και «αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και έμφυλης βίας ταυτόχρονα». Στην ανακοίνωση προστίθενται τα εξής: «Το περαστικό διαδραματίστηκε στις 4/5/22, όταν ο συνιδιοκτήτης του καταστήματος φανερά εκνευρισμένος εισήλθε στο κατάστημα άρπαξε την 26χρονη, η οποία εργαζόταν, από το χέρι και την έβγαλε βίαια στο πεζοδρόμιο, την εξύβρισε και την έσπρωξε. Παρόντες στο συμβάν ήταν θαμώνες του καταστήματος. Η εργαζόμενη έχει καταθέσει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Μάλιστα στη μηνυτήρια αναφορά υπάρχει κατάθεση αυτόπτη μαρτυρά εργαζόμενου γειτονικού καταστήματος υπέρ της. Η εργαζόμενη είχε απευθυνθεί στο παρελθόν στην Επιθεώρηση Εργασίας για μισθολογικές οφειλές του μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2022, μη καταβολής αποδοχών μη ληφθείσας αδείας 2021, του επιδόματος αδείας 2021, του Δώρου Χριστουγέννων 2021. Επιπρόσθετα, η εργαζόμενη από τις 21/2/22 έχει ζητήσει τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της ίδιας και του εμβρύου, καθώς ενώ είχε γνωστοποιήσει την εγκυμοσύνη της, την υποχρέωναν να μεταφέρει βαριά φορτία και αντικείμενα. Οι συνεχόμενες καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας, περιστατικών βίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού κάνουν πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη για την ύπαρξη και δράση ζωντανών σωματείων που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους και θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς. Καθιστούν όμως αναγκαία και άμεση και την ενίσχυση και αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), όπως συνέβη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως ενός θεσμού ουσιαστικής στήριξης και προστασίας των εργαζομένων».

 

 Εκδηλώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλία
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εκδηλώσεις με θέμα «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Με το ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής», προγραμμάτισαν οι οργανώσεις Θεσσαλίας της ΚΝΕ το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα: Η ΤΟ Καρδίτσας της ΚΝΕ, σήμερα Τρίτη 10 Μάη, στις 3 μ.μ. στο φουαγιέ του τμήματος Δασολογίας. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κοδέλλας, μέλος του ΚΣ και γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Η ΤΟ ΑΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ, αύριο Τετάρτη 11 Μάη, στη 1 μ.μ., στην αίθουσα ΔΙΑΛ 3 του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η ΤΟ Τρικάλων της ΚΝΕ, την Παρασκευή 13 Μάη, στη 1 μ.μ. στην αίθουσα Α2 του τμήματος ΤΕΦΑΑ. Θα μιλήσει ο Πέτρος Κρίκης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ και Βαλκανιονίκης ελευθέρας πάλης.

 

Ενημέρωση για την καταπολέμηση της σφήκας καστανιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Μεθαύριο Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ., στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μελιβοίας, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τη διαχείριση των κτημάτων καστανιάς μετά το πέρας των εξαπολύσεων του ωφέλιμου εντόμου με σκοπό την καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς. Η ενημέρωση θα γίνει από τον κ. Δημήτριο Σταυρίδη, αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Λάρισας. Η ενημέρωση αυτή είναι η πρώτη σε μια σειρά ενημερώσεων που θα γίνει και σε άλλα χωριά του Δήμου Αγιάς, με στόχο να κατανοήσουν οι παραγωγοί πως πρέπει να διαχειριστούν τα κτήματά τους, ώστε η δράση του ωφέλιμου να είναι όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη στην καταπολέμηση της σφήκας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass