«Θα κατεβούμε στην Αθήνα με τα πόδια...»

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ *ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑμεΑ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2022 21:02

«Η μόνη μας λύση πλέον είναι να κατεβούμε στην Αθήνα με τα πόδια. Να βάλω τον αδερφό μου σ’ ένα αναπηρικό καρότσι, να ξεκινήσουμε κι όπου φτάσουμε. Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην περίπτωσή μας. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε άλλο έτσι. Νιώθουμε πως δεν μας

υπολογίζει κανείς…».
Μ’ αυτόν τον τρόπο μια Λαρισαία εκφράζει την απόγνωσή της και την αγανάκτησή της για το γεγονός πως δεν μπορεί να δοθεί μια λύση στο θέμα της σύνταξης του αδερφού της το οποίο είναι ένα άτομο με αναπηρία, ενώ η ίδια έχει αναλάβει τον ρόλο της δικαστικής συμπαραστάτριας.
Πρόκειται για μια ιστορία που έγινε γνωστή το καλοκαίρι του 2021 μέσα από τις σελίδες της «Ε», είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του ΕΦΚΑ, αλλά όπως εξηγεί η ίδια πάλι στην εφημερίδα, δεν έχει δοθεί κάποια οριστική λύση, με αποτέλεσμα τα οικονομικά προβλήματα να την πιέζουν ασφυκτικά.
Όπως εξηγεί η κ. Ματίνα Νικολαΐδου, πριν από έξι χρόνια πέθανε ο πατέρας τους ο οποίος διατηρούσε σε πολύ καλή κατάσταση τον αδερφό της Γιώργο. Δύο χρόνια μετά φεύγει και η μητέρα τους από τη ζωή. Πριν τον θάνατο των δύο γονιών ο Γιώργος έπαιρνε το προνοιακό επίδομα των 1.050 ευρώ ανά δίμηνο διότι έχει σύνδρομο Down με 80% αναπηρία. Η αδερφή του Ματίνα εργαζόταν. Με το που αρρωσταίνει όμως η μητέρα του με καρκίνο, γίνεται δικαστική συμπαραστάτρια γιατί δεν μπορούσε η ηλικιωμένη γυναίκα να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του παιδιού. Αφού έφυγε και η μητέρα της από τη ζωή, η κ. Ματίνα Νικολαΐδου κόβει το επίδομα του αδερφού της αφού όπως ισχυρίζεται της εξήγησαν πως θα πάρει τη σύνταξη των γονέων. Ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα λαμβάνει μόνο την προκαταβολή των 324 ευρώ, πράγμα που όπως τονίζει είναι πέρα για πέρα άδικο.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass