ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑΙΝΑ

Υποδέχθηκαν το λάβαρο των Καππαδοκών

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2014 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:18

 

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα υποδέθηκαν οι Βουναινιώτες την εικόνα Λάβαρο της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκών Ελλάδος. Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ ημάς Ανατολή» στις εκδηλώσεις μνήμης για τους διωγμούς των Χριστιανών της Ανατολής, που διοργάνωσε στα Βούναινα το προηγούμενο Σάββατο υποδέχτηκε με τις αρμόζουσες τιμές την εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι την 18η Πανελλήνια Σύναξη Καππαδοκών - Γαβούστημα τον Αύγουστο του 2015.

Συγκεκριμένα, τελέστηκε θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλων κ. Τιμόθεου, μνημόσυνο για τους 50 Σουλουτσοβήτες προγονούς τους οι οποίοι σφαγιάστηκαν στη Σμύρνη κατά τη διάρκεια των διωγμών, περιφορά των εικόνων με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Κιλελέρ και τέλος επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας του Χρυσόστομου Σμύρνης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Σύλλογος δεξιώθηκε τους επισήμους, ενώ ακολούθησε διάλογος για τη διοργάνωση της μεγάλης των Καππαδοκών Γιορτής την οποία έχει αναλάβει ο σύλλογος και η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Βούναινα. Ο πρόεδρος του Μ.Σ. Βουναίνων κ. Ηλίας Αθαναηλίδης αφού ενημέρωσε τους παριστάμενους για την μεγάλη αυτή εκδήλωση, ζήτησε τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους. Όλοι τους δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν τον Σύλλογο να φέρει σε πέρας και αυτή την αποστολή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος ο πρώην δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Ελλάδος κ. Φάνης Ισσαακίδης, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβούλιου Κιλελέρ κ. Βαρδακούλης Αχιλλέας, ο αντιδήμαρχος Κραννώνα κ. Σπύρος Καλέτσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζωή Ανυφαντή και Γεώργιος Καρυούδης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Βουναίνων κ. Ιωακείμ Μερτζανίδης και οι τοπικοί σύμβουλοι Βουναίνων Ιωακείμ Χατζηλιάδης και Στέλλα Χαρακοπούλου, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Αγίων Αναργύρων κ. Καραβασιλειάδης Νεόφυτος . Από τα Μικρασιατικά Σωματεία την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Θηριάπετρας Πέλλας «ο Μέγας Βασίλειος» κ. Νεκτάριος Γαλανόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καππαδοκικού Καρδίτσας κα Ασημούλα Πασχαλίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καπαδοκιτών Καρδίτσας « Η Ζωοδόχος Πηγή» κ. Γιάννης Αβραμίδης, ο εκπρόσωπος Μικρασιατικού Συλλόγου Στοκχόλμης Σουηδίας κ. Τάσος Παναγιωτίδης, οι εκπρόσωποι του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ικονίου Καρδίτσας Σταύρος Τσολάκος και Κωνσταντίνος Φώτης και η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Πέλλας «οι Καππαδόκες» κ. Σοφία Κοσμόγλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass