Σε κορυφή των Ιμαλαΐων ο Θάνος Μαργαρίτης

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ, Η ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΗ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΝ «EXALCO»

Δημοσίευση: 21 Απρ 2022 21:01

Καθοδόν για το Κατμαντού του Νεπάλ βρίσκεται ο Λαρισαίος ορειβάτης Θάνος Μαργαρίτης,

ο οποίος στις 22 Απριλίου θα ξεκινήσει την πεζοπορία, στους πρόποδες της οροσειράς των Ιμαλαΐων, με τελικό προορισμό τη μαγευτική κορυφή Mera Peak, σε υψόμετρο 6.476 μ.
Έχοντας την απόλυτη στήριξη του χορηγού του, Γιάννη Καντώνια της Exalco (τον οποίο και συνάντησε πριν αναχωρήσει για το Νεπάλ) ο Θάνος Μαργαρίτης σκοπεύει να καταγράψει μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό του, κατακτώντας το Mera Peak, που είναι κρυμμένο στα βάθη της οροσειράς των Ιμαλαΐων και περιτριγυρίζεται από διάσημους ορεινούς γίγαντες όπως το Everest (8.848m), το Lhotse (8.516m), κ.α. Πέραν όμως από το επίτευγμα της ανάβασης στην κορυφή, ακόμα και η απλή πεζοπορία ως τους πρόποδες και την κατασκήνωση βάσης του βουνού, διασχίζοντας τις αρχέγονες κοιλάδες των Ιμαλαΐων, αποτελεί εμπειρία μοναδική, καθώς το εντυπωσιακό ορεινό ανάγλυφο και η πανοραμική θέα, κόβουν πραγματικά την ανάσα.
*Υπενθυμίζεται ότι ο Λαρισαίος Θάνος Μαργαρίτης συγκαταλέγεται στους ελάχιστους που κατάφεραν να ανέβουν στις κορυφές των Ιμαλαΐων και ειδικότερα στο Island Peak, μια από τις πιο ψηλές κορυφές του όρους. Τον Οκτώβριο του 2019 κατάφερε να πετύχει έναν πολύχρονο προσωπικό του στόχο, να στέκεται στην κορυφή Island Peak στα 6.189 μέτρα στο Νεπάλ. Τον Αύγουστο του ‘21, ολοκλήρωσε με επιτυχία μία ακόμη ορειβατική αποστολή, αυτή τη φορά στα 5.642μ., όταν μετά από 10 ώρες ανάβασης στάθηκε στην υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, στην οροσειρά του Καυκάσου. Στις 3 Ιανουαρίου 2022 πάτησε στην κορυφή της Αφρικής, στο περίφημο βουνό Κιλιμάντζαρο σε υψόμετρο 5.895 μέτρων, με θερμοκρασία τους -7, αλλά με την αίσθηση να φτάνει τους -15.
*Η «Ε», η οποία είναι χορηγός επικοινωνίας στο εγχείρημά του, εύχεται στον Θάνο Μαργαρίτη να κατακτήσει μία ακόμη κορυφή, κάνοντας περήφανη τη Λάρισα και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν.              

Γ. Ρούστας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass