Ζητείται «καλεντάρι» δράσεων για τη Λάρισα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ * ΣΤΟ 50% Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2022 21:22

Η Λάρισα μπορεί να μην είναι γνωστή ως προορισμός επισκεπτών, μα όποιος βρεθεί σ’ αυτήν αν μη τι άλλο γοητεύεται με την πρώτη ματιά, κυρίως από τη «ζωντάνια» της.


«Έχει έναν αέρα μοναδικό, που ακόμη και σε μπουκάλι να τον βάλεις, είμαι σίγουρη ότι πουλάει…» λέει χαρακτηριστικά η κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου, που μιλάει από προσωπική εμπειρία, καθώς δεν είναι Λαρισαία, αλλά τα τελευταία χρόνια έγινε.
Είναι η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας και όπως συμπεραίνει και η ίδια αλληγορικά, το δύσκολο σ’ αυτήν την περίπτωση είναι να βρεθεί αυτός ο τρόπος για να μπει ο μητροπολιτικός αέρας στο …μπουκάλι.
Φέτος η κίνηση δεν φαίνεται να είναι καλή για τις ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η πληρότητα των 20 περίπου ξενοδοχείων στην πόλη δεν θα ξεπεράσει το 50% συνολικά. Αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τους επαγγελματίες, που είχαν υποστεί ένα βαρύ πλήγμα όλο το προηγούμενο διάστημα της τελευταίας διετίας λόγω της πανδημίας.
«Η Λάρισα έχει να προσφέρει πολλά και τις τέσσερις εποχές. Έχει τα αρχαία της στην καρδιά της πόλης, έχει την αγορά της με μοναδικό σφυγμό, ισαπέχει από τις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας. Μπορεί ο καθένας να τη βλέπει ως ορμητήριο για αρκετούς προορισμούς που θέλει να φτάνει με αυθημερόν εκδρομές». Σύμφωνα με την κ. Παπαϊωάννου έχει πολλά. Γιατί όμως δεν έρχεται ο κόσμος να μείνει σε μια τέτοια πόλη; Είναι ένα βασικό ερώτημα που καλείται και η ίδια να δώσει μια απάντηση.
«Αυτό που λείπει είναι ο συντονισμός των φορέων και των επαγγελματιών κατά τη γνώμη μου. Θα μπορούσε δηλαδή ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους συλλόγους, τους επαγγελματίες της περιοχής και φυσικά τους ξενοδόχους, να ετοιμάζουν το καλεντάρι της χρονιάς για την πόλη» και γίνεται πιο αναλυτική στην πρότασή της σημειώνοντας τα εξής: «Θα υπάρχει ένα βασικό πλάνο για τις μεγάλες διοργανώσεις και εκδηλώσεις που αναμένεται να γίνουν μέσα στην πόλη και γύρω από αυτή. Συναυλίες, παραστάσεις, αθλητικές διοργανώσεις, ιατρικά συνέδρια που θα γίνουν στην πόλη και να τα γνωρίζουν οι επαγγελματίες που ασχολούνται για παράδειγμα τόσο με τα ξενοδοχεία όσο με την εστίαση, αλλά και άλλους συναφείς κλάδους».
Μάλιστα τονίζει πως για να γίνει με μεγαλύτερη επιτυχία κάτι τέτοιο, θα πρέπει να συγκροτηθεί μια «επιτροπή ατόμων από διάφορους κλάδους για να μπορούν με μεγαλύτερη επιτυχία να συνθέσουν ένα πλάνο ετήσιο το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες να προετοιμάζονται για τα μεγάλα «ραντεβού», είτε αυτά σχετίζονται με τον αθλητισμό είτε με τις τέχνες και την ιατρική επιστήμη.
«Αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν την ικανότητα να βρίσκονται διαρκώς σε έναν μόνιμο διάλογο με επιχειρηματίες, φορείς, αρχές και συλλόγους, που θα είναι γόνιμος για όλους τους επαγγελματίες».
Γιατί όπως χαρακτηριστικά τονίζει «το ότι θα γεμίσουν σε μεγάλο βαθμό τα δωμάτια των ξενοδοχείων της πόλης, δεν θα είναι καλό μόνο για τους ξενοδόχους, αλλά θα είναι καλό και για μια σειρά από επαγγελματίες, αφού τόσος κόσμος θα βρεθεί στα εστιατόρια και στα καταστήματα του κέντρου» καταλήγει.
«ΦΡΕΝΟ» ΒΑΖΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Δεν είναι όμως όπως φαίνεται μόνο η Λάρισα που ούτως ή άλλως δεν αποτελεί αυτόνομο τουριστικό προορισμό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», η ακρίβεια βάζει «φρένο» στο άνοιγμα των περισσότερων ξενοδοχείων στους κύριους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας για το Πάσχα. Στη γειτονική Πιερία για παράδειγμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νομού, Ηρακλή Τσιτλακίδη, θα λειτουργήσουν για το Πάσχα περί το 30% των ξενοδοχείων του νομού, στα οποία η πληρότητα αυτήν τη στιγμή δεν φαίνεται να ξεπερνούν το 35%.
Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, την ίδια ώρα ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασ. Κικίλιας, κάνει λόγο για δικαίωση έναντι της σκληρής δουλειάς που έγινε τον χειμώνα. Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την Κέρκυρα με ποσοστό πληρότητας 90%, τη Σαντορίνη με πάνω από 80%, με πολλούς Αμερικανούς επισκέπτες που φέτος ήρθαν νωρίτερα, την Πάρο με 80%, ενώ και στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στην Καλαμάτα και τα Ζαγοροχώρια, το ποσοστό ξεπερνά το 80%.
Στη Λάρισα, πάλι το μεγαλύτερο ποσοστό από τους επισκέπτες της Μεγάλης Εβδομάδας που θα μείνουν σε ξενοδοχεία πρόκειται, σύμφωνα με την κ. Παπαϊωάννου, περί συγγενών Λαρισαίων που θα βρεθούν εδώ για να γιορτάσουν μαζί με δικούς τους ανθρώπους την περίοδο του Πάσχα.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass