Αλλαγή ρότας για τον παραλιακό;

ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΕΡΩΤΑ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2022 15:11

Απαντήσεις ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Αγιά2019-Νέα Εποχή»

κ. Γιάννης Αγγελάκας, για τις εξελίξεις στο πολύπαθο τμήμα του παραλιακού δρόμου Αγιοκάμπου- Σωτηρίτσας που παραμένει χωματόδρομος, εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης για το ιδιοκτησιακό.
Με επιστολή-ερώτημα που διένειμε και στον Τύπο, ο κ. Αγγελάκας απευθύνεται στον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα, αναφέροντας τα εξής:
«Κύριε δήμαρχε,
πρόσφατα (5/4/2022) από δημοσίευση στο τοπικό Τύπο ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Αγιάς προτίθεται να προτείνει αναγκαστική απαλλοτρίωση για την επίμαχη έκταση στο τμήμα του παραλιακού δρόμου στην Κάτω Σωτηρίτσα για τις ιδιοκτησίες Ολ. Κουτσουτάσιου και Αθ. Κουτσουτάσιου.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι:
1. Ο Δήμος Αγιάς έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο εναντίον της απόφασης του Εφετείου με την οποία δικαιώνονται οι ιδιοκτήτες, ως προς το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
2. Τη «διαβεβαίωσή» σας τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή ότι ο Άρειος Πάγος δικαίωσε εν μέρει τον Δήμο Αγιάς και επομένως είναι «πολύ πιθανό να κερδηθεί η υπόθεση υπέρ του Δήμου Αγιάς».
3. Ο δήμαρχος Αγιάς και ο εργολάβος του έργου κατασκευής του παραλιακού δρόμου έχουν συλληφθεί επειδή κατάστρεψαν το οδόστρωμα στο επίμαχο κομμάτι δρόμου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης απόφασης από τον Άρειο Πάγο και μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιωθεί σε κανένα βαθμό δικαιοδοσίας με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγιάς να είναι εκτεθειμένος από τις ενέργειές του.
4. Το γεγονός ότι εδώ και χρόνια οι νομικοί σύμβουλοι που έχει προσλάβει ο Δήμος Αγιάς για τη συγκεκριμένη υπόθεση διαβεβαιώνουν ότι ο Δήμος Αγιάς έχει δίκιο και επομένως έπρεπε να προσφύγει στη δικαιοσύνη μέχρι και στον ανώτατο βαθμό και ως εκ τούτου ο Δήμος δαπανά για δικαστικές ενέργειες επί σειρά ετών, παρότι είναι μονίμως ο ηττηθείς διάδικος.
5. Το γεγονός ότι η υπόθεση έχει πρόσφατα ( 25/2/2022) συζητηθεί στο εφετείο , για συμπλήρωση της αιτιολογίας και αναμένεται η έκδοση της δικαστικής αποφάσεως.
6. Το γεγονός ότι επί ένα σχεδόν χρόνο, κάτοικοι και επισκέπτες έχουν ταλαιπωρηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κακή ποιότητα του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο , εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Αγιάς και του εργολάβου του έργου.
7. Το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατηγορηθήκαμε για ιδιοτελή κίνητρα, ενώ όπως φαίνεται πλέον περίτρανα απλώς υπερασπιζόμασταν το δίκαιο δύο πολιτών.
Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς και για ποιο λόγο έχετε προχωρήσει στη διαδικασία που αναφέρεται στο δημοσίευμα χωρίς πρώτα να περιμένετε την έκβαση της υπόθεσης στο εφετείο και χωρίς να έχετε συμβουλευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο ή την Οικονομική Επιτροπή, γνωστοποιώντας μας παράλληλα και τη σχετική εισήγηση των νομικών σας συμβούλων. Επίσης να μας ενημερώσετε για τον σχεδιασμό σας όσον αφορά την εξέλιξη των εργασιών και τη μείωση της ταλαιπωρίας κατοίκων και επισκεπτών».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass