Εργατικό Κέντρο: Προτεραιότητα η ουσιαστική προστασία των ανέργων

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2014 11:34 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:11

 

«Η νέα αύξηση των ανέργων και η ελάχιστη κάλυψη τους όπως προκύπτει από τα σημερινά στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία, αναδεικνύουν την ανάγκη να γίνει καθολικό αίτημα της εργατικής τάξης η ουσιαστική προστασία των ανέργων» υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό κέντρο Ν. Λάρισας, και καλεί όλα τα σωματεία να θέσουν σε προτεραιότητα την διεκδίκηση καταβολής επιδόματος ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Μαζί με το αίτημα για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουμε αντίστοιχη αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.

Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θα ξεκινήσει παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον ΟΑΕΔ και άλλες υπηρεσίες, διεκδικώντας γενικότερα και τοπικά αιτήματα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Παράλληλα στην ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο καλεί όλα τα Σωματεία, τις Λαικές Επιτροπές «να συντονίσουν τους αγώνες τους, να προτάξουν αιτήματα προστασίας των ανέργων, να δώσουν αγωνιστικό ραντεβού στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΕΚΝΛ το Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία και στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 1 Νοέμβρη στην Αθήνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass