Επιμένει ο χιονιάς, αυξάνεται η ανησυχία

ΧΙΟΝΙΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ - Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΠΑΓΕΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2022 15:15

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Με άκρως χειμωνιάτικα στοιχεία συνέχισε ο Μάρτιος και χθες σε όλο το μήκος

και πλάτος του Δήμου Αγιάς. Ο Κίσσαβος και το Μαυροβούνι δέχτηκαν ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού απ’ ό,τι τις προηγούμενες ημέρες, ενώ έντονη χιονόπτωση και χιονόστρωση για πρώτη φορά μήνα Μάρτιο μετά από εκείνον του 2011 είχαμε κατά τις νυχτερινές ώρες και μέσα στην Αγιά, όπως και σε πολλά ακόμα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Με το πρώτο φως της αυγής, μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ρίχτηκαν στη μάχη του αποχιονισμού και βοηθούμενοι οι χειριστές τους από τον βελτιωμένο από φαινόμενα καιρό μπόρεσαν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλο τον Δήμο δεν άνοιξαν, ενώ για τα μαθήματα είχε δοθεί η εντολή να γίνουν μέσω της πλατφόρμας Webex.
Η θερμοκρασία στην Αγιά έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου στις 6:43 το πρωί, σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό του meteo-thessalia.gr, ενώ για σήμερα το πρωί η πρόγνωση έδειχνε ακόμα χειρότερο παγετό.
Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν όλες αυτές τις δώδεκα πρώτες ημέρες του Μαρτίου έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς, με μεγαλύτερη σε αυτούς που παράγουν αμύγδαλα, ροδάκινα και νεκταρίνια.
Πολλά δέντρα βρίσκονται ήδη στο στάδιο της ανθοφορίας κι όλοι φοβούνται πια πως αν η θερμοκρασία συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες σε τόσο χαμηλά επίπεδα, τότε δεν θα υπάρξει καρπόδεση και ούτε φυσικά παραγωγή.

 

 Σε επιφυλακή λόγω «Φιλίππου» η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΜΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» θα διατηρηθεί μέχρι αύριο Κυριακή (13-03-2022) και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο. Αυτό αναφέρει, με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, η οποία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που είχε εκδοθεί. ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, με ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων. Καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της χωρικής τους αρμοδιότητας.
Παρακαλεί τους πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΜΥ
Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί και στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης. Αύριο Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και μεθαύριο Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και στον λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS)

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass